בכל מזווה בבית איטלקי עומד מיכל גדול עם שמן זית . שמן זית איכותי מכבישה קרה. בכל מתכון למנה איטלקית ייכלל שמן זית ובמיוחד כשמכינים רוטב לפסטה – בולונז, פסטו או פוטנסקה תמיד יהיה כתוב בראש רשימת המצרכים – כך וכך כפות שמן זית.
כשאני מבשלת אני מקפידה על חומרי גלם איכותיים מאזור שפלת יהודה . אני משתמשת בשמן זית איכותי מכבישה קרה למנות שלי.
כדי שהמנה תצליח ותהיה כמו תבשיל של שף פרטי רצוי להשתמש בעגבניות שיובשו בשמש ושימוש בפסטה טריה.
טלייאטלי ברוטב עגבניות מיובשות
ל 4 סועדים
500 גר' טלייאטלי
2 כפות שמן זית איכותי
1 בצל קצוץ
1/2 כוס ( 80 גר') עגבניות מיובשות
2 שיני שום
425 גר' עגבניות משומרות קצוצות
1/3 כוס עלי בזיליקום קצוץ
1 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות שתי דקות במי מלח רותחים ,מסננים ומחזירים לסייר.
- בינתיים , מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל ומשחימים כ 3דקות. מוסיפים את העגבניות המיובשות והשום המעוך ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, זיתים, בזיליקום ומטבלים במלחופלפל שחור טרי. מביאים לרתיחה,ומנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות.
- מוסיפים את הרוטב לפסטה החמה,ומערבבים בעדינות.מגישים מיד וזורים מעלפרמזן.