מהפכות תהומיות בעולם הערבי הן סימן לצעד היסטורי משמעותי מאוד, אך רוב הציבור הישראלי חושש, ולא בכדי, כי ההשלכות הקיומיות על החברה הישראלית כתוצאה מהפסקת אספקת הנפט והגז, ייגרמו לתחזיות שליליות מאוד על כולנו. עליית מחירי דלק, העלאת המיסים של הציבור המשלם, ועוד כהנה וכהנה גזירות עשויות להצביע על מגמת פיטורין רוחביים בציבור השכירים, ופגיעה במצב הכלכלי של מדינתו.
עד שהציבור ייצא אל הרחוב בהפגנתיות ויכה על הברזל בעודו חם, מוגש מאמר זה לטובת מי שחושש מפני פיטורין ממקום עבודתו ומעוניין לדעת את זכויותיו במקרה מעין זה.
ראשית, במקרה של פיטורין מחמת קיצוצים או התייעלות החברה בה הועסקתם, הנכם רשאים לקבל פיצויי פיטורין על פי חוק הגנת השכר וחוק תשלום פיצויים בגין פיטורין, אשר נחקקו על מנת להגן על העובד מפני פיטורין מסיבה לא נאותה. כיצד תדע אם אתה זכאי לקבל פיצויים בגין פיטורין? החוק היבש מתייחס אם כן לעובד אשר פוטר על ידי מעסיקו, באמצעות הודעה בכתב או בעל פה (אך מגובה באופן כזה או אחר), לאחר שהועסק באותו מקום במשך שנה אחת לפחות, ובאופן רציף. עם זאת, קיימים מקרים בהם ניתן לפנות לבית הדין ל דיני עבודה באם נמצא כי יש ספק בסיבת הפיטורין בטרם הועסק בעובד במשך שנה רצופה, ובסמוך לתום תקופה בת שנה במקום, ובמידה ויימצא כי המעסיק החליט על סיום עבודתו של של זה במועד זה רק בכדי למנוע מהעובד לקבל תשלום פיצויי פיטורין, ייאלץ המעסיק לשלם פיצויים בנוסף לכך. זאת ועוד, למרות החוק כאמור, לפיו זכאי עובד שפוטר על ידי המעסיק לקבל פיצויי פיטורין, קיימים מקרים חריגים בהם ניתן לדרוש פיצויים מן המעסיק למרות שלא פוטר, כי אם התפטר, ובחברות מסוימות ישנה זכאות לקבלת פיצויי פיטורין גם אם העובד לא הועסק במשך שנה רצופה, וכל מקרה נבחן לגופו.
המאמר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם עורך דין דיני עבודה.