חפש מאמרים:
שלום אורח
02.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

התבגרות האדם ומלטונין

מאת: מלטוניןשינה 15/06/20144601 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

זמן השינה לו אנחנו זקוקים בנוסף לזמן השינה שאנחנו למעשה ישנים, משתנה במהלך שנות חיינו:

פעוטות ונוער

תינוקות זקוקים לכ-19 שעות שינה ביום, כאשר השינה שלהם מחולקת לסגמנטים קצרים של 4-3 שעות שינה. עד לגילאי בית הספר, כמות השינה שאנו צורכים הולכת ופוחתת עד למצב בו היא מתייצבת על כ-12-10 שעות בלילה. על אף הנאמר, במחקר שבחן את הרגלי השינה בקרב הנוער, נתגלה כי נערים נוטים לישון פחות שעות, ללכת לישון מאוחר יותר ולחוות עייפות בבזמן היום. עושה רושם כי הדבר נובע מפני שבני הנוער זקוקים ליותר שעות שינה בתקופה זו, אך בגלל סיבות שונות, סביבתיות ואישיות, הם לא ישנים באופן שהיו צריכים.

צעירים

בגיל 20 לערך, אנחנו ישנים כ-8-7 שעות במהלך הלילה. משך השינה משתנה בין האנשים השונים.

מבוגרים - גיל העמידה

ברגע שאנחנו עוברים את גיל העמידה דפוסי השינה שלנו מתחילים להשתנות. כאשר אנחנו מתקרבים לגיל הפרישה, אנו מתחילים לחוש רדומים בשעה מוקדמת יותר בערב לעומת העבר ובעקבות כך מתעוררים בשעה מוקדמת יותר בבוקר. בגילאים אלה ישנו סיכוי גבוה מאוד לחוות הפרעות שינה במהלך הלילה, ונרגיש צורך לנמנם במהלך שעות היום. שינוי זה מוביל לשינה טובה פחות בלילה הסמוך.

כיצד מלטונין משפיע על דפוס השינה במהלך ההתבגרות שלנו ?

מלטונין הינו הורמון חשוב המסדיר השעון הביולוגי שלנו, הידוע כקצב היממה. כמויות המלטונין המיוצרות במשך היום משתנות ומושפעות גם על ידי חשיפה לאור; במהלך הלילה כמויות המלטונין בגופנו עולות ולמעשה מסמנות לגוף שלנו שהגיעה העת לישון.
במהלך תהליך ההתבגרות באופן טבעי, האפשרות של גופנו לייצר מלטונין הולכת ופוחתת, דבר שמעמיד אותנו בפני הסתברות גדולה יותר לחוות בעיות שינה או נדודי שינה (אינסומניה).

בעיות שינה בגילאים מבוגרים

אנשים מבוגרים נוטים ליותר הפרעות שינה.
בעיות שינה יכולות להשפיע על איכות חייך בגלל האופן שבו הן גורמות להרגיש ביום המחרת. אם השינה משובשת, זמן הערות נפגם, וזמני התגובה עשויים להיות איטיים יותר. כמו כן, בעיות שינה עלולות לפגום בשיווי המשקל וביציבות, כמו גם בתפקוד הקוגניטיבי – תהליך שיגרום לכך שזכרונך יהיה פחות טוב לעומת העבר ופחות טוב מאנשים בבאותו גיל שאינם סובלים מהפרעות שינה.

נדודי שינה פוגעים פגיעה משמעותית בבריאות החולה, מעלים את הסיכון לחלות בסוכרת, במחלות כליליות, בליקויים קוגניטיביים ובדיכאון, ויש להם השלכות כלכליות הנובעות מנטייה לתאונות, בשל תפקוד נמוך בעבודה, מצב רוח ירוד וירידה באיכות החיים. בקרב קשישים, בעיות שינה יכולות להחמיר את הירידה הנורמלית בתפקוד הקוגניטיבי שהיא חלק מההזדקנות. הם יכולים להשפיע גם על חיי המשפחה ומערכות יחסים, מאחר ואנשים עייפים יכולים להיות ממורמרים. נדודי שינה יכולים גם לגרום לאנשים להרגיש דיכאון וחרדה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מלטונין בשחרור ממושך

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מלטונין

מאת: מלטוניןשינה 20/02/148735 צפיות
מלטונין בא לשקף למוח ולשאר איברי הגוף את שעות החשיכה במהלך היממה, כמו גם את עונות השנה וכל זאת בהתאם לזמן ולמקום

מאמרים נוספים בנושא שינה

מאת: דוד כהןשינה 01/10/161604 צפיות
אין דבר מעצבן יותר מלישון כאשר בין הזוג נוחר. אבל לא רק אנחנו סובלים אלא גם הוא. תסמונת דום נשימה בשינה מזיקה ומצביעה על בעיה רפואית הדורשת טיפול.

מאת: אפרתשינה 28/05/153039 צפיות
הפרעות שינה יכולות לשבש מאוד את איכות החיים, במיוחד אשר סובלים מן בעיות של הפרעות שינה באופן קבוע. לרוב, מי שסובל זמן מסוים מן הפרעות שינה נשלח על ידי הרופא המטפל שלו או על ידי רופא המשפחה להשגחה במרפאת שינה. במרפאה זו האדם ישן את הלילה כשהוא מחובר למכשירים שונים. כך בהשחתם של רופאים ואחיות ניתן לבסוף לגלות את הסיבה הרפואית הגורמת לבעיה של הפרעות שינה. לעתים הפרעות שינה נוצרים כתוצאה מעין קשיים לנשום במהלך הלילה מה שגורם לנחירות.

מאת: רובי אוזןשינה 06/04/151951 צפיות
כמה פעמים מצאתם את עצמכם ערים באמצע הלילה? מתהפכים מצד לצד, קמים ומתהלכים ברחבי הבית ועדיין מתקשים להירדם. הפרעות שינה מלוות רבים מאיתנו במהלך השבוע. מחקרים רבים מראים כי אחוזים גבוהים באוכלוסייה הבוגרת סובלים מהתופעה אשר פוגעת בתפקוד היומיומי וגורמת לנו לחוש תשושים ועייפים במהלך היום.

מאת: רובי אוזןשינה 23/02/151701 צפיות
רבים מאיתנו סובלים מכאבי גב וצוואר הנגרמים מסיבות שונות. במקרים שכאלה בחירת מזרן היא החלטה חשובה אשר תשפיע באופן ישיר גם על איכות השינה וגם על רמת הכאב. מזרן נוח הוא עניין של פרספקטיבה המשתנה בין אדם לאדם על פי הרגלי עבר ומבנה גופני. בחירת מזרן היא איננה החלטה שאנו עושים כל יום, לכן חשוב לבדוק את הנושא לעומק, להשוות בין סוגי המזרנים, להתנסות ורק בסוף להחליט. רבים מהמומחים לעמוד השדרה טוענים כי לקימורי גב שונים, מחויבת תמיכה שונה.

מאת: Daniel.Bשינה 20/05/144989 צפיות
כמעט כל מי שנוחר מכיר את התופעה הזאת: התעוררות בבהלה באמצע הלילה שנובעת מתחושת מחנק נוראית שמחייבת אתכם לחפש אחר אוויר לנשימה. אם זה קורה לכם הרבה פעמים בלילה, יכול מאוד להיות שאתם צריכים סיפאפ.

מאת: מלטוניןשינה 20/02/148735 צפיות
מלטונין בא לשקף למוח ולשאר איברי הגוף את שעות החשיכה במהלך היממה, כמו גם את עונות השנה וכל זאת בהתאם לזמן ולמקום

מאת: קינג דוידשינה 13/09/131770 צפיות
אין זה סוד גדול שאת שליש מחיינו אנו נוהגים לבלות בשינה, ובשל כך, רצוי מאוד שאיכות המזרונים עליהם אנו ישנים תהיה לא פחות ממצוינת. מי שאיננו נהנה בשעות הלילה משנה ערבה ורציפה, חש את התוצאות ביום שלמחרת. אנשים מסתובבים עייפים ונרגנים ולכן מאוד מתקשים לתפקד כנדרש.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica