חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסטה ברוטב עגבניות מיובשות וזיתים שחורים

בכל מזווה בבית איטלקי עומד מיכל גדול עם שמן זית . שמן זית איכותי מכבישה קרה. בכל מתכון למנה איטלקית ייכלל שמן זית ובמיוחד כשמכינים רוטב לפסטה – בולונז, פסטו או פוטנסקה  תמיד יהיה כתוב בראש רשימת המצרכים – כך וכך כפות שמן זית.

כשאני מבשלת אני מקפידה על חומרי גלם איכותיים מאזור שפלת יהודה . אני משתמשת בשמן זית איכותי מכבישה קרה למנות שלי.

כדי שהמנה תצליח ותהיה כמו תבשיל של שף פרטי רצוי להשתמש בעגבניות שיובשו בשמש ושימוש בפסטה טריה.

טלייאטלי ברוטב עגבניות מיובשות

ל 4 סועדים

500 גר' טלייאטלי

2 כפות שמן זית איכותי

1 בצל קצוץ

1/2 כוס ( 80 גר') עגבניות מיובשות

2 שיני שום

425 גר' עגבניות משומרות קצוצות

1/3 כוס עלי בזיליקום קצוץ

1 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים

גבינת פרמזן מגוררת להגשה

הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות שתי דקות במי מלח רותחים ,מסננים ומחזירים לסייר.
  2. בינתיים , מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל ומשחימים כ 3דקות. מוסיפים את העגבניות המיובשות והשום המעוך ומטגנים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, זיתים, בזיליקום ומטבלים במלחופלפל שחור טרי. מביאים לרתיחה,ומנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות.
  4. מוסיפים את הרוטב לפסטה החמה,ומערבבים בעדינות.מגישים מיד וזורים מעלפרמזן.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

איריס לוי  - שף פרטי

קולינריה עילית במיטבה

0544944205

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת איריס לוי שף פרטי

מאת: איריס לוי שף פרטימתכונים ואוכל - כללי07/04/121694 צפיות
אומנות הכנת ביצים פשוטה ביותר לאחר שלומדים את העקרונות. ביצה יכולה להיות מבושלת במים, מטוגנת בשמן רדוד או שמן עמוק, לעמוד בזכות עצמה או עם תוספות מתוספות שונות. אומלט שמקורו במטבח הצרפתי שונה מהפריטטה האיטלקית והפריטטה הספרדית הנבדלים בשיטת הבישול ובחלק מהתוספות.

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני בשר08/02/128873 צפיות
כדי ליהנות מנתח בשר כבוש דרושים מספר ימים של הכנה אבל המחשבה המוקדמת משתלמת בגדול. בתהליך ההכנה המתואר כאן מתקבל בשר נהדר עם הרבה אפשרויות לכריכים, למנות חמות וקרות, לסלטים ובעצם למה לא ?!

מאת: איריס לוי שף פרטימתכוני מרקים05/02/128788 צפיות
מרק בכלל ומרק פטריות במיוחד הוא המחמם האולטימטיבי ! היום ניתן לקנות כמעט בכל מרכול פטריות טריות מסוגים שונים שפעם רק חלמנו - פורצ'יני, אנוקי ועוד . אם רוצים ממש לשדרג את המרק אפשר להוסיף מחית פטריות כמהין או שמן כמהין שניתן לקנות היום בארץ.

מאמרים נוספים בנושא מתכוני ירקות

מאת: tiloniמתכוני ירקות02/04/147794 צפיות
מרור, כתוצאה מהמרכיבים שלו, הוא מאכל בריא מאוד לכל אדם. העולש שממנו מכינים את המרור הוא למעשה צמח שמשפיע באופן חיובי ביותר על מערכות הגוף שלנו

מאת: המרכז לכתיבת תוכןמתכוני ירקות26/06/132686 צפיות
עבור אנשים רבים גריל גז מהווה צלייה של בשר בלבד ואת שאר הארוחה/התפריט מכינים במטבח בתוך הבית.

מאת: רותי ברקןמתכוני ירקות01/07/108566 צפיות
מתכון דיאטטי, טעים וקל להכנה, מומלץ למי שעושה דיאטה 4 מנות, 1 מנה = 1 מנת ירק + 1/4 מנת חלב = כ- 45 קלוריות

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica