משאבות מים להגברת לחץ המים נצטרך להתקין לרוב בבניינים בעלי קומות, בהן המים בקומות הגבוהות יותר הם בעלי לחץ נמוך.
משאבות מים משמשות להעברת חומר זורם ממקום אחד לשני, להגברת לחץ ולמהירות הנוזל.
הצנרת העירונית מספקת לנו מים בלחץ של כ-3 אטמוספרות, כשאשר בלחץ כזה, כבר בקומה הרביעית הלחץ מגיע ל1.5 אטמוספרות – שזהו לחץ נמוך מידי למקלחת, ואם הצינורות מיושנים ועם חלודה – אז לחץ זה לא יספיק גם לצרכים פשוטים יותר, כמו שטיפת כלים.
משאבות מים ניתן למקם במספר מקומות:
*משאבות מים מרכזיות שישמשו את כל דיירי הבניין יותקנו בדרך כלל בחדר משאבות או חדר מיוחד בבנין.
*אפשר להתקין משאבות מים על הגג אבל יותר מרצוי לבנות להן מגן מפני השמש והגשם.
*ניתן להתקין בנפרד לכל קומה ואף בנפרד לכל דירה. במקרה כזה יש לוודא כי החשמל יהיה מחובר לשעון עצמאי ולא משותף לכל דיירי הבנין ושהמשאבות מים יהיו שקטות במיוחד על מנת לא להיות למטרד לשכנים.
לפני שנכנסים לדירה חדשה, חשוב לבדוק את לחץ המים בברזים. אם בבניין לא הותקנו משאבות, הפעולות היומיומיות של חיינו עלולות להפוך למאתגרות ומעצבנות במיוחד.
איך פותרים את הבעיות הגורמות ללחץ מים?
בעיות לחץ מים נוצרות בגלל:
*סתימה בצנרת המים בגלל אבנית
*סתימה במד המים
*ברז סגור (ברז ראשי לבית)
*לחץ מים נמוך בצנרת
*מסנן שלא טופל היטב.
אלו השלבים שנעבור בדרך לפתרון בעיית הלחץ מים:
יש לבדוק כי הברז על יד שעון המים פתוח עד הסוף וכך גם הברז בדירה. אחר כן נפרק את שעון המים ונבדוק את זרימת המים לידו. אם היא חלשה, כנראה שהצנורות הראשיים סתומים ויש להחליפם. אפשר לחזק לחץ נמוך עם משאבה חשמלית שמרכיבים כדי להגביר לחץ מים.
אם יש מסנן על יד השעון יש לבדוק גם אותו. אם נמצא שהבעיה פה, רצוי להחליף סנן.
אם בעיית הלחץ אינה נמצאת בכל הברזים בבית, אפשר לנסות לפרק את פיית הברז, לנקות ולהסיר ממנה אבנית ולהחזיר. אם לא חל שיפור, יש לקרוא לאיש מקצוע.
אם מקום מגוריכם הוא בניין מגורים משותף, מומלץ לבדוק מה המצב עם שאר השכנים – אם גם אצלם קיימת בעיה דומה, ייתכן שאחריות התיקון היא על העירייה ולא עליכם. התקשרו למוקד העירוני והם יצאו אליכם לבדיקה.
מציעים לנו היום בפרסומות בעיתונים ובטלוויזיה עשרות מוצרים שונים למניעת אבנית, אבל האמת היא שרבים מהם מזיקים לבריאותנו יותר משמועילים.