ההחלטה להתחיל בתהליך של אימון מנהלים היא החלטה ניהולית טובה בפני עצמה. הרצון להשתפר מעיד על מוטיבציה נכונה, ופנייה לעזרה מקצועית מעידה על הערכה נכונה של האילוצים הקיימים והאפשרויות השונות. אם אתה מעוניין שהיא תהיה רק הראשונה בסדרה של החלטות מבריקות ויעילות, כדאי ליישם בתהליך האימון מספר המלצות כלליות.
ראשית כל, אימון מנהלים, כמו כל אימון אישי, מבוסס על יחסי כבוד ואמון בין שני הצדדים. חשוב מאוד לשתף את המאמן בכל הפרטים הרלוונטיים, גם אם זה אומר לשתף אותו בבעיות. המאמן יעזור למתאמן לנתח את כל ההיבטים של תפקודו בעבודה, ולצורך כך הוא זקוק למידע אמין ומלא.
אימון מנהלים הוא תהליך שלוקח זמן. יחד עם זאת, לא מומלץ להמתין עד סוף התהליך על מנת להתחיל ליישם את ההמלצות. העולם לא נוצר ביום אחד; כך גם השינוי אותו המאמן והמתאמן רוצים לחולל. חשוב שתכנית האימונים תגדיר יעדים קצרי טווח, ברורים וברי השגה. בכל פגישה יקבל המתאמן משימה קטנה, מאין שיעורי בית, אותם יצטרך לבצע ולדווח למאמן על התוצאות. בצורה כזאת ניתן יהיה ללמוד באופן הדרגתי ובתחושה טובה. גם מחוץ למסגרת של שיעורי הבית, אם המצב בשטח מספק הזדמנות לשינוי, כדאי לנצל אותה, ולספר על כך למאמן. מידע נוסף יעזור לו לחדד את תכנית האימונים, לשנות את הדגשים במידת הצורך, וללטש אותה תוך כדי תנועה.
עצה כללית נוספת לכל מי מגיע לאימון מנהלים, היא ללמוד מהמאמן לשאול את השאלות הנכונות. מנהל שמודע לאופן פעולתו, שיודע לנתח את התנהגותו בשטח, ישתפר גם בהמשך הדרך ללא ליווי מקצועי. למעשה, מנהל כזה ידע ללמוד מנסיון, להציב לעצמו יעדים ולפעול בצורה מודעת ולא מקרית.
לסיכום, אימון מנהלים הוא תהליך בו מועצמות היכולות הניהוליות של המתאמן, ונעשית עבודה יסודית על נקודות החולשה שלו. בנוסף, התהליך עצמו מקנה למתאמן כלים להמשך שיפור ולמידה, גם בתחום העסקי וגם בתחומים האחרים. למעשה, תהליך האימון מהווה בפני עצמו דוגמא לפרויקט, ומכיל את כל השלבים העיקריים שלו: ניתוח מצב קיים, איתור נקודות כשל, קביעת יעדים לפתרון הדרגתי, יישום ומשוב.