חפש מאמרים:
שלום אורח
24.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

משאבות מים ולחץ מים

משאבות מים להגברת לחץ המים נצטרך להתקין לרוב בבניינים בעלי קומות, בהן המים בקומות הגבוהות יותר הם בעלי לחץ נמוך.
משאבות מים משמשות להעברת חומר זורם ממקום אחד לשני, להגברת לחץ ולמהירות הנוזל.
הצנרת העירונית מספקת לנו מים בלחץ של כ-3 אטמוספרות, כשאשר בלחץ כזה, כבר בקומה הרביעית הלחץ מגיע ל1.5 אטמוספרות – שזהו לחץ נמוך מידי למקלחת, ואם הצינורות מיושנים ועם חלודה – אז לחץ זה לא יספיק גם לצרכים פשוטים יותר, כמו שטיפת כלים.

משאבות מים ניתן למקם במספר מקומות:
*משאבות מים מרכזיות שישמשו את כל דיירי הבניין יותקנו בדרך כלל בחדר משאבות או חדר מיוחד בבנין.
*אפשר להתקין משאבות מים על הגג אבל יותר מרצוי לבנות להן מגן מפני השמש והגשם.
*ניתן להתקין בנפרד לכל קומה ואף בנפרד לכל דירה. במקרה כזה יש לוודא כי החשמל יהיה מחובר לשעון עצמאי ולא משותף לכל דיירי הבנין ושהמשאבות מים יהיו שקטות במיוחד על מנת לא להיות למטרד לשכנים.

לפני שנכנסים לדירה חדשה, חשוב לבדוק את לחץ המים בברזים. אם בבניין לא הותקנו משאבות, הפעולות היומיומיות של חיינו עלולות להפוך למאתגרות ומעצבנות במיוחד.

איך פותרים את הבעיות הגורמות ללחץ מים?

בעיות לחץ מים נוצרות בגלל:

*סתימה בצנרת המים בגלל אבנית
*סתימה במד המים
*ברז סגור (ברז ראשי לבית)
*לחץ מים נמוך בצנרת
*מסנן שלא טופל היטב.

אלו השלבים שנעבור בדרך לפתרון בעיית הלחץ מים:

יש לבדוק כי הברז על יד שעון המים פתוח עד הסוף וכך גם הברז בדירה. אחר כן נפרק את שעון המים ונבדוק את זרימת המים לידו. אם היא חלשה, כנראה שהצנורות הראשיים סתומים ויש להחליפם. אפשר לחזק לחץ נמוך עם משאבה חשמלית שמרכיבים כדי להגביר לחץ מים.
אם יש מסנן על יד השעון יש לבדוק גם אותו. אם נמצא שהבעיה פה, רצוי להחליף סנן.
אם בעיית הלחץ אינה נמצאת בכל הברזים בבית, אפשר לנסות לפרק את פיית הברז, לנקות ולהסיר ממנה אבנית ולהחזיר. אם לא חל שיפור, יש לקרוא לאיש מקצוע.
אם מקום מגוריכם הוא בניין מגורים משותף, מומלץ לבדוק מה המצב עם שאר השכנים – אם גם אצלם קיימת בעיה דומה, ייתכן שאחריות התיקון היא על העירייה ולא עליכם. התקשרו למוקד העירוני והם יצאו אליכם לבדיקה.

מציעים לנו היום בפרסומות בעיתונים ובטלוויזיה עשרות מוצרים שונים למניעת אבנית, אבל האמת היא שרבים מהם מזיקים לבריאותנו יותר משמועילים.

 



תגיות המאמר: אבנית


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

www.ecoservice.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיטל חדר

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091350 צפיות
מהי מערכת ASF ולמה כדאי להתקין אחת כזו? מערכת ASF היא מערכת מגנטית למניעת אבנית. היא מסננת את המים ממוצקים כמו חול, חלודה, לכלוך וטפילים. הטיפול נעשה בשני מישורים: *כדורי הסיליפוס המוכרים אשר מונעים התגבשות של אבנית על ידי שינוי המבנה המולקולרי שלהם. *מגנטים חזקים אשר מפרידים את מרכיבי האבנית ומבודדים אותה מהמים.

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091513 צפיות
ריכוך מים הוא מושג שנתקל בו רבות כשנחפש מסנני מים לבית, בואו ננסה להבין מה בדיוק משמעותו. ריכוך מים זו למעשה פעולה המפחיתה את ריכוז יוני הסידן והמגנזיום במים. ללא פעולה זו, ישנה נטייה לסידן ומגנזיום פחמתיים להדבק למשטחים של צינורות וגופי חימום (תופעה המוכרת לנו יותר בשם אבנית) אך לא רק. חומרים אלו מגיבים רע עם חומרי סבון למיניהם, ומפחיתים את כושר הניקוי וההורדה של חומרי הניקוי השונים מכלים.

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091295 צפיות
מהם מים קשים ולמה להעביר אותם תהליך ריכוך? המים הקשים הם משקעים אשר סופחים מהאדמה מינרלים, מלחים, סידן, מגנזיום ולעיתים עוד. ההגדרה להאם המים קשים ועד כמה תלויה בכמויות הסידן והמגנזיום שבהם, כשהסקאלה מתחילה ב:עד 20 מ"ג לליטר למים רכים ומעל 120 מ"ג לליטר למים קשים מאד. המים בישראל מוגדרים בין קשים לקשים מאד (תלוי במקור המים הספציפי). הסידן והמגנזיום טובים לנו. אז למה בכל זאת יש להעביר אותם תהליך ריכוך?

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/099563 צפיות
המצאות אבנית, כלור וחומרים כימיים שונים במי השתיה שלנו גורמים למחלות קשות בכבד, בכליות ועוד. מזה שנים רבות משווקים מטהרי מים ביתיים למיניהם הפועלים על טכנולוגיות שונות. אחת מהן היא שיטת הסיליפוס. הסיליפוס מיועד לריכוך מים (כולל מי שתיה), הוא מורכב מפוליפוספט של נתרן, סידן, מגנזיום וסיליקט. הסיליפוס משחרר את המים כמות זעירה של זרחן (ריכוז של 1-3 מ"ג לליטר. לצורך השוואה, על פי המלצות רשויות הבריאות בארה"ב, הצריכה היומית המומלצת של זרחן לאדם היא 800 מ"ג ליום).

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091657 צפיות
מסנן אבנית הוא כבר מזמן לא קנקן פשוט שמעביר מים לאט ומנקה אותם מאבנית בלבד. הפיתוחים של ימינו איפשרו לנו ליצור מסנן אבנית כמערכת שלמה שגם מונעת את האבנית עוד לפני שהיא נוצרת, וגם מנקה את המים מלכלוך אחר (חול, חלודה, טפילי מים ועוד).

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091414 צפיות
מציעים לנו היום בפרסומות בעיתונים ובטלוויזיה עשרות מוצרים שונים למניעת אבנית, אבל האמת היא שרבים מהם מזיקים לבריאותנו יותר משמועילים. החוכמה במניעת אבנית היא לא הפרדת האבנית מהמים. האבנית מורכבת מחומרים שגופנו חייב להיות ניזון מהם. החוכמה במניעת אבנית טמונה בלא לתת לאותם החומרים את הזמן להתגבש ולהפוך לאבנית בצורתה המוכרת והמזיקה.

מאת: מיטל חדרבריאות ורפואה כללי06/07/091140 צפיות
נבין ממה מורכב מלח: תרכובת המורכבת מקטיונים (אטומים ומולקולות בעלי מטען חיובי) ואניונים (בעלי מטען שלילי). המטען של התרכובת הוא ניטרלי. ריכוז המלחים הגבוה בים משמש לתעשיה שלמה של הפקת אשלגן, ברום ומגנזיום. אך לא רק לתעשייה משמשים מים אלו – ים המלח נחשב לבעל סגולות מרפא – גם כמויות המלח שבו מחטאות כל פצע בגוף ומסייעות לעור נקי ובריא יותר, וגם מאגרי בוץ ומים חמים הנמצאים שם מסייעים להרבה בעיות עור, כמו אוסטיופורוזיס.

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223686 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/214121 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201874 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201686 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201930 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201648 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/192120 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica