גם אתם נוהגים לבחון את הסימונים התזונתיים המופיעים על גבי האריזות ולא תמיד מבינים אותם לעומקם? אנו רוצים לשפוך אור על כל "הסימנים התזונתיים" החל מערך תזונתי, דרך הקלוריות, הפחמימות, שומנים, חלבונים ועד הנתרן.
מהם קלוריות ?
הקלוריה היא האנרגיה אותה אנשים צורכים במהלך היום יום שלהם. הקלוריה שצריך כל אדם לצרוך, מחושבת בהתאם לגילו, מינו, משקלו, גובהו והפעילות הספורטיבית אותה הוא מבצע. כל ערך תזונתי מוקפד להירשם בצורת סימון תזונתי בהתאם ל- 100 גרם במידה ומדובר במוצר גולמי וב- 100 מ"ל אם מדובר באוכל נוזלי.
מהם שומנים ?
השומנים מתחלקים לשתי קבוצות, האחת היא השומנים הרווים ואילו השנייה הם שומנים לא רוויים. שומן רווי אינו בריא לאדם, משום שיש בו כמות גבוהה של שומן ועל פי רוב ניתן למצוא שומן רווי בבשר, בחמאה ועוד. שומן לא רווי, בריא יותר לבני האדם ברמה הבריאותית וניתן למצוא אותם בטחינה, בשמן לא רווי, בזיתים ועוד. על גבי כל אריזה ייכתב האם השומן הוא רווי או לאו, כך שאתם לא צרכים לדעת את כל רשימת המזונות בעל פה.
שימו לב כי ההמלצה היא לאכול כמה שפחות מאכלים רווי שומן או כולסטרול, משום שבטווח הארוך הם גורמים לנזקים בריאותיים רבים, מהם אתם יכולים לסבול ואיכות חייכם לא תהיה כבעבר. מאידך, שימת דגש על מוצרים נטולי שומנים, מבטיחים בריאות לאורך שנים. חישוב השומנים יתבצע בהתאם לתכולת המזון אותו אתם רוכשים
מהם פחמימות ?
הפחמימה מעורבת בפעילות של הגוף ומאפשרת לו ליצור אנרגיה.על מנת להיות בטוחים שאתם צורכים את כמות הפחמימות המומלצת, נכון לצרוך עד 60 אחוזים מסך כל המזון אותו אתם אוכלים במהלך היום.
מהו נתרן ?
את הנתרן ניתן למצוא בעיקר במלח, (אותו מלח שולחן בו אתם מתבלים את האוכל). אם אתם נמנים עם האנשים הרגישים לנתרן, צריכה גבוהה ממנו יכולה לגרום לכם לבעיות בריאותיות רבות, מהן רצויי להימנע.
מהו חלבון ?
החלבונים חשובים לפעילות ותפקוד תקין של הגוף. על מנת להיות בטוחים כי אתם צורכים את כמות החלבונים המומלצת, עליכם לצרוך עד 20 אחוז חלבונים מסך כל המזון אותו אתם אוכלים במהלך היום יום.