חפש מאמרים:
שלום אורח
02.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הפרעות שינה

מאת: אפרתשינה 28/05/20153038 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הפרעות שינה

הפרעות שינה יכולות לשבש מאוד את איכות החיים, במיוחד אשר סובלים מן בעיות של הפרעות שינה באופן קבוע. לרוב, מי שסובל זמן מסוים מן הפרעות שינה נשלח על ידי הרופא המטפל שלו או על ידי רופא המשפחה להשגחה במרפאת שינה. במרפאה זו האדם ישן את הלילה כשהוא מחובר למכשירים שונים. כך בהשחתם של רופאים ואחיות ניתן לבסוף לגלות את הסיבה הרפואית הגורמת לבעיה של הפרעות שינה. לעתים הפרעות שינה נוצרים כתוצאה מעין קשיים לנשום במהלך הלילה מה שגורם לנחירות. כמובן שיש עוד רשימה ארוכה שקצרה היריעה מלפרטן בנוגע לבעיות שיכולות לגרום להפרעות שינה.

הפרעות שינה לא פעם נגרמות לא כתוצאה מסיבות רפואיות אלא כתוצאה מסיבות פסיכולוגיות. אנשים אשר סובלים מחרדות, מלחץ ומבעיות נפשיות שונות מוצאים את עצמם מתקשים להרדם ולעתים אף מתעוררים באמצע הלילה. בסוג של הפרעות שינה שנגרמות על ידי ביעות נפשיות או פסיכולוגיות יש לטפל על ידי פנייה למטפל או לפסיכולוג. לאחר גילוי מקור הבעיה של הפרעות שינה ניתן יהיה לטפל בו. זאת אומרת, הפרעות שינה יכולות להיות סימפטום אשר מעיד על בעיה רחבה יותר. לקיחת כדורי שינה, למשל, יכולים לפתור באופן זמני את הבעיה של הפרעות שינה אך יש צורך של ממש לטפל במקור הבעיה כדי לפתור אחת ולתמיד גם את הבעיה של הפרעות שינה ובעיות נוספות שעלולות להתעורר.

הפרעות שינה הן ללא ספק מטרד של ממש. די בלילה אחד ללא שינה וביום שלמחרת אנשים נהיים עצבניים יותר, רגישים יותר, בעלי יכולת פחותה להתרכז בעבודתם וכן הלאה. הפרעות שינה ועייפות מצטברת אפילו יכולים להגדיל את הסיכוי להיות חלק מתאונת דרכים. כך למען שיפור איכות החיים ושיפור ההרגשה, גם הגופנית וגם הנפשית, כדאי מאוד לטפל בשלב מוקדם בכל הסוגים של הפרעות שינה.

מידע נוסף תוכלו  למצוא באתר מועצת השינה.

 



תגיות המאמר: הפרעות שינה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אפרת

מאמרים נוספים בנושא שינה

מאת: דוד כהןשינה 01/10/161603 צפיות
אין דבר מעצבן יותר מלישון כאשר בין הזוג נוחר. אבל לא רק אנחנו סובלים אלא גם הוא. תסמונת דום נשימה בשינה מזיקה ומצביעה על בעיה רפואית הדורשת טיפול.

מאת: רובי אוזןשינה 06/04/151951 צפיות
כמה פעמים מצאתם את עצמכם ערים באמצע הלילה? מתהפכים מצד לצד, קמים ומתהלכים ברחבי הבית ועדיין מתקשים להירדם. הפרעות שינה מלוות רבים מאיתנו במהלך השבוע. מחקרים רבים מראים כי אחוזים גבוהים באוכלוסייה הבוגרת סובלים מהתופעה אשר פוגעת בתפקוד היומיומי וגורמת לנו לחוש תשושים ועייפים במהלך היום.

מאת: רובי אוזןשינה 23/02/151701 צפיות
רבים מאיתנו סובלים מכאבי גב וצוואר הנגרמים מסיבות שונות. במקרים שכאלה בחירת מזרן היא החלטה חשובה אשר תשפיע באופן ישיר גם על איכות השינה וגם על רמת הכאב. מזרן נוח הוא עניין של פרספקטיבה המשתנה בין אדם לאדם על פי הרגלי עבר ומבנה גופני. בחירת מזרן היא איננה החלטה שאנו עושים כל יום, לכן חשוב לבדוק את הנושא לעומק, להשוות בין סוגי המזרנים, להתנסות ורק בסוף להחליט. רבים מהמומחים לעמוד השדרה טוענים כי לקימורי גב שונים, מחויבת תמיכה שונה.

מאת: מלטוניןשינה 15/06/144601 צפיות
זמן השינה לו אנחנו זקוקים בנוסף לזמן השינה שאנחנו למעשה ישנים, משתנה במהלך שנות חיינו, כאשר הורמון המלטונין מהווה מרכיב חשוב בתהליך.

מאת: Daniel.Bשינה 20/05/144989 צפיות
כמעט כל מי שנוחר מכיר את התופעה הזאת: התעוררות בבהלה באמצע הלילה שנובעת מתחושת מחנק נוראית שמחייבת אתכם לחפש אחר אוויר לנשימה. אם זה קורה לכם הרבה פעמים בלילה, יכול מאוד להיות שאתם צריכים סיפאפ.

מאת: מלטוניןשינה 20/02/148734 צפיות
מלטונין בא לשקף למוח ולשאר איברי הגוף את שעות החשיכה במהלך היממה, כמו גם את עונות השנה וכל זאת בהתאם לזמן ולמקום

מאת: קינג דוידשינה 13/09/131769 צפיות
אין זה סוד גדול שאת שליש מחיינו אנו נוהגים לבלות בשינה, ובשל כך, רצוי מאוד שאיכות המזרונים עליהם אנו ישנים תהיה לא פחות ממצוינת. מי שאיננו נהנה בשעות הלילה משנה ערבה ורציפה, חש את התוצאות ביום שלמחרת. אנשים מסתובבים עייפים ונרגנים ולכן מאוד מתקשים לתפקד כנדרש.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica