פתיחת עסק חדש מלווה בהתרגשויות, לצד חששותוספקות. זהו שינוי משמעותי, בפרט אם זו הפעם הראשונה. השינוי בא לידי ביטויבגישה, בחשיבה, ממעבר ממעמד של שכיר לעצמאי, כזה שאחראי לכל פן בעסק שלו,לקיחת סיכונים, הוצאות נוספות ועוד. יזמות עסקית יכולה להיות מוצלחת, אםנדע מראש, ממה צריך להזהר לפני פתיחת עסק.
מאת: חביב שמעוני
פותחים עסק – ממה צריך להיזהר
1. הכנת הון התחלתי- גם אם המוצר הוא מוצלחמאד, חשוב לזכור כי הוא לא יימכר מייד, ונדרש זמן להציג אותו ולהכיר אותובפני הצרכנים. לכן, בתחילת דרכו של העסק, צפויו יותר הוצאות מאשר הכנסות.אם לא הכנתם מראש הון התחלתי, אתם צפויים להקלע לבעיות כלכליות. יזמותעסקית נכונה, היא גם הכנה לבאות.
2. קבלת יעוץ ותמיכה- אם לא תגייסו עוזרים,בקיאים בתחומים בהם אתם אינכם בקיאים בהם, כמו ניהול שיווק, ניהול מוצרוכו', לא תוכלו לעשות הכל לבדכם, ואף תגלו שהעסק יקרטע. אל תטעו לחשוב כיתוכלו לעשות הכל לבדכם. יזמות עסקית נכונה היא הכנת שיעורי בית, מראש,כלומר, להעיזר באנשי מקצוע.
3. מתחרים – הזהרו ממתחרים, ואל תפיצו ברבים על כוונותיכם להקים עסק, במיוחד אם מדובר ברעיון חדשני או פטנט. בנוסף, לפניפתיחת העסק, ודאו כי אתם מודעים למצב המתחרים, לפיתוחים טכנולוגיים כאלוואחרים, ולמדו אותם. הזהרו מתחרות, ופתחו את העסק מוכנים ככל האפשר בדברהמוצר שלכם, אבל גם בדבר מוצרים של אחרים.
4. תוכנית עבודה – אל תפתחו את העסק שלכם לפני שבניתם תוכנית עבודה מסודרת. בדרך זו תוכלו להתמקד בקידום העסק, ולא "ללכת לאיבוד".
זהירות – כאן פותחים עסק
פתיחת עסק מלווה גם בהליכים בירוקרטיים, שאי קיומם, משמעתועברה על החוק. לימדו את כל מה שנחוץ לפתוח עסק בצורה מקצועית וישרה, ואםאינכם מבינים בזאת, התייעצו עם גורם מוסמך.
קיימים מספר גורמים נוספים המראים ממה צריך להזהר לפני פתיחתעסק. קראו חומרים בנושא, התייעצו עם בעלי עסקים, ויועצים בתחום, ושיהיהבהצלחה.
מאמר זה הובא ע"י - חביב שמעוני