לפי מחקרים שונים, בין שליש לשני שליש מהאוכלוסיה הבוגרת בארצות המפותחות סובלים מטחורים. הנתונים הסטטיסטיים מעידים על כך שנשים סובלות מטחורים יותר מאשר גברים. לתופעה זו סיבות ברורות, והן ההריון והלידה. טחורים לאחר הריון הם תופעה שכיחה וכעשרים אחוז מהיולדות סובלות מהם במידה זו או אחרות.
טחורים מופיעים בגלל לחץ המופעל על קרקעית האגן. כאשר מדובר באישה בהריון הנושאת עובר שמשקלו גדל כל העת, או באישה יולדת, שמאמצת את השרירים על מנת לעזור לתינוק לצאת אל העולם, ברור שהסיכוי להופעת טחורים הוא גבוה. בנוסף לכך, נשים רבות נוטלות כדורי ברזל במהלך ההריון וגם לאחר הלידה, מה שגורם לעצירות ולהחרפת בעיית הטחורים. ניתן לומר שטחורים לאחר הריון הם בעייה רפואית שהגורמים לה ברורים וידועים, ולכן ניתן לנקוט באמצעים מסוימים למניעה או להקלה על המצב מבעוד מועד.
במרבית המקרים מומלץ לטפל בטחורים לאחר הריון באמצעים שמרניים. ראשית כל, שתייה מרובה ותזונה נכונה שמטרתה לרכך את הצואה. הקפדה על המלצות אלה מתאימה לנשים לאחר הריון גם אם לא פיתחו טחורים, כאיזון של תכשירי הברזל אותן נוטלות נשים רבות בתקופה זו, וכהשלמה של כמות הנוזלים בגוף אצל אישה מניקה.
בנוסף לכך, קיימים תכשירים טבעיים אותם ניתן להשיג בחנויות הטבע השונות, המיועדים לכווץ את כלי הדם, מה שימנע בליטה של הטחורים. כמו כן, קיימים תכשירים טבעיים לחיזוק כלי הדם, ותכשירים שונים למריחה האמורים להקל על הנפיחות ועל הגרד באזור זה.
הקפדה יתרה על הגיינה באזור פי הטבעת חיונית במצב של טחורים לאחר הריון. שימוש בבידה, ניגוב במגבונים לחים במקום בנייר טואלט, אמבטיות תכופות, שימוש בתחבושת קרה – כל אלה עוזרים למנוע דלקות ומקלים על הכאבים ועל הנפיחות.
במידה וכל הטיפולים השמרניים לא הועילו, מומלץ לגשת לפרוקטולוג שיבצע בדיקה וימליץ על המשך טיפול. לרשות הפרוקטולוגים עומדות מספר שיטות טיפול, שחלקן כרוכות בהתערבות כירורגית וחלקן לא. הרופא יחליט על דרך הטיפול המתאימה ביותר לכל מטופלת.
לסיכום, טחורים לאחר הריון הם תופעה נפוצה למדי. ניתן לטפל במחלה באמצעים שונים, מתכשירים טבעיים ועד לניתוח, אך מומלץ למנוע אותה. הגורמים למחלה ידועים ולכן הקפדה על המלצות כלליות פשוטות של תזונה ואורח חיים עשויה למנוע את הופעת הטחורים ולחסוך לאישה היולדת כאב נוסף ומיותר.