מהם מים קשים ולמה להעביר אותם תהליך ריכוך?
המים הקשים הם משקעים אשר סופחים מהאדמה מינרלים, מלחים, סידן, מגנזיום ולעיתים עוד. ההגדרה להאם המים קשים ועד כמה תלויה בכמויות הסידן והמגנזיום שבהם, כשהסקאלה מתחילה ב:עד 20 מ"ג לליטר למים רכים ומעל 120 מ"ג לליטר למים קשים מאד. המים בישראל מוגדרים בין קשים לקשים מאד (תלוי במקור המים הספציפי). הסידן והמגנזיום טובים לנו. אז למה בכל זאת יש להעביר אותם תהליך ריכוך?
ריכוך המים מפחית את יוני הסידן והמגנזיום על מנת למנוע מהם להתאחד ולהתגבש ליצירת אבנית.
מערכות ריכוך מים ביתיות מטפלות במים בעלי ריכוז אבנית גבוה כשמטרת המערכת היא להוריד את כמות האבנית לרמה אפסית (לשים לב שמדובר על כמות האבנית המגובשת והמתגבשת ולא על הסידן והמגנזיום).
מערכות ריכוך מים אינן מחליפות את מערכות טיהור המים אבל אין שום מניעה להשתמש בשתיהם במקביל וניתן אך למצוא מערכות המשלבות בתוכן גם טיהור וסינון וגם ריכוך.
אז כשניגשים לחפשת מערכות טיהור, לא לוותר לפתור את בעיית האבנית על הדרך. לטווח ארוך זה משתלם.
מסנן אבנית הוא כבר מזמן לא קנקן פשוט שמעביר מים לאט ומנקה אותם מאבנית בלבד.
הפיתוחים של ימינו איפשרו לנו ליצור מסנן אבנית כמערכת שלמה שגם מונעת את האבנית עוד לפני שהיא נוצרת, וגם מנקה את המים מלכלוך אחר (חול, חלודה, טפילי מים ועוד).
המערכת היעילה יותר כיום היא מערכת ASF שבה כדורי סיליפוס המשנים את המבנה של מרכיבי האבנים, מונעים מהם להתגבש (אך נותנים להם לעבור כיוון שמרכיבים אלו חשובים לבריאותינו) וכך יש לנו מסנן אבנית יעיל ונוח.
ההתקנה של מסנן אבנית שכזה תעשה בכניסת המים לבית על מנת שלא רק מי השתיה שלנו יהנו מניקיון, אלא גם שאר המים. מים שעברו דרך מסנן אבנית משאירים את עורנו רך יותר לאחר הרחצה ואפילו טובים יותר לחפיפת השיער.
תחזוקה של מערכת כזו תלויה כמובן בסוג הנבחר. ישנם סוגים שאחת לכמה זמן צריך לנקות (בדרך כלל יהיה להם "מצב ניקוי עצמי" האורך כ-15 שניות) וישנם סוגים שיש להוסיף להם אחת לכמה זמן כדורי סיליפוס. כך או כך, התחזוקה של מסנן אבנית גם זולה וגם חוסכת בהוצאותינו על תיקון מכשירים וצנרת שהתקלקלו בגלל האבנית.