אופן ההכנה הוא פשוט מאוד, והתוצאה מדהימה, לביבה שמסתדרת עם מאכלים חלביים או בשריים ובעלת טעם מעודן.
המצרכים:
הכמות היא בערך ל-50 לביבות (תלוי בגודל שבחרתם)
2 ק"ג כרישה (בערך 2 גבעולים גדולים)
1 יח' תפוח אדמה גדול
1 יח' בטטה גדולה
4 מצות מרוסקות
3 ביצים
פירורי מצה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
לקצוץ את הכרישה, החלק הירוק והלבן, ולבשלה למשך כ-15 דקות מרגע הרתיחה במים חמים.ולסננה במסננת עד שירדו כל מי הבישול.
לבשל את הבטטה והתפו"א כ-15 דקות או עד שיהיו רכים (מבחן הקיסם)
למעוך את התפו"א והבטטה לפירה ולערבבה עם הכרישה, להוסיף את שברי המצות לתערובת להוסיף את המלח והפלפל לפי טעמכם (כפית מלח,וחצי כפית פלפל)
ולהוסיף במידת הצורך את פירורי המצה, התערובת אמורה להיות לחה, לא יבשה מידי ולא רטובה מידיי (קצת דביקה) לכדרר לגודל הרצוי (כגודל כדור פינג פונג) ולטגן במחבת או בשמן עמוק.
lemon3.co.il
מבחינת בישול הכרישה, זה ממש כמו לבשל פסטה ולסננה.
שיהיה חג שמייח