הסודות מאחורי המדפים – האם הדרך להרזיה עוברת דרך הממתיקים המלאכותיים ?
יובל לובנשטיין
הקיץ בפתח וכולנו רוצים להראות חטובים ורזים יותר.
לאט לאט מגלים יותר ויותר פרסומים על דיאטות, מכוני כושר, ממתיקים ללא קלוריות, בגדים ונעלים מחטבים, מזונות דלי קלוריות, בעצם מה לא.
תעשיה גדולה ואדירה, אשר מגלגלת המון כסף, ומתפרנסת למעשה בגלל שקשה לנו לסגור את הפה.
הממתקים המלאכותיים, אשר כמו הרבה דברים בחיינו, התגלו בדרך מקרה, בשנת 1879, כאשר כימאי אמריקאי, אשר חקר תרכובות של חומרים במעבדה, התיישב לאכול ושכח לשטוף את ידיו. לפתע גילה שהמזון אותו הוא אוכל מאד מתוק, היה זה הסכרין.
הסכרין נהנה מפיתוח מואץ במיוחד לאור הקיצוב בסוכר שהיה בעת מלחמת העולם הראשונה.
לאחר מכן פותחו האספרטיים ודומיהם, אולם האם הם באמת תורמים לירידה במשקל ?
עיון בנתוני ההשמנה ברמה עולמית, אינו מראה זאת להפך, העולם עולה במשקל !
הייתכן שהם דווקא גורמים לעלייה משקל ? אולי קיים בהם חומר, אשר משנה את שווי המשקל הגוף, באופן כזה, אשר גורם לאכול יותר ?
הייתכן שצמח הסטיביה יכול לפתור בעיות אלו ?
צמח הסטיביה הופך ותופס תאוצה ופופולאריות רבה בשנים האחרונות.
ממתיק הסטיביה, מתוק פי 200-300 מסוכר ולכן יש להשתמש בה בכמות קטנה בלבד. הסטיביה הוא צמח אשר כבר לפני כ- 1500 שנה, השתמשו בו תושבי פרגוואי ומדינות נוספות בדרום אמריקה, כצמח מרפא לבעיות חניכיים וסוכרת.
מחקרים אכן אימתו שלצמח זה, תורם למניעת חורים בשיניים, עשוי להועיל במצבים של יתר לחץ דם וכן מייצב או מוריד את רמות הסוכר.
ניתן להשתמש בסטיביה באחת הדרכים הבאות:
* צמח חי- ניתן להשיגו במשתלות
* עלים מיובשים- עלים אלה מתוקים יותר מהטריים.
* אבקה
*נוזל
ביפן רב השימוש בסטיביה מזה 35 שנה האחרונות.
נכון לעכשיו לא נמצאו ממצאים, אשר מצביעים על נזקים ואו על תופעות לוואי, כתוצאה מהשימוש בו.
שיהיה לכם יום מתוק !