מיקי שחם על: שלושה אתגרים משמעותיים - לדם טבורי תפקיד מפתח בשלושתם
שלושה אתגרים משמעותיים עומדים לפני חוקרים בתחום תאי הגזע, אשר חשיבותו כתחום שישנה את פני הרפואה העתידית הולכת ומתבררת כקריטית.
לפי מיקי שחם, האתגר העיקרי היום, בחקר תאי הגזע, הוא ללמוד כיצד לשלוט בתהליך ההתמיינות שלהם כך שאפשר יהיה לכוון את התפקיד העתידי של התאים הללו, כלומר - להפיק מהם כל תא שנדרש לצורך טיפול.
אתגר נוסף הוא מציאת דרכים להביא לכך שתהיה התאמה של התאים האלה לכל אדם, ולא רק למי שהם נלקחו ממנו – בלי שתהיה דחייה של התא או הרקמה בידי מערכת החיסון. לבסוף – מחקרים פורצי דרך מנסים לחקות במעבדה את תהליכי ההתפתחות הבסיסיים של רקמה בגוף החי, לצורך השתלת רקמות.
הנדסת רקמות המבוססת על תאי גזע, מכוונת את התמיינותם של התאים בכיוון הרצוי ונותנת להם את התנאים הנחוצים ליצירת רקמות מורכבות.
לפי מיקי שחם, בנק החיים, רפואת העתיד מנסה למצוא פתרונות לסוגיות כמו המחסור ההולך וגובר באיברים להשתלה: על רקע המחסור ברקמות ואיברים להשתלה, מהווים תאי הגזע והנדסת הרקמות מקור מעורר אופטימיות ותקווה, להפקת תחליפים ביולוגיים מתאימים.
ניסיון ממשלות בעולם לקדם ולעודד את שיעורי תרומת האיברים בקרב תושבים אינו מתקרב אפילו להצליח בהשוואת הביקוש לרקמות ואיברים, עם ההיצע. לכן לפיתרון אלטרנטיווי מסוג של יצירה/בנייה של רקמות או אף איברים, במעבדה, על בסיס תאים אנושיים, הוא הפיתרון המועדף למחקר ופיתוח.
חוקרים מעריכים שתהיה אפשרות להשתמש בתאי גזע גם כאמצעי להשתלת גנים תקינים אצל חולים במחלות גנטיות שונות, בשיטות של הנדסה גנטית) ע"י החדרת גנים ייחודיים לתוך התאים בתנאי מעבדה).
השאיפה של חוקרי תאי הגזע היא לפתח מאגרים אישיים של תאים ורקמות, שאותם יוכלו להשתיל במקרים של נזק לרקמה) כתוצאה ממחלה או פציעה), או לחדש באמצעותם רקמות ואיברים שהתנוונו או התיישנו. איפה אנחנו נכנסים לתמונה?
דם טבורי (הנשאר בשליה לאחר הלידה) מכיל תאי גזע צעירים ואיכותיים, ולכן משמש כמקור אלטרנטיבי של תאי גזע להשתלת מוח עצם במחלות שונות. תאי גזע מדם טבורי הם איכותיים במיוחד, ובמקרים מסוימים מתאימים להשתלה גם כשאין התאמה מושלמת בין התורם לחולה.
מהסיבה הזו הוקמו הבנקים לאיסוף ושימור דם טבורי, דוגמת הבנק ביוקורד - בנק החיים, שבהם נשמר הדם כמעין "תעודת ביטוח ביולוגית" פרטית.המחקרים, כאמור, מראים כי בתאי הגזע מהדם הטבורי מצוי פוטנציאל רב לשמש כאבן בניין לטיפול במחלות רבות ושונות בעתיד.
מיקי שחם –בנק החיים, מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם - בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית סיטוג'ן (חברה אחות של ביוקורד בע”מ - בנק החיים), היא היחידה באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע טבוריים גבוה שיכול לשרת גם:
· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום
· סדרות השתלות של הרפואה ההתחדשותית, הדורשות מספר תאים גבוה מאוד
· טיפול במספר מחלות שונות
בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות - בנק החיים בלבד.