השמנה.
למה אנשים משמינים?
השמנה היא תופעה פיזיולוגית של עליית יתר במשקל הגוף.
במאמר זה ברצוני להתייחס לעליית יתר במשקל הגוף, שמתרחשת מסיבה עיקרית אחת, למה הצורך והנזקקות הרגשית ליהנות מהאוכל?
האכילה הפכה להיות טקס שמשתקף בפולחן רגשי, כחלק מאורח החיים היום יומי של האיש השמן.
השאיפה בשמירה על משקל גוף קבוע ויציב, היא על מנת שלא נהיה שמנים ועל מנת שגם לא נהיה רזים.
לכן, כדי לשמור על משקל גוף קבוע ויציב עלינו להיות רגועים, ולהבין מה לאכול, כמה לאכול, מתי לאכול, ואיך לאכול את המזון שהגוף צריך וזקוק לו, וזאת כדי להתקיים לשרוד ולחיות.
שמירה על משקל גוף קבוע ויציב, רצוי שיהיה תואם את נתוני הגוף, מה שמשתקף בנו מעצם ההזנה הבריאה.
איזון תזונתי שמאפשר לנו את המשקל הקבוע והיציב, מאפשר לנו את הבריאות.
כמובן שנושא התזונה הוא נושא אחד מתוך מגוון רחב של נושאים, שעלינו לדעת אותם ולחיות לפיהם.
אורח חיים שכולל בתוכו את מגוון הנושאים הוא אורח חיים רגוע ושלוו, שיש בו סדר ושיגרה, סדר שאותו צריך ולו זקוק הגוף כדי שנוכל להיות בריאים יותר.
מהו אורח החיים הרגוע והשלוו?
הרוגע הפנימי הוא מצב פיזיולוגי שבו אנחנו לא מייצרים ולא מפעילים את גופנו באמצעות הרגשות הפנימיים שבנו, לא באמצעות הרגשות החיוביים וגם לא את באמצעות הרגשות השליליים.
השלווה מתאפשרת לנו באמצעות אורח חיים שיש בו סדר ושיגרה במגוון רחב של נושאים, כמו שינה, תזונה, פעילות גופנית, היגיינה אישית וסביבתית, נשימות סדירות, שמירה על טמפרטורת הגוף, לחיות ללא לחץ של זמן, לחיות ללא כל דאגה הישרדותי, ועוד.
מה קשור אורח החיים הרגוע והשלוו להשמנת יתר?
הקשר הוא בהתייחסות הרגשית, האמוציונאלית, שהיא אינה רציונאלית ועניינית בכול הקשור לנושא התזונה, שהפך לטקס אכילה שמשתקף בפולחן רגשי, וכל זאת רק כדי שנוכל ליהנות מהאוכל, מה שגורם לנו לאכילת יתר, והופך את נושא התזונה בעבורנו לצורך ולנזקקות רגשית קיומית, וכל זאת רק כדי שלא נשקע לתוך אותם הרגשות השליליים שבנו, וכדי שיתאפשר לנו לצאת מתוך מצבים רגשיים שבהם אנחנו נתונים כתוצאה מרגשי הפחד, חרדה, דיכאון, לחץ, כעס, צער, עצב ועוד, שמלווים במחשבות שווא, הזיות, דמיונות, קולות פנימיים, הרס עצמי ועוד שאר בעיות אישיות, וכך באמצעות אכילה היתר האובססיבית אנחנו מנסים ליהנות מהאוכל, מה שמאפשר לנו באופן זמני להשתחרר מאותם הרגשות שגורמים לנו להרגיש רע עם עצמנו וכל מה שמלווה מכך, ומעצם ההנאה שבאכילה להרגיש את הרגשות החיוביים שבנו, שגורמים לנו להרגיש טוב עם עצמו, וזה מהות טקס הפולחן הרגשי.
חינכו אותנו שיש שתי אפשרויות שבהם אפשר לחיות:
אפשרות אחת היא, הפעלת הגוף באמצעות הרגשות השליליים, שגורמים לנו להרגיש רע עם עצמנו, שמהם עלינו להימנע.
אפשרות שנייה היא, הפעלת הגוף באמצעות הרגשות החיוביים, שגורמים לנו להרגיש טוב עם עצמנו, שלהם עלינו לשאוף.
מהם אותם הרגשות הפנימיים שבנו?
הרגשות השליליים שבנו כוללים בתוכם את רגש הפחד, חרדה, דיכאון, כעס, לחץ, צער עצב ועוד.
הרגשות החיוביים שבנו כוללים בתוכם את רגש האהבה, אושר, שמחה, אושר, הנאה, יצר מיני, ועוד.
ההרגשה הרעה מלווה במחשבות, הזיות ודמיונות שליליים, קולות פנימיים, הרס עצמי ושאר בעיות אישיות ועוד, מה שיוצר מציאויות שהן אשליה.
ההרגשה הטובה מלווה במחשבות, הזיות ודמיונות חיוביים, קולות פנימיים, ויצירת מציאויות שמאפשרים לנו ליהנות מהחיים ועוד, מה שיוצר מציאויות שהן אשליה.
כתוצאה מהרגשות החיוביים והשליליים שבנו אנחנו חיים בנדנדה רגשית, בזיגזג רגשי, שנע בין הרגשות הטובים שבנו, לבין הרגשות הרעים שבנו ולהפך.
שני מצבים אלו אינם מאפשרים לנו את הרוגע הפנימי, וההתייחסות הרציונאלית והעניינית לעצמנו ולחיים.
מצב נוסף שלישי שלא למדו אותנו הוא הרוגע הפנימי.
הרוגע הפנימי מנטרל ומשקיט את כל הרגשות וכל אותן המחשבות, ההזיות, הדמיונות, הקולות הפנימיים, ההרס העצמי, ומנפץ את כל אותן התדמיות והמציאויות שהן אשליה שיצרנו ונכנסו אליהן, מה שמאפשר לנו להתחבר לאני העצמי שלנו בחזרה, ובכך לתרגם באופן הברור והשפוי את הזהות והמציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים ושבה אנחנו חיים.
כלומר, התיקון בהשמנה הוא תיקון אישיותי, מאישיות רגשית, אמוציונאלית, אישיות שאינה מתייחסת לגוף הפיזי שלה באופן הענייני והבריא, לבצע תיקון, טרנספורמציה, שינוי ומעבר לאישיות רגועה, רציונאלית, שמתייחסת לגוף הפיזי שלה באופן הענייני והבריא, שמותאמת למהות ומטרת החיים.
אשיות רציונאלית מתוקנת זו, מאפשרת את נטרול הקונפליקט התודעתי, הניגוד התודעתי, הפיצול האישיות הקיים, שנע בין הדמות בעלת הרגש הטוב והרגש הרע והמעבר לרוגע הפנימי, ובין האמוציונל והמעבר לרציונל שבנו.
כשנגיע לרמת מודעות עצמית והתפתחותית מתקדם זו הבלבול יעלם, ואז יתאפשר לנו להתייחס לנושא התזונה באופן הרגוע, הרציונאלי והענייני, מה שיאפשר לנו לשמור על משקל קבוע ובריא.
מסקנה: אכילת יתר מאפשרת לנו ליצור לעצמנו טקס.
טקס שמטרתו ליצור בעבורנו את הפולחן הרגשי באמצעות האכילה וההנאה מהאוכל.
טקס הפולחן הרגשי, מטרתו לאפשר לנו להרגיש טוב עם עצמנו מעצם ההנאה שבאכילת האוכל, וכל זאת רק כדי שלא נרגיש רע עם עצמנו, כלומר כדי שנשתחרר מאותם הרגשות השליליים שבנו.
סיכום: הסיבה העיקרית להשמנה היא רגשית.
הרגשות הפנימיים שהם גם הרגשות החיוביים וגם הרגשות השליליים שבנו, גרמו לנו ליצור לעצמנו מגוון רחב של טקסים פולחנים רגשיים, שביניהם כלול גם נושא ההנאה שמעצם האכילה, שגורם למשקל לא מאוזן ויציב ולהשמה מה שפוגע בבריאות.
התיקון הוא תיקון אישיותי, שבעיקרו ללמוד איך לנטרל את הרגשות ולהיות רגועים ולחיות בשלווה.
ההתחברות לרוגע הפנימי, מאפשרת לנו להתחבר לאני העצמי, לזהותנו האמיתית, זהות שהיא בעלת משקל קבוע, שזה אומר לא להיות שמנים ולא להיות רזים.
המסר במאמר: כדי לשמור על משקל קבוע ובריא, רצוי להבין מה לאכול, כמה לאכול, מתי לאכול, ואיך לאכול את המזון שעלינו לצרוך באופן רגוע, רציונלי וענייני, לדעתי.
יוסי קרמר מייעץ ומכוון למודעות עצמית והתפתחות אישית.
לבלוג שלי http://blog.tapuz.co.il/yosikramer
טלפון 048224276.