כמה עולה ביטוח אופנוע?
כיום, כאשר עלויות אחזקת רכב מרקיעות שחקים, ושכבישי ישראל עמוסים לעייפה, רבים בוחרים באופציה הדו גלגלית. אלא שרכישת אופנוע כוללת בתוכה גם סיכונים מסוימים, עליהם יש לתת את הדעת. סיכונים אלה מגולמים בפוליסות השונות של ביטוח אופנוע. כיצד זה משפיע על המחיר שלהן?
נקודת המוצא: ביטוח לאופנוע יקר מעט יותר
לא צריך להיות מומחה לביטוח כדי לדעת שרמת הסיכון בפוליסה מסוימת היא שתגדיר את מחירה – ולו מכיוון שמדובר כאן על הסבירות למימוש הביטוח. אופנועים, מעצם היותם כאלה, לא רק פגיעים מבחינה פיזית, אלא גם "מושכים" אליהם גנבים. בשנת 2009, הפך המצב למורכב עוד יותר עבור רוכבי האופנוע, וזאת עקב החלטת ממשלת ישראל על ייקור הפוליסות עבורם בשיעור ניכר.
כיום, כשמתבוננים על ביטוח חובה לאופנוע או כל סוג ביטוח אופנוע, רואים שתג המחיר עשוי להיות גבוה בעשרות אחוזים מזה של רכב "רגיל". עם זאת, חשוב להדגיש שהמחיר אינו קבוע, ותלוי בשורה ארוכה של משתנים, שיגדירו, כאמור, את הסבירות למימוש הפוליסה. פרטי הנהג (בעיקר גיל וניסיון על הכביש), העבר שלו על הכביש והיסטוריית התביעות שלו מהווים הם המרכזיים ביותר, בהקשר הזה.
ביטוח מקיף פועל בצורה דומה לזו של ביטוח רכב. גם כאן, יינתן פיצוי עבור פגיעות פיזיות לאופנוע עקב תאונות, שריפות, מעשי זדון, גניבות וכן הלאה. אולם, היות וקל הרבה יותר להגיע ל"טוטאל לוס" בכלי תחבורה זה, ועקב פוטנציאל הגניבה הרב, הצפי הוא למחיר ביטוח גבוה באופן יחסי. המחיר המדויק תלוי, כמובן, בסוג האופנוע ובשוויו.
אז איך מוזילים את המחיר?
יחד עם הנאמר מעלה, ברור שנהג האופנוע הממוצע לא חייב לרוקן את כל החסכונות שלו על מנת לרכוש ביטוח לאופנוע. כיום, עומדות עבור הנהג מספר דרכים להוזיל את מחיר הפוליסה שלו: הראשונה היא לרכוש חבילת ביטוחים אצל חברת ביטוח מסוימת. כאשר מוסיפים לביטוח החובה גם ביטוח מקיף או ביטוח צד ג, למשל, אפשר לקבל הצעות משתלמות ביותר על כל אחד מהם.
פוליסות ביטוח, לרכב או לאופנוע, מציעות גם גמישות רבה בהתאמה שלהן לצרכי הנהג. מהצד של רוכש הפוליסה, רצוי להגדיר בדיוק אילו כיסויים חייבים להיות בתוכה, ועל מה ניתן לוותר. יש לכך השפעה מהותית על המחיר.