כמעט כל אחד נתקל בחייו בקשיי שינה. חלק מקשיי השינה יתבררו כבעלי סיבה פיזיולוגית שיש לטפל בה כמו לדוגמא הפרעת דום נשימתית בשינה. עם זאת, חלק גדול מקשיי השינה קשור דווקא לגורמים סביבתיים או נפשיים. אחת הדוגמאות הבולטות ביותר לקשיי שינה על רקע גורמים סביבתיים היא שינה במקום לא נעים, לא נקי או על מזרון שאינו נוח.
הדבר הראשון שיש לעשות כשנתקלים בקשיי שינה הוא לסדר את סביבת השינה- לדאוג שהמיטה תהיה מסודרת, שהמקום עצמו יהיה נקי מאבק ונעים. כמו כן, חשוב לבחון האם החלפת מזרונים תסייע בהסדרת השינה. לפעמים קנייה של מזרון אורטופדי תגרום להעלמת הסימפטומים.
אם לאחר הסדרת הסביבה, עדיין חשים שקשיי השינה נוכחים, כדאי לשים לב האם יש משהו שמטריד אתכם לפני השינה. לפעמים אנו חושבים על כך מיני דברים, מבלי אפילו לשים לב שאנחנו מוטרדים, והמחשבות חוזרות בתוך ראשנו ומפריעות לנו להרדם, או אפילו מעירות אותנו באמצע השינה במידה והטרדה הולכת וגוברת.
הפחתת מתחים בחיי היום יום יכולה לתרום רבות לאיכות השינה. מקלחת נעימה וארוכה לפני השינה יכלה אף היא לסייע בהפתחת המתח הגופני והנפשי. כדאי גם להכניס התעמלות קבועה לסדר היום יום, כי בעת פעילות גופנית משתחררים בגופנו אנדרופינים הגורמים למצב רוח טוב, ובכלל- התעמלות תורמת לעייפות הגוף, ותאפשר לנו לישון טוב יותר. חשוב גם לשים לב לתזונה. לעיתים אנשים נוטים לאכול דברים כבדים לפני השינה וזה גורם להם לא לישון טוב על רקע צרבות ואי נוחות בטנית.