אומגה 3 הוא שמה של קבוצת חומצות שומן בלתי רוויות שלא מיוצרות בגוף האדם , ע"פ מרבית המחקרים שנערכו בשנים האחרונות, אלו חומצות שומן שחיוניות לגוף ומועילות לגוף ולכן מומלץ לצרוך את חומצות השומן הללו, יש מי שרוכש דגי ים שהם המקור הטוב ביותר לחומצת השומן אומגה שלוש ויש מי שישתמש בתוסף תזונה אומגה 3, או במקורות צמחים.
בשנים האחרונות ככל שהמודעות של הציבור לנושא של תזונה נכונה ואורח חיים בריא אנו שומעים יותר ויותר את המושג אומגה 3 , אומגה שלוש הפך להיות בשנים הללו נושא ללא מעט מחקרים תזונתיים, ובריאותיים שמטרתם לבדוק מהי התועלת של אומגה 3 , מדוע כדאי לצרוך אותו , וכיצד הוא מסייע למערכות השונות של גוף האדם.
ע"פ הממצאים השונים של המחקרים עולה כי באזורים שבהם יש צריכה גבוהה של אומגה שלוש יש פחות מחלות לב ומחלות כלי דם, ושהאומגה 3 אכן יכול למנוע הצטברות שומנים בדם ומסוגל למנוע עליה ברמת הכולסטרול הרע, ולסייע להתפתחות ותפקוד תקינים של המוח.
מדוע חשוב לצרוך חומצות שומן אומגה 3
ככל שעוברים השנים ונאספים יותר ממצאים של מחקרים, כך אנו נחשפים לסגולות המיוחדות והחשובות שיש לחומצת השומן אומגה שלוש , להלן סקירה של הסגולות הבריאותיות החשובות שידועות כבר היום לקהיליה הרפואית .
• אומגה 3 מורידה את רמת הטריגליצרידים ומונעת את הצטברותם
• אומגה 3 מסייע לגופנו לשמור על לחץ דם תקין ומאוזן
• צריכה של אומגה שלוש מאפשרת תפקוד תקין של מערכת העצבים
• אומגה 3 מבטיחות לנו מערכת חיסונית חזקה
• אומגה 3 מסייעת לתפקוד תקין ויעיל של מערכת המוח
• אומגה שלוש מסייעת למניעת מחלות לב וכלי דם
• אומגה 3 מקטינה את הסיכוי שנחלה במחלת הסרטן מסוגים שונים
• אומגה 3 היא חומר נוגד דלקתי ומצמצם את הסיכוי לחלות במחלות דלקתיות שונות
• מחקרים הוכיחו שנשים שצרכו אומגה 3 היו אצלן פחות בעיות של ילדים עם בעיות קשב וריכוז או בעיות של היפר אקטיביות מאשר נשים שבמהלך ההיריון שלהם לא צרכו אומגה 3.
אחת הסוגיות שעומדות היום על בפרק בהקשר של אומגה שלוש הוא הנושא של היחס בין אומגה 3 לאומגה 6 , הקהיליה הרפואית טוענת כי השנויים בהרגלי התזונה של האדם המודרני הביאו לכך שהיום אנו צורכים אומגה 6 פי כמה וכמה מאשר אנו אמורים לצרוך והדרישה היא לחזור ליחס נמוך יותר , הטענה של הקהיליה הרפואית היא שהעולם המערבי משתמש היום באומגה 6 במקום באומגה 3 עבור התפקיד החיוני שלו בקרומי התאים, והדבר עלול לגרום למחלות שונות ולהיות מקור לתחלואים שונים שעלולים להתפתח אצל הדורות שתזונתם תהיה כזו.