מסנן אבנית הוא כבר מזמן לא קנקן פשוט שמעביר מים לאט ומנקה אותם מאבנית בלבד.
הפיתוחים של ימינו איפשרו לנו ליצור מסנן אבנית כמערכת שלמה שגם מונעת את האבנית עוד לפני שהיא נוצרת, וגם מנקה את המים מלכלוך אחר (חול, חלודה, טפילי מים ועוד).
המערכת היעילה יותר כיום היא מערכת ASF שבה כדורי סיליפוס המשנים את המבנה של מרכיבי האבנים, מונעים מהם להתגבש (אך נותנים להם לעבור כיוון שמרכיבים אלו חשובים לבריאותינו) וכך יש לנו מסנן אבנית יעיל ונוח.
ההתקנה של מסנן אבנית שכזה תעשה בכניסת המים לבית על מנת שלא רק מי השתיה שלנו יהנו מניקיון, אלא גם שאר המים. מים שעברו דרך מסנן אבנית משאירים את עורנו רך יותר לאחר הרחצה ואפילו טובים יותר לחפיפת השיער.
תחזוקה של מערכת כזו תלויה כמובן בסוג הנבחר. ישנם סוגים שאחת לכמה זמן צריך לנקות (בדרך כלל יהיה להם "מצב ניקוי עצמי" האורך כ-15 שניות) וישנם סוגים שיש להוסיף להם אחת לכמה זמן כדורי סיליפוס. כך או כך, התחזוקה של מסנן אבנית גם זולה וגם חוסכת בהוצאותינו על תיקון מכשירים וצנרת שהתקלקלו בגלל האבנית.
מציעים לנו היום בפרסומות בעיתונים ובטלוויזיה עשרות מוצרים שונים למניעת אבנית, אבל האמת היא שרבים מהם מזיקים לבריאותנו יותר משמועילים.
החוכמה במניעת אבנית היא לא הפרדת האבנית מהמים. האבנית מורכבת מחומרים שגופנו חייב להיות ניזון מהם. החוכמה במניעת אבנית טמונה בלא לתת לאותם החומרים את הזמן להתגבש ולהפוך לאבנית בצורתה המוכרת והמזיקה.
מערכות רבות יבטיחו העלמת טוטאלית של האבנית. כדאי לבדוק היטב אם אותן מערכות לוקחות איתן החוצה את המגנזיום והסידן (שמהם בעצם מורכבת האבנית) או שהן ממוססות את המים כל הזמן ובכך נוצרת מניעת אבנית – החומרים לא מתאחדים, לא ייגרם נזק, ונמשיך לשתות את המים עם מה שאנחנו צריכים בתוכם.
לפני שקונים מוצר כזה או אחר, חשוב מאד לבדוק את התקנים שלו ולא רק בארץ. חשוב מאד לבדוק במפרט שאכן הפעולה הנעשית היא מניעת אבנית ולא העלמתה.
יש להחליט גם היכן מרכיבים מערכת כזו – אפשר להתקין רק לברזים נבחרים ואפשר להתקין בכניסת הצנרת לבית ובכל מניעת האבנית תהיה לכל צנרת הבית כולה. האפשרות האחרונה מומלצת יותר, על אף שיותר חשוב שמי השתייה שלנו לא יגבשו אבנית, חשובה גם השמירה על מוצרי החשמל בביתנו.