כל אחד צריך עורך דין
כן, לא נעים להודות, אך זו עובדה, מתי שהוא, במהלך חיינו, אנו נאלצים להתמודד עם תהליכים שונים, החל מרכישת דירה, מעורבות ב תאונת דרכים אחת לפחות על בשרנו, או בתוך המשפחה, בין אם זה בהליך גירושין, לא עלינו, וכלה בכתיבת צוואה או בעת טיפול ב פיטורין לא נאותים ממקום העבודה. הרי כולנו פונים ונעזרים, ואף שוכרים את שירותיהם של עורכי הדין באשר הם.
עם זאת, נמצא כי במדינת ישראל יש ריבוי גבוה של עורכי דין, ועל פי נתוני לשכת עורכי הדין עומד מספר עורכי הדין בישראל על 40,469 כלומר עורך דין אחד לכל 183 תושבים, נתון בלתי נתפס כמעט.
כיוון שכך, חשוב שנדע כיצד לבחור מבין המאגר ההומה את העורך דין שייבצע עבורנו את התפקיד בצורה הנאותה ביותר, המקצועית והקצרה,ייצג אותנו בכבוד בבית המשפט בעת הצורך ויביא לזכייה במינימום הוצאות כספיות.
אז איך בוחרים עורך דין? ראשית, יש לבחור עורך דין המתמחה בתחום הרלוונטי לעניינו, משמע, באם מדובר בנהיגה במשפט תעבורתי בגין נהיגה במהירות מופרזת הרי שנפנה ל עורך דין תעבורה אשר מוסמך לכך ורשום בלשכת עורכי הדין באופן רשמי. וכן, אם מדובר בתביעה הקשורה ל דיני עבודה הרי שנפנה אל עורך דין דיני עבודה מומחה.
יש לדרוש מסמכים ותעודות רלוונטיות, היות והרבה עורכי דין כלל לא מוסמכים לתת שירות וייעוץ משפטי. מומלץ אפילו לדרוש המלצות, או לחפש בפורומים המתאימים, למשל פורום ירושה בכדי לקבל חוות דעת נוספות של לקוחות של עו"ד צוואה וכדומה.
בנוסף, הרבה משרדי עורכי דין נותנים את הרושם שעורך דין אחד יטפל בתיק שלכם, כשלמעשה בפועל התיק מועבר מיד ליד, ולא מי שנתן לכך את הייעוץ המשפטי הראשוני.
מעבר לכך, מכוון שמדובר בליווי צמוד, שעשוי להתארך פרק זמן ממושך, ואף כרוך במעורבות רגשית וטיפול אישי, רצוי שתהא הרגשה טובה בינך לבין העורך דין הנבחר, כך תועבר התחושה שהוא אכן מחויב למטרה לנצח בתיק, ושאינך עוד לקוח טרדן בערימת התיקים שעל שולחנו.