עבור אנשים רבים גריל גז מהווה צלייה של בשר בלבד ואת שאר הארוחה/התפריט מכינים במטבח בתוך הבית. הדבר שלא ידעתם על צלייה בגריל גז הוא שניתן לשלוט בבישול שלכם ובחווית הארוחה שלכם בחצר, גינה או אפילו בגג ואף ניתן לגוון ולצלות מעבר לבשר עוד דברים רבים נוספים לדוגמה: ירקות.
דבר ראשון, יש לנקות ביסודיות את גריל הגז ולשמן אותו היטב. נוסף על כך יש לוודא שכל הירקות או פירות משומנים בעזרת שמן זית, תרסיס שמן או אפילו בעזרת חמאה. שמני זית בטעמים רוויים האהובים עליכם לתיבול ותבלינים שונים לפי טעמכם נפלאים, טובים ואף מומלצים לצלייה. הורידו את חום הצלייה של גריל הגז מטמפרטורה גבוהה למדיום והניחו את הירקות או הפירות לצלייה ותופתעו לקבל כמה מרקם טעמים מעולה כאשר תהליך האידוי מתבצע. אם אתם אוהבים ונהנים מטעמם של מזון מעט חרוך, צלייה בדרך זו היא דרך מושלמת כדי ללכוד את הטעם של הירקות ופירות.
זיכרו כי הצלייה זה לא רק טכניקת הבישול של "לסגור את המכסה ולבדוק שוב מאוחר יותר", בעת צליית הירקות ו/או פירות הדרך הכי טובה לעשייה היא לשמור על קשר עין ולפקח על תהליך הבישול בגריל גז. אם השארתם מעט יותר זמן או אפילו שכחתם על גריל הגז פירות וירקות הם יהיו רכים מדיי ואף יישרפו. כאשר הפירות על הגריל בחום ישנו תהליך קרמליזציה וכל הסוכר הטבעי מהפירות המעושנים מקבלים טעם ייחודי, טבעי וטעים להפליא.
כמה הצעות ודרכים לבשל פירות וירקות בגריל גז
1. אספרגוס – מושלם ביותר לצלייה על גריל גז יחד עם קצת חמאה, לימון ושום פרוש. צלייה נותנת לו טעם ממש שונה, מעולה עם שמנים בטעמים שונים גם כן.
2. עגבניות – עגבניות לפני הצלייה יש לעטוף בנייר כסף ולחורר מעט אך יש להם מעט מאוד שומן לו היו מטוגנות אבל הטעם. . . מעדן!
3. חצילים – לחצילים יש מגוון אפשרויות אכילה מתוכם בצלייה המומלצים הם לפרוס לחתיכות דקות ולקבל טעם קריספי או חתיכות עבות כמו סטייק ולטפטפף חומץ בלסמי למעלה לפני שהופכים.
4. קלחי תירס – בגריל הוא טעם שונה לחלוטין. יש להעלות חזרה את הקליפה למעלה כמו ידית, שמנו את התירס והניחו על הגריל וסובבו לעיתים קרובות.
5. חסה – פרסו חתיכות חסה לאורך ושמנו בשמן זית או קנולה והניחו את הצד השטוח כלפי מטה.
6. אננס – אחד הדברים המתאימים ביותר לעשייה על הגריל, השתמשו בטבעות טריים מותזות בשמן בישול ולחכות לסימני הצלייה על הגריל.
7. אגסים ותפוחים – גם כן מעולים לצלייה במיוחד כאשר מפזרים עליהם תבלינים כמו קינמון ומברישים אותם במיץ לימון.
8. משמש, אפרסקים ופירות רכים אחרים – יכולים להיות עשויים גם בגריל עם פיקוח וקשר עין הדוק עליהם בעת שהותם על שטח הגריל.
9. בננות – כן כן גם בננות יכולות להשתתף בחגיגה, הניחו בננה על להבת הגריל עד להזהבה קלה עם כמה סימני גריל והורידו מייד מהאש. פרסו את הבננה לאורכה והניחו את החצאים על נייר כסף, לאחר מכן לקצוץ דברים האהובים עליכם אפשר סוכריות ושוקולד ופזרו מעל הבננה ואז לאטום בעזרת נייר הכסף הניחו שוב על הגריל שתיים – שלוש דקות עד שהשוקולד נמס לגמריי וניגר על כל שטחי הבננה.
ובכן רעיונות ודרכים רבים ניתן לעשות בעזרת בישול/צלייה על גריל גז ואם אתם אוהבים לנסות דברים חדשים או יש לכם רעיונות ודרכי צלייה שונים אז הוכחנו לכם במאמר זה שגריל לא נועד רק בשביל לצלות בשר. וקרוב למדי שאנשים יבואו עם הרבה רעיונות נוספים לצלייה כמו פלפלים, קישואים ואפילו פטריות. לכן עיזבו אתכם ממנגל רגיל עם פחמים מלוכלך ומסורבל וצאו החוצה לחפש את הגריל גז הבא שלכם!