בשנים האחרונות הטיפולים הפלסטיים האסתטיים צוברים תאוצה ועמם גם מקרי הרשלנות הרפואית. חשוב לדעת שבתי המשפט נוטים להחמיר כשמדובר ברשלנות רפואית במהלך טיפול אסתטי. הסיבה לכך היא שלא מדובר בפיקוח נפש אלא בטיפול אשר מטרתו שיפור המראה החיצוני.
מהי רפואה פלסטית אסתטית?
הרפואה הפלסטית האסתטית זוכה בשנים האחרונות לפופולארית גבוהה במיוחד במחוזותינו ועימה נכנסו גורמים שאינם מקצועיים ומנסים למצוא את פרנסתם בתחום. יש לציין, כי איננו עוסקים בטיפולים אחרי טראומות כגון תאונות אלא בטיפולים לצרכים אסתטיים בלבד, אותם יוזם המטופל. האזורים העיקריים בגוף בהם מבוצעים ניתוחים פלסטיים הם: פנים, חזה, בטן, אגן וגפיים. בין הניתוחים הפופלריים: הגדלה/הקטנת/ הרמת חזה, ניתוחי אף, שאיבת שומן, מתיחות פנים, הרמת עפעפיים, השתלת שיער, הסרת משקפיים בלייזר.
בכירורגיה הפלסטית קיימת חובה להחתים את המטופל על טופס הסכמה בו מפורטים הסיכונים וגם להזהירו מפניהם. מכיוון שמדובר בניתוח שאינו הכרחי קיימת לרופא חובת זהירות גבוהה במיוחד כלפי המטופל.
התנאים להתקיימותה של רשלנות רפואית
יש לציין כי עצם הכישלון של הניתוח אינו מצביע בהכרח על רשלנות, צריך להתקיים אחד משני תנאים אלו:
א) רשלנות בטיפול:
רשלנות רפואית מוגדרת כסטייה מנורמה המקובלת והסבירה. המבחן המשפטי לכך הוא מבחן "הרופא הסביר"- האם הרופא נהג כמו שרופא סביר היה נוהג בנסיבות העניין? במידה וכן, אין זו רשלנות רפואית אך אם היתה סטייה בלתי סבירה מדובר ברשלנות רפואית. איך נחליט מיהו הרופא הסביר? בית המשפט יתבסס על הנורמות המקובלות בתחום הרפואה (הפלסטית במקרה זה) ועל ניסיון העבר.
ב) ביצוע הטיפול בלי לתת לפציינט הסבר על הסיכונים בטיפול או בניתוח:
חוק זכויות החולה קובע כי הרופא צריך להסביר לחולה את כל הסיכונים הכרוכים בטיפול וגם לשטוח בפניו את החלופות השונות. חתימה על טופס ההסכמה לא מהווה תחליף להסבר בעל-פה לסיכונים ולאופציות החליפיות. במידה והרופא לא עשה זאת, זו עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. יש לציין כי חתימה על טופס ההסכמה לא מהווה תחליף להסבר בעל-פה.
פנייה לייעוץ משפטי בנוגע לרשלנות רפואית
טרם הגשת תביעה בעילה של רשלנות רפואית מומלץ לאדם, שניזוק כתוצאה מניתוח פלסטי, לפנות לקבלת יעוץ משפטי. עורך דין המתמחה בתחום, יעריך את סיכויי הצלחת התביעה בהתבססו על תשתית ראייתית להגשת התביעה.
את מי תובעים בגין רשלנות רפואית?
את תביעת הרשלנות הרפואית ניתן להגיש נגד הרופא המנתח או המוסד הרפואי. על מנת להעריך את סיכוייך, עורך הדין יתייעץ עם רופא מומחה בתחום ניתוחים פלסטיים קוסמטיים ויעיין בתיק הרפואי שלך. המטרה היא לגלות באם הרופא או המוסד הרפואי הפרו את חובת הזהירות ונהגו באופן רפואי בלתי-סביר. עורך הדין ינסה גם לתחם את הנזק שנגרום כתוצאה מהתנהגות הרופא או המוסד.
לקריאה נוספת: האם רשלנות רפואית מובילה לרפואה מתגוננת >>