לעיתים, עייפות כרונית מתפתחת בשל בעיות תורשתיות או גנטיות ואין לאורח החיים שלנו כל השפעה על הופעתה או העלמותה של העייפות הכרונית, אולם במקרים רבים, או לייתר דיוק, ברוב המקרים, אורך החיים שלנו עשוי לזרז את התפתחותה של העיפות הכרונית או אפילו לגרום להופעתה. בכתבה הבאה אספנו מספר קבוצות אשר נמצאות בסיכון גבוה. בדקו אם אתם משתייכים לאחת מקבוצות הסיכון המוזכרות בכתבה ובמידה שעדיין לא פיתחתם עייפות כרונית נסו לעשות כל מה אפשר לעשות על מנת להמנע מכך.
עייפות כרונית בקרב מנהלים בכירים או מפקדים בצבא
הרצון שלכם להגיע ראשונים בכל בוקר למשרד ולהיות האחרונים שמכבים את האור בלילה עוד עלול לעלות לכם ביוקר. עייפות כרונית שנגרמת בשל מחסור בשינה מופיעה רק אחרי מספר חודשים או שנים של שינה קצרה במיוחד.
אם עדיין לא התחלתם לחוש שאתם פחות מרוכזים בעבודה ושאתם "נרדמים על השולחן" סביר להניח שזה יקרה בקרוב. אז מה אפשר לעשות? פשוט נסו להוריד הילוך. נסו להאציל סמכויות על מנהלים זוטרים וקבעו לעצמכם שעה שבה "העט נופל" ואתם הולכים הבייתה. בתוך זמן קצר תגלו שהתפוקה שלכם עולה ושגם מחוץ למקום העבודה יש דברים מעניינים לעשות.
עייפות כרונית בקרב צמחוניים
לא משנה אם אתם צמחונים מבחירה או מאידיאולוגיה, הגוף שלכם זקוק למספר רכיבים שנמצאים בעיקר בבשר.
זה לא אומר שאתם אמורים לעשות לקרניברים בן לילה אבל חשוב שתדעו שכיום ניתן להשיג את רוב אבות המזון גם מריכיבם טבעיים. קפיצה ידידותית לנטורפט או לתזונאית מוסמכת תסייע לכם לבנות תפריט עשיר בברזל ובויטמינים חיוניים שיגרמו לכם למנוע עייפות כרונית ולהיות הרבה יותר עירניים גם ללא אכילת מזונות מן החי.
עייפות כרונית בקרב הסובלים מנדודי שינה
גם אם לוח הזמנים שלכם אינו מלא עד אפס מקום ויש לכם מספיק שעות פנויות שבהן אתם יכולים לישון שנת ישרים, אתם לא מוגנים לחלוטים מההשפעות ההרסניות של עיפות כרונית. נדודי שינה הן הגורם הנפוץ ביותר להתפתחותה של עייפות כרונית ואם לא תטפלו בהם המצב רק ילך ויחמיר. מה אפשר לעשות? ביקור במעבדת השינה בקרובה למקום מגוריכם יסייע לכם לפתור את הבעיה.