מיקי שחם, ''בנק החיים''- דם טבורי, מביא דיווחי חדשנות רפואית מהעולם: החוקרים מחזירים את שעון תאי הגזע אחורה.
מדענים הראו שהם יכולים להחזיר אחורה את תהליך ההזדקנות של תאי גזע של אדם בוגר, שאחראיים להתחדשות רקמות זקנות או כאלה שניזוקו. הממצאים מובילים לטיפולים רפואיים שגורמים להקלה על כאב שנוצר עקב נזקי גיל.
קבוצת המחקר שבראשה עומד מכון בוק למחקר על ההזדקנות ומכון טכנולוגי של גאורגיה ביצעו מחקר על תרבית תאים, שמופיעה במהדורת ספטמבר 1, 2011 של Cell Cycle.
מיקי שחם, בנק החיים , מבהיר כי הכוח הרגנרטיבי של רקמות ואיברים יורד עם הגיל. ההשערה העכשוית בנושא ההזדקנות טוענת שגיל של אורגניזמים חיים נקבע ע י תאי הגזע הבוגרים או הספציפיים לרקמה. לכן הבנת מולקולות ותהליכים שמאפשרים לתאי הגזע של אדם בוגר להתחיל התחדשות עצמית ולהתחלק, משגשגים ומתמיינים על מנת לחדש רקמה שניזוקה, יתכן שזה המפתח לרפואה רגנרטיבית ומזור למחלות המיוחסות לגיל.
לפי מיקי שחם, מחברת – בנק החיים , דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית.
עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
קבוצת המחקר הנ”ל ביצעה מחקר שמאתר במדויק מה משתבש עם שעון ביולוגי שמהווה בסיס להתחלקות מוגבלת של תאי גזע בוגרים ככל שמזדקנים.
הדגמנו שאנחנו יכולים להפוך את תהליך ההזדקנות של תאי גזע של אדם בוגר ע י התערבות בפעילות של רנ א המוקודד ללא חלבונים. הוא ממוקם באיזורי גנום שפעם פוספסו בטענה שהינם פסולת גנומית , אמרה ויקטוריה לוניאק, פרופסור ממכון לחקר ההזדקנות.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים , בלבד.