חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אומלט/ פריטטה - ארוחה במחבת

האומלט - החביתה שמקורה במטבח הצרפתי היא  מנה תפוחה העעשויה מביצים טרופות, אשר עברה טיגון וקיפול במחבת.

את האומלט נכין במחבת כבדה מצופה בשמן או במחבת בעל ציפוי טפלון  עם כמות קטנה של שמן.

בלילה משלוש ביצים מומלץ לטגן  במחבת בקוטר 20 ס"מ וכ 15 גרם חמאה.

ממיסים את החמאה במחבת חמה עד לביעבוע עדין, יוצקים פנימה את בלילת הביצים. מפזרים את הבלילה על כל המחבת באופן שווה ואחיד.

מטגנים בזהירות ובמקביל מסייעים לבלילה שלמעלה לנזול אל מתחת לחביתה באמצעות הרמת הקצוות.

מטים את המחבת ומקפלים את החביתה לאחד הצדדים בעזרת מזלג.

כדי לשדרג את האומלט ולהפכו למנה  מענגת ממש אפשר וגם רצוי להוסיף תבלינים שונים  לפני הבישול או ממלאים במילית לפני הקיפול של האומלט.

- גבינה מגוררת ממשפחת הקשות- צהובות  או בולגרית וקוביות קטנות של עגבניות.

-פיסות קטנות של נקניק /קבנוס שטוגן קלות  בשמן זית ותרד טרי.

-פלפלים יתוכים לקוביות יחד עם בצל סגול שאודו בחמאה בתוספת פטריות .

-פייסות  דג סלמון מעושן ביחד עם עלי שמיר טריים.

-פיסות בשר מאושן בצירוף ראשי אספרגוס חלוטים

הפריטטה - מקורה במטבח האיטלקי וגם במטבח הספרדי מסורתי שהיא  עבה ושטוחה המטוגנת תחילה במחבת בעל בסיס כבד ולאחר מכן מכניסים לגריל להשחמה עליונה. לפריטטה בקוטר 30 ס"מ נזדקק לכ 7 ביצים ו 1-2 כפות שמן.

אפשרויות התיבול והתוספות הם אין סופיות - הפלפלים בצבעים שונים ובצל הינם המרכיב במסורתי וגם אספרגוס, שעועית ירוקה, ארטישוק, תערובת עשבי תיבול קצוצים, גינות בכלל פרמזון ביפרט שום ועוד ועוד.

מערבלים היטב את הביצים עם התוספת שנבחרה, ממליחים ומפלפלים ויוצקים לשמן הזית החם במחבת. מהשלים כ 15 דקות על חום נמוך ולאחר מכן משחימים בתנור במצב גריל  1-2 דקות.

הספרדים יצרו פריטטה שונה מזו של האיטלקים - הם מוסיפים תפוחי אדמה ובצל  שנאפו בכמות נדיבה של שמן זית. לאחר שתפוחי האדמה רכים מוסיפים את בלילת הביצים ושופכים את הכול למחבת חמה עם שמן זית. את הפריטטה הספרדית הופכים ומשחימים משני הצדדים.

לאחר השקעה קצרה מתקבלת ארוחה מלאה ונהדרת.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

איריס לוי  - שף פרטי

קולינריה עילית במיטבה

0544944205

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת איריס לוי שף פרטי

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני ירקות10/03/128852 צפיות
כשאני מבשלת אני מקפידה על חומרי גלם איכותיים מאזור שפלת יהודה . אני משתמשת בשמן זית איכותי מכבישה קרה למנות שלי. שמן זית איכותי מכבישה קרה עשוי בדרך כלל מהכבישה הראשונה של הזיתים,מעט לפני הבשלתם הסופית. בכבישה זו לא מחממים את הזית ולא משתמשים בכימיקלים. אין בו כמעט חומציות - פחות מ 1% .

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני בשר08/02/128874 צפיות
כדי ליהנות מנתח בשר כבוש דרושים מספר ימים של הכנה אבל המחשבה המוקדמת משתלמת בגדול. בתהליך ההכנה המתואר כאן מתקבל בשר נהדר עם הרבה אפשרויות לכריכים, למנות חמות וקרות, לסלטים ובעצם למה לא ?!

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני מרקים05/02/128788 צפיות
מרק בכלל ומרק פטריות במיוחד הוא המחמם האולטימטיבי ! היום ניתן לקנות כמעט בכל מרכול פטריות טריות מסוגים שונים שפעם רק חלמנו - פורצ'יני, אנוקי ועוד . אם רוצים ממש לשדרג את המרק אפשר להוסיף מחית פטריות כמהין או שמן כמהין שניתן לקנות היום בארץ.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205689 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205601 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205868 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205983 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196267 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196501 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183253 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica