באילו מקרים הביטוח המקיף הוא באמת ביטוח רכב שכולל הכל מהכל? לתשובה הזו כמה וכמה צדדים, לא רק מפני שמדובר בסוגיה מורכבת ואינדוודיאולית אלא בעיקר בגלל שישנם לא מעט מקרים שהביטוח המקיף כלל אינו רואה בהם אופציה לכיסוי. בואו להכיר את הפרטים הקטנים מאחורי הביטוחים הגדולים.
מתי עושים ביטוח מקיף?
המלצת המומחים היא לבטח את הרכב בביטוח מקיף כאשר מחירו שווה את ההשקעה, או כאשר יש לכם עניין להמשיך החזיק ברכב זמן רב ולא תרצו להיקלע למצב בו הוא נגנב או נקלע לתאונה וכתוצאה מכך מושבת לחלוטין ללא פיצוי. במקרים רבים ערך הרכב יורד עם השנים ובעליו בוחר לעבור מביטוח מקיף אל ביטוח חובה וצד ג' בלבד, כמובן שגם זו אפשרות טובה. הכל תלוי בפרמטרין של הרכב ובשיקוליו הפרטיים של בעליו. בכל מקרה אין ספק שביטוח מקיף הוא חובה במקרים של רכב יוקרה, רכבים משפחתיים חדשים או רכבים בעלי ערך מיוחד.
מה הביטוח המקיף מכסה בקלות?
ביטוח מקיף שלא כמו צד ג' מכסה על כל נזק שנגרם לרכב, גם באשמת בעליו והנהג שלו. משמע, אם נתקעתם בטעות בעץ כשעשיתם רוורס הרי שתוכלו לקבל פיצוי ותיקון של הרכב מאת הביטוח, במקרה שנקלעתם לתאונה באשמתכם תקבלו גם כן את מלוא הפיצוי. כמו כן אם נגנב רכבכם תוכלו בתום הפרוצדורה הביטוחית לקבל את הפיצוי על הרכב – במקרה של גניבה את שווי מחירו על פי המחירון הרשמי של אותה העת.
אילו מקרים יש ביטוח חלקי או אין בכלל?
לא מעט אנשים נקלעים למצב בו חברת הביטוח אינה מסכימה לפצות אותם, מקרים אלו אינם נדירים ולמעשה בית המשפט עוסק בהם חדשות לבקרים. מקרים שכיחים הם מקרים בהם נזק גופני למשל נגרם כתוצאה מהרכב לא במקרה של תאונה בהכרח, למשל במקרה שמכסה מנוע פגע בידו של נהג, או מים רותחים מהמנוע השפריצו על פניו. בית המשפט מכיר בשנים האחרונות באחריות חברת הביטוח כלפי הנהג או הנוסעים ברכב גם במקרים שהנזק נגרם באופן עקיף.
לעומת זאת מקרים בהם הנהג ששהה ברכב נשלל רשיונו, או במקרים שלרכב אין רישיון רכב מוסדר, מקרים של נהיגה בלתי חוקית ברכב ועוד. מקרים אלו נדירים יחסית אך הם מתרחשים מדי פעם ועולים לערכאות במקרה הטוב. באופן כללי ביטוח מקיף הוא הביטוח הטוב והמלא ביותר ויש לשקול אותו תמיד.