חפש מאמרים:
שלום אורח
18.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קורנדביף - סנדוויץ' בשר חזה בקר

באחת מנסיעות העבודה נחתי בניו יורק . לאחר ההגעה למלון וישיבות ראשונות יוצאים לרחוב לאכול משהו.

בשעת אחר הצהריים המוקדמת אנחנו מחפשים משהו טעים שיסגור את הרעב עד  לארוחת הערב הרשמית של המארחים.

כמו תמיד הפור נופל על סנדוויץ' טוב בפינת הרחוב בין חנות הפרחים לחנות הספרים הגדולה.

מסביב לדאלי יש ריח קבוע של בישול, שום ובשר. מה בוחרים - כמובן שוב, כמו תמיד קורנביף - בשר חזה פרה כבוש ומבושל, פרוס לפרוסות דקות דקות לתוך הסנדוויץ' עם מיונז ביתי, מלפפון חמוץ חסה עגבנייה בצל סגול ואפשר גם כרוב כבוש.

בשנה האחרונה אני לא טסה לניו יורק אך על הטעם של הקורנביף אני לא מוותרת , אני מכינה בבית קורנביף להנאתי ולהנאת  בני משפחתי והחברים.

השבת יצאנו לטייל - האזור שלנו פורח האדום מהכלניות ובלבן מהטוריים, התארגנו לצהרים משותף ואני כמו תמיד התנדבתי להכין קורנביף.

נתח מכובד של 3 ק"ג של חזה בקר; עדיף להשתמש בבשר טרי ולא בקפוא - ההפרש בטעם מצדיק את ההפרש במחיר. יש לנקות את הבשר מגידים חיצונים ומשומן. יש לשרות אותו לפחות 3 ימים עד שבוע וחצי בתוך תמיסת ההשריה  במקרר.

חומרים לתמיסת ההשריה.

2 ליטר מים

מלח   280 ג"ר

סלפטר   8 ג"ר

סוכר     60 ג"ר

פפריקה     2 כפות

פלפל אנגלי    כף

פלפל שחור בגרגירים כף.

חומרים לבישול

כרישה

בצל   2

גזר  2

עלה סלרי   2

1/4 צרור פטרוזיליה

5 עלי דפנה

4 שיני שום

5 גבעולי טימין

מביאים לרתיחה את כל מרכיבי המשרה ומצננים. משרים את הבשר - יש לשים לב שכולו בתוך הנוזל. לפעמים יש להניח משקולת על הבשר כדי שהנוזל יכסה את כולו. מדי יום יש להפוך את הנתח.

סלפטר  - הוא חומר כימי המוסף למשרה ותפקידו היחיד הוא לשמר את הצבע האדום של הבשר. אני מאוד לא אוהבת חומר זה ולא מוסיפה אותו למשרה. אם אתם רוצים להוסיף ניתן לקנות חומר זה בבתי מרקחת מסוימים.

לאחר שעברו כ-חמישה ימים מוציאים את הבשר מהנוזל ושוטפים אותו היטב. מכניסים את הבשר לסיר גדול עם  מים קרים  ומרתיחים. מורידים מלמעלה את הקצף שנוצר.

לאחר הרתחה מוסיפים למים  את הירקות הארומאטיים ומבשלים ברתיחה עדינה מאוד כ-4 שעות .

לאחר סיום הבישול מאפשרים לבשר להתקרר בתוך הנוזל.

מוציאים את הבשר בעדינות רבה פורסים לפרוסות דקות ומכאן מתחילה החגיגה - כל אחד לפי אהבתו. אצלנו לוקחים לחם טוב, כמו למשל בגט איטלקי רוסטיקו. מורחים במיונז ביתי המתובל בעירית, מלפפון חמוץ, עגבנייה, חסה, בצל סגול ועל הכול מניחים בנדיבות מספר פרוסות בשר. סוגרים בפרוסת הבאגט העליונה שמרוחה בחרדל טוב והשאר - אני משאירה לדמיון שלכם ...

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

איריס לוי  - שף פרטי

קולינריה עילית במיטבה

0544944205

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת איריס לוי שף פרטי

מאת: איריס לוי שף פרטימתכונים ואוכל - כללי07/04/121706 צפיות
אומנות הכנת ביצים פשוטה ביותר לאחר שלומדים את העקרונות. ביצה יכולה להיות מבושלת במים, מטוגנת בשמן רדוד או שמן עמוק, לעמוד בזכות עצמה או עם תוספות מתוספות שונות. אומלט שמקורו במטבח הצרפתי שונה מהפריטטה האיטלקית והפריטטה הספרדית הנבדלים בשיטת הבישול ובחלק מהתוספות.

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני ירקות10/03/128865 צפיות
כשאני מבשלת אני מקפידה על חומרי גלם איכותיים מאזור שפלת יהודה . אני משתמשת בשמן זית איכותי מכבישה קרה למנות שלי. שמן זית איכותי מכבישה קרה עשוי בדרך כלל מהכבישה הראשונה של הזיתים,מעט לפני הבשלתם הסופית. בכבישה זו לא מחממים את הזית ולא משתמשים בכימיקלים. אין בו כמעט חומציות - פחות מ 1% .

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני מרקים05/02/128812 צפיות
מרק בכלל ומרק פטריות במיוחד הוא המחמם האולטימטיבי ! היום ניתן לקנות כמעט בכל מרכול פטריות טריות מסוגים שונים שפעם רק חלמנו - פורצ'יני, אנוקי ועוד . אם רוצים ממש לשדרג את המרק אפשר להוסיף מחית פטריות כמהין או שמן כמהין שניתן לקנות היום בארץ.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני בשר

מאת: amirdadon90מתכוני בשר17/01/173853 צפיות
ניתן לומר כי אפשרי למצוא היום מנגל גז אשר יגיע במגוון רחב של תצורות שונות. בין אם תהיו מעוניינים במנגל קטן ופשוט ובין אם באחד עוצמתי אשר יהיה רחב היקף, דעו לכם כי עקב הביקוש הרב שקיים היום בשוק ניתן למצוא את כל סוגי המנגלים שתוכלו לדמיין ובמחירים יוצאי דופן.

מאת: נ.אמתכוני בשר23/12/143579 צפיות
עישון בשר הינה שיטה ייחודית ועתיקה, אשר בסופה מתקבל בשר נימוח וטעים, אשר בושל בטמפרטורה נמוכה בסיבה מעושנת בתוך מעשנת. בין חלק מן האפשרויות הנהדרות לעישון: אסאדו בקר, אסאדו טלה, חזה בקר, עופות, דגים. קיימות שתי שיטות של עישון: יבשה ורטובה. במאמר זה תמצאו הסבר על בשר ודרך העישון במעשנת ותקבלו טיפים למעשן הבשר המתחיל.

מאת: shlomy mutzafiמתכוני בשר10/12/141965 צפיות
כשמדובר על קייטרינג לאירועים לרוב מדובר על קייטרינג בשרי, מגוון בחירה רחב של מנות בשריות נבחר לככב ברוב הזמנות הקייטרינג, וכשהקייטרינג מהווה את אחד הדברים המרכזיים באירוע מומלץ לבצע מספר בדיקות טרם בחירת חברת הקייטרינג לאירוע שלכם, בייחוד לעבודה שיש כיום עסקים רבים בתחום שחלקם מקצועיים יותר וחלקם פחות

מאת: דניאל מוריץמתכוני בשר28/10/145750 צפיות
אחד הימים בהם עם ישראל נוהר לחנויות על מנת לקנות מוצרי בשר שונים הוא כמובן יום העצמאות. מדובר לא רק בחג למדינת ישראל אלא גם בחג לתפארת הבשר, כאשר המוני בית ישראל פושטים על רשתות המזון שמספקות מוצרי בשר קפואים ועל הקצביות והאטליזים שמאפשרות גישה לבשר טרי.

מאת: רונן וינברגמתכוני בשר18/04/146334 צפיות
קייטרינג בשרי עם כהגשה יכולה להיות בעד או נגד, תלוי את מי שואלים. היתרונות הם יותר מרובים. ניתן ליהנות משירות הגשה בכל מקום ובכל עת. אפשר לקיים אירוע בחיק הטבע ולקחת אתכם את האוכל שהוכן מבעוד מועד ואם זה אפשרי מבחינה לוגיסטית, לתאם עם חברת ההסעדה את האופן שבו יגיע המזון החם אל הנקודה שבה אתם מתכננים לאכול והגשתו חם אל השולחנות אשר מבקשים ומביאים אל המקום.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר23/02/148577 צפיות
ישראל פלדמן בשר מגיש לכם מתכון בשר קל להכנה. מדובר ברוסטביף מפילה בקר, בשילוב מנצח של חרדל ודבש. הכמויות במתכון מיועדות לשלושה עד חמישה סועדים.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר03/02/148765 צפיות
בדומה למוצרי מזון רבים אחרים, גם למוצרי בשר שונים ישנם תאריכי תפוגה. חשיבותם של תאריכי תפוגה כאלה, כאשר מדובר על מזון מהחי, משמעותיים הרבה יותר לעומת מוצרים יבשים, למשל. כאשר מדובר במוצרים מהחי לא רק שלא מומלץ לצרוך מזון ישן שפג תוקפו, אלא שהדבר גם עשוי להוות סכנה מהותית לבריאות וזאת בשל התפתחותם של חיידקים ומחוללי מחלות אחרים שמתרבים עם הזמן.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica