במציאות של ימינו כולנו מבינים את המשמעות של תלמידים הסובלים מליקויי למידה. בשנים עברו העניין הכל כך מהותי הזה לא בא לידי ביטוי בהקלות שונות ולמעשה רק בודדים מאותם תלמידים הצליחו להתגבר על המכשול. היום הכל נראה אחרת: פסיכומטרי כאן בשביל כולם.
הרשמה לפסיכומטרי המיועד לתלמידים שזכותם לקבל הקלות זהה להרשמה הרגילה אולם מבחן פסיכומטרי זה נערך רק שלוש פעמים בשנה.ההקלות עצמן ניתנות לתלמידים שהגיעו לאחר אבחון מגורם מוסמך. מדובר על נוירולוג או על פסיכיאטר מוכר ורשום שמעניק הקלות למבחן פסיכומטרי. בחיפוש ברשת תוכלו למצוא עשרות אם לא מאות של מכונים כאלה ואחרים המציעים את השירות הנכון והמקובל על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה שעורך וכותב את המבחן.
הקלות לנבחן פסיכומטרי
הקלות שונות תוצענה לאלו הסובלים מבעיות קשב וריכוז ובכללן פרקי זמן ממושכים יותר כמו גם הפסקה בין פרק כזה לאחר. הקלה זו ניתנת בעיקר להיפראקטיביים שאינם מסוגלים לפתור מבחן ארוך כל כך ללא ריענון באמצע. הקלה אחרת וחשובה במיוחד היא הקראת הטקסטים באנגלית. הקלה כזו קשה להשגה ובכלל אינה ניתנת לאלו שהשפה האנגלית זרה להם – מעין מבחן פסיכומטרי בתנאים אחרים.
לומדים יותר
תלמידים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז אינם מסוגלים לקלוט חומר רב כל כך בפרקי זמן קצרים. העצה הטובה ביותר לאלו שאינם מוותרים לעצמם ומבקשים לעבור מבחן פסיכומטרי בכל זאת היא להתחיל עם הכנה מסוימת ומיוחדת לקורס. שלושה חודשים לפני תחילת הקורס עצמו רצוי מאוד להתחיל לעבור על החומרים. חשוב לציין שאין כל כוונה לנסות ולהבין את שאלות הבחינה, נהפוך הוא, כדאי מאוד שלא להתקרב אליהן כלל ועיקר – לא שאלות פסיכומטרי אלא שלבים מוקדמים!
אז מה בכל זאת כדאי לעשות?
הרעיון הטוב ביותר עבור אלו שקיבלו הקלות במבחן פסיכומטרי הוא לעבור על חומרי בסיס: שאלות מתמטיקה פשוטות יותר כמו שינון לוח הכפל, פתרון משוואות עם נעלם אחד ומיד עם שניים, הבנת נוסחאות שונות כמו כפל מקוצר וכך הלאה.
מוגש כשירות לציבור על ידי קידום פסיכומטרי