חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חוק פינוי – התמודדות עם בעיה של שוכרים שלא מתפנים

מאת: כרמית טיטונדל"ן ומקרקעין25/02/20102784 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מייגעת של שוכרים המסרבים לפנות את הנכס המושכר. לא זאת בלבד כי שוכרים ממשיכים להחזיק בנכס שלא כדין אלא שרבים מהם גורמים לנזק רב לנכס בעת שהותם בו. לעיתים מדובר בשוכר אשר חוזה השכירות שלו עם בעל הדירה הסתיים אך למרות זאת הוא מסרב לפנות את הדירה. לעיתים מדובר בשוכר אשר החליט כי הוא אינו משלם עוד את שכר הדירה אך ממשיך ברוב חוצפתו, להתגורר בנכס.

המצב המשפטי עד לסוף שנת 2008 היטיב מאוד עם השוכרים הסרבנים והותיר את בעלי הדירות חסרי אונים. הסיבה לכך היא כי הגשת תביעה משפטית בגין פינוי שוכר הייתה אורכת זמן רב ובינתיים השוכר היה עושה בנכס כשלו וגורם לאינספור נזקים לבעל הדירה.

לאור המצב, התרבו בקצב מסחרר מקרים של שוכרים סרבנים אשר הבינו כי פינוי שוכר מדירתו היא בגדר משימה בלתי אפשרית בישראל והתופעה רק הלכה וגדלה.

חוק פינוי שינה באופן דרסטי את המצב המשפטי באשר לפינוי שוכר ומזכיר לכולנו כי לבעלי הדירות זכות קניינית על נכסיהם ובכל משטר דמוקרטי ראוי יש להגן על זכות זו מכל משמר.

לפני שנתקדם אני רוצה לייעץ למי שנתקבל בבעיה הקשר של פינוי שוכר או שוכרים להתייעץ ברשת עם עורכי דין שעוסקים בתחום, אמליץ על פורום נדלן>>

מהו חוק פינוי?

מצבם של בעלי הדירות השתנה מן הקצה אל הקצה בסוף שנת 2008, אז הותקנו תקנות בסדר הדין האזרחי אשר קיבלו את הכינוי חוק פינוי. מטרתו של חוק פינוי היא להגביל את זמן ההתנהלות של תביעה לפינוי מושכר כך שמעתה, פינוי שוכר יהיה אפקטיבי וייעשה תוך זמן קצר יחסית. מה קובע חוק פינוי?

1. כתב תביעה -  כתב התביעה ייקרא בשם תביעה לפינוי מושכר והוא יכיל את סעד הפינוי בלבד. במה דברים אמורים? על מנת לשמור את הליך פינוי שוכר יעיל, נקבע כי בית המשפט ידון אך ורק בפינוי השוכר מן הנכס ולא בכל סעד אחר. פעמים רבות זכאי בעל הדירה לפיצוי כספי בגין נזקים שונים שגרם השוכר בעת שהותו בנכס אך לשם קבלת פיצוי זה, על בעל הנכס להגיש תביעה נפרדת לבית המשפט.

2. הגשת כתב הגנה – לשוכר אפשרות להגשת כתב הגנה מטעמו תוך 30 יום.

3. מועד הדיון – אחת הבעיות הקשות ביותר בהתנהלות תביעה משפטית היא כי הדיון מתקיים זמן רב לאחר הגשת כתב התביעה והדבר גורם לנזק רב לתובע. כך היה גם הדבר טרם חוק פינוי כאשר תביעת פינוי שוכר הייתה לוקחת זמן רב ואיבדה כל אפקטיביות עבור בעל הנכס. חוק פינוי משנה את המצב הזה וקובע כי הדיון בתביעה של פינוי שוכר יתקיים תוך 30 יום מן המועד להגשת כתב הגנה.

4. קבלת פסק הדין – במקרים אלו של פינוי שוכר, אין לו לשוכר הסרבן כל טענת הגנה אשר עשויה להתקבל ועל כן בית המשפט נותן את פסק דינו כבר בתום הדיון. למותר לציין את חשיבות הדבר עבור בעל הנכס.

פינוי שוכר הלכה למעשה

אין כל ספק בכך כי חוק פינוי שינה משמעותית את מצבם של בעלי נכסים אשר היו, טרם חוק פינוי, חסרי אונים אל מול התנהגותם הבלתי חוקית של שוכרים. ראינו כי חוק פינוי קובע מסגרת ברורה של התנהלותן של תביעות לשם פינוי שוכר ועתה מקבל בעל הנכס פסק דין בידו כנגד שוכר תוך זמן קצר. אולם, כאן לא נגמר סיפורנו. מדוע? בעל הנכס אשר מחזיק בידו את פסק הדין צריך לדאוג לפינוי בפועל של השוכר. כאן התמונה מתחלקת לשתיים.

ישנם שוכרים אשר משנים את התנהגותם לאור קבלת פסק הדין של פינוי שוכר והם אכן נשמעים לכתוב בו ומפנים את הנכס. לעומתם, ישנם שוכרים אשר העובדה שניתן פסק דין כנגדם לא משנה להם כהוא זה ואין להם כל כוונה לפנות את הנכס. במקרה מן הסוג השני, ניצב מול בעל הנכס האתגר הגדול מכל והוא פינוי שוכר בפועל.

מה עושים? בעל הנכס צריך לגשת אל לשכת ההוצאה לפועל עם פסק הדין שניתן לזכותו ולממש דרך הוצאה לפועל את קביעתו של פסק הדין, קרי, פינוי שוכר מן הנכס.

פינוי שוכר – כיצד ניתן למנוע?

חוק פינוי מסייע לבעלי נכסים כאשר הם נקלעים לסיטואציה קשה עם שוכר המסרב להתפנות מן הנכס. האם ניתן להימנע מלכתחילה ממצב של פינוי שוכר? קשה לומר כי ניתן להימנע באופן מוחלט מסיטואציה שכזו אך ניתן לנקוט באמצעי זהירות שונים על מנת לצמצם את הסיכונים:

1. המלצות – בעת חיפוש שוכר פוטנציאלי, יש לדרוש המלצות מבעלי נכסים קודמים. אם השוכר אינו יכול להמציא לכם המלצות, ייתכן שיש סיבה לכך ועל כן פינוי שוכר יכול להיות תרחיש אפשרי.

2. הסכם שכירות –  עריכת הסכם שכירות טוב יכולה בהחלט למנוע פינוי שוכר. הכניסו אל החוזה סנקציות משמעותיות במקרה של הפרת חוזה וכמובן במקרה של סירוב להתפנות. שוכר בעייתי יירתע מאלו וייסוג מן העסקה. 

3. ביטחונות – שוכר רציני שאפשר לסמוך עליו הוא שוכר אשר לא יירתע ממתן ערבות ובטחונות שונים בעת החתימה על החוזה. האפשרות של פינוי שוכר תקטן ככל שלשוכר יהיה מה להפסיד מבחינה כלכלית.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת כרמית טיטו

מאת: כרמית טיטורשלנות רפואית05/01/111093 צפיות
נכנסתם לטיפול קוסמטי או ניתוח פלסטי כדי להראות יפים וחטובים יותר ויצאתם חבולים? כנראה מדובר ברשלנות רפואית. בתי המשפט נוטים להחמיר במקרי רשלנות רפואית במהלך ניתוח אסתטי מכיוון שלא מדובר בפיקוח נפש אלא בטיפול לשיפור המראה החיצוני.

מאת: כרמית טיטופלילי09/11/103302 צפיות
זה מסקרן! האם עישון גראס יכול להכניס לכלא? אנשים רבים מעשנים גראס, האם זוהי עבירה פלילית? אם כן, מהם העונשים שניתן לקבל בגין עישון גראס?

מאת: כרמית טיטוייעוץ משפטי10/06/102351 צפיות
נתקלת בבעיה משפטית אך אין לך כסף להיעזר בעורך דין? אולי אתה זכאי לייעוץ משפטי חינם? קרא במאמר זה מי זכאי לייעוץ חינם ולמי כדאי לפנות כדי לקבל ייעוץ משפטי.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica