רבים מהפטנטים והמוצרים שכולנו משתמשים בהם התחילו ברעיון אחד של אדם אחד אך כדי שניתן יהיה לבדוק באם המוצר הינו בר פיתוח ויש לו פוטנציאל, יש לבנות דגם של אב טיפוס אשר נעשה לפי השרטוטים והטכנולוגיה המתאימה, כאשר האב טיפוס אינו חייב להיות עשוי באופן מלא בתחילת הדרך.
הליך של פטנט מתחיל אכן ברעיון וכמה סקיצות, אך בשלב מתקדם יש לפתח את המוצר אצל חברה אשר מתמחה אשר יש לה את אנשי המקצוע המתאימים כדי להביא למוצר מוגמר, כאשר חשוב לוודא בטרם ניגשים עם הרעיון אליה כי הפטנט כבר ברישום ראשוני שכן, אחרת אתם עלולים לפגום בהגנה עליו.
בניית דגם אב טיפוס מתאימה לרעיונות בתחומים רבים ומגוונים כגון: מחשבים, תוכנה, אופטיקה, מכשור, מדע ועוד, כאשר לא תמיד מי שחושב על רעיון מסוים יודע כיצד ליישמו באמצעות הטכנולוגיה המתאימה ולפיכך באמצעות האב טיפוס מקבלים את התמונה האמתית ואת יכולת המוצר להיות משווק ופעיל בסוף ההליך.
היכן ניתן לבנות דגם אב טיפוס?
קיימות חברות רבות המציעות שירות של בניית האב טיפוס מהשלבים הראשונים ביותר ועד למוצר שלם ומוגמר כאשר בהן מועסקים אנשי מקצוע מתחומי הטכנולוגיה השונים המלווים את ההליך צעד אחר צעד, יחד עם יוזם המוצר, כדי לוודא כי אכן קיימת התאמה מלאה בין התכנון המקורי לסופי ובאם לא, לבצע שינויים בהתאם.
חיפוש מהיר באינטרנט בנוגע לבניית האב טיפוס יעלה מספר רב של חברות המציעות שירות זה, כאשר יש לבחון היטב בטרם עושים הסכם עם החברות הללו שכן, מדובר בתהליך ארוך ולעתים אף מאוד יקר ולכן, חשוב לוודא כי החברה הינה אמינה ומקצועית ושאתם משלמים על כל שלב אחרי ביצועו ולא קודם לכן.
מתי כדאי לבנות אב טיפוס?
באם אתם מעוניינים באב טיפוס הרי נכון יהיה קודם לכן לבצע בדיקה וחיפוש באם הרעיון שלכם לפטנט אינו קיים כבר בפורמט כלשהו או דומה לכך, שכן, באם לא תעשו זאת, אתם עלולים להשקיע כסף רב ולגלות בסוף התהליך כי יש מוצר דומה כמו גם להיות חשופים בפני תביעה משפטית על העתקת פטנט.
יש לזכור כי בניית האב טיפוס דורשת משאבים שלעתים כדאי לגייסם ממקורות חיצוניים או לקחת שותפים שייקחו חלק בנטל, אחרת עשויים להתחיל להיכנס לעלויות בלתי צפויות ולא להיות מסוגלים לעמוד בהם וכך כל הרעיון והכספים ילכו לאיבוד לחינם.