חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יעוץ משפטי – לעיתים יש מי שזכאי לייעוץ משפטי חינם

מאת: כרמית טיטוייעוץ משפטי10/06/20102351 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הקדמה- מהו ייעוץ משפטי?

במהלך החיים אנו נתקלים פעמים רבות בבעיות משפטיות אשר מצריכות יעוץ משפטי מגורמים המוסמכים לכך. ייעוץ משפטי נדרש בכל תחומי החיים, לדוגמא, כאשר רוצים לערוך הסכמי ממון בטרם החתונה, או לחלופין, כאשר נדרשים לחתום על מסמך מסוים אך לא מודעים להשלכות המשפטיות שלו. קיימים תחומים רבים בחיים המצריכים ייעוץ משפטי, למשל, במקרים של רשלנות רפואית, תעבורה, מיסים וכו'. הצורך בייעוץ משפטי נובע עם כן מהמורכבות הקיימת בחיים היומיומיים והתנגשות בין האינטרסים השונים.

יעוץ משפטי- מי רשאי לתת?

ישנה חשיבות רבה לקבלת ייעוץ משפטי מעורכי דין המוסמכים לפי החוק, כמו כן מומלץ שעורכי הדין יהיו מומחים בתחום הרלוונטי בו דורשים את הייעוץ המשפטי.

חשיבות זו נובעת מהעובדה כי מדובר במקרים אקוטיים בהם מונחים על הכף חיי האדם, סכומי כסף משמעותיים או גורמים אחרים בעלי משמעות. לכן, רק עורכי דין יכולים לתת יעוץ משפטי אמין וטוב מהשלב הראשון בו עולה הצורך לקבלתו. יעוץ משפטי מעורך דין מוסמך ומומחה בתחומו, מעלה את הסיכוי להצליח בכל בעיה שעולה. כאשר מתעכבים בקבלת יעוץ משפטי איכותי, מפחיתים את הסיכויים לכך שהבעיה תיפתר באופן הטוב ביותר.

מי זכאי לקבל יעוץ משפטי חינם?

ישנם אנשים במדינת ישראל אשר יעוץ משפטי איכותי אינו נגיש להם. אי הזמינות נובעת מכמה סיבות, המחסור בכסף לתשלום שכר טרחה לעורכי דין, חוסר ידע באשר לזכויותיהם, קשיי שפה או בעיות בהבנה של התנהלות המערכת המשפטית בישראל.

עם זאת, עדיין לא כדאי להתנהל ללא עורך דין היום ולכן גם מיעוטי אמצעים יכולים לקבל סיוע משפטי אשר נועד להבטיח שוויון בין כל האזרחים במדינה בפני החוק. סיוע משפטי נותן לכל אזרח אפשרות למצות את הזכויות השמורות לו ולהגן על עניינו כאשר הוא נתקל בבעיות משפטיות.

מיהם הגופים אשר נותנים יעוץ משפטי חינם?

כיום פועלים בארץ גופים ממלכתיים וארגונים ועמותות העומדים לרשות הציבור ומעניקים ייעוץ משפטי בלא תשלום לאנשים מעוטי יכולת. בין גופים אלה ניתן למנות את הגופים הבאים:

1. משרד המשפטים – האגף לסיוע משפטי

2. לשכת עורכי הדין – תוכנית "שכר מצווה"

3. עמותת ה"לב"- התנועה למלחמה בעוני

4. עמותת "ידיד" – מרכזי זכויות בקהילות


כמובן שישנם עוד כמה גופים הנותנים שירות לציבור ללא תשלום אך במאמר זה אפרט רק על ארבעת הגופים הנ"ל:

משרד המשפטים- האגף לסיוע משפטי

באגף ניתן ייעוץ משפטי וייצוג משפטי במקרה הצורך. האגף אמון על הסיוע בנושאים אזרחיים: ענייני משפחה, זכויות מגורים, תביעות כספיות, ביטוח לאומי, ענייני בית-הדין לעבודה, חוק השבות, חוק האזרחות וחוק מרשם אוכלוסין, רישוי עסקים, עבירות סחר בנשים וכו'. בכדי לקבל סיוע על הפונה לעמוד במבחני זכאות כלכליים, מלבד במקרים של המוסד לביטוח לאומי שם לא נעשית בחינת זכאות כלכלית של הפונה. נותני הסיוע המשפטי הם עורכי-דין של האגף לסיוע משפטי ועורכי-דין פרטיים שהמדינה משלמת את שכרם.

לשכת עורכי הדין – תוכנית "שכר מצווה"

השירות ניתן על ידי עורכי דין מתנדבים החברים בלשכת עורכי הדין. השירות כולל ייעוץ משפטי ראשוני בתחנת הסיוע ולעיתים גם ייצוג משפטי. התוכנית עוזרת רק בנושאים אזרחיים (בעניינים הנוגעים לביטוח לאומי ניתן רק ייעוץ, היות שאפשר לקבל בהם סיוע ממלכתי בלי מבחן זכאות כלכלית). יש 22 תחנות סיוע כאלו ברחבי הארץ.

עמותת ה"לב"- התנועה למלחמה בעוני

השירות ניתן על ידי סטודנטים בכל רחבי הארץ הנתמכים בעורכי דין מקצועיים. בכדי לקבל ייעוץ משפטי על הפונה להצהיר על מצבו הכלכלי ולנמק מהן נסיבות העניין והאם הם מספקים לצורך קבלת הסיוע המשפטי. למתנדבים יש שיקול דעת בנושא האם לעזור לפונים ולאילו פונים לעזור.

 עמותת "ידיד" – מרכזי זכויות בקהילות

גוף נוסף שנותן ייעוץ משפטי בנושאי דיור, דיור ציבורי ומשכנתאות. על מנת לקבל את יעוץ המשפטי צריך להוכיח העדר זכאות לייצוג משפטי ממלכתי  ומטעם לשכת עורכי-דין. אך עם זאת,   הגוף יפעל במקרים מיוחדים כגון מקרה תקדימי, מקרה שבו אי-ייצוג יגרום לנזק משמעותי ופנייה של קבוצת אזרחים. ישנם 17 מרכזי זכויות ברחבי הארץ. הגוף מורכב ממתנדבים חלקם עורכי דין וחלקם עובדים סוציאליים.

אתר הפורומים המשפטיים

אמנם פורומים משפטיים משמש כסיוע משפטי חינם – באשר אפשר לשאול עורכי דין מקצועיים שאלות משפטיות בנקל. אמנם אין פה ייצוג משפטי בפורום משפטי ואין בכל משום ייעוץ משפטי, אבל אי אפשר להתעלם מהסיוע שמגיש אתר הפורומים המשפטיים לכל אלה הנבוכים בשערי החוק.

לסיכום- ייעוץ משפטי

במדינת ישראל ישנו ציבור של אנשים הזקוקים לסיוע משפטי אך אין באפשרותם לממנו, לכן הוקמו ברחבי הארץ ארגונים ועמותות אשר נועדו לעזור לאוכלוסייה זו ולתת סיוע משפטי ללא תשלום על מנת שכולם יהיו מיוצגים לפני החוק ושווים. כאשר פונים לעמותה או ארגון על מנת לקבל ייעוץ משפטי על הפונים לעמוד בקריטריונים ספציפיים אותם דורשת העמותה.

 נותני הסיוע בארגונים אלה הם עורכי דין מקצועיים אשר יכולים לעזור לפונים החל מהשלבים הראשונים בהם מתעוררת הבעיה המשפטית. לכן חשוב להיות מודע לזכויותיך ולפנות לגורם המתאים ביותר שיכול לתת לך ייעוץ משפטי אמין ומקצועי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת כרמית טיטו

מאת: כרמית טיטורשלנות רפואית05/01/111094 צפיות
נכנסתם לטיפול קוסמטי או ניתוח פלסטי כדי להראות יפים וחטובים יותר ויצאתם חבולים? כנראה מדובר ברשלנות רפואית. בתי המשפט נוטים להחמיר במקרי רשלנות רפואית במהלך ניתוח אסתטי מכיוון שלא מדובר בפיקוח נפש אלא בטיפול לשיפור המראה החיצוני.

מאת: כרמית טיטופלילי09/11/103303 צפיות
זה מסקרן! האם עישון גראס יכול להכניס לכלא? אנשים רבים מעשנים גראס, האם זוהי עבירה פלילית? אם כן, מהם העונשים שניתן לקבל בגין עישון גראס?

מאת: כרמית טיטונדל"ן ומקרקעין25/02/102785 צפיות
חייבים לדעת! השכרתם דירה? השוכר מסרב לפנותה? אל תאמרו נואש! חוק פינוי הוא הפיתרון שלכם. חוק פינוי מאפשר פינוי שוכר בקלות רבה יותר מתמיד

מאמרים נוספים בנושא ייעוץ משפטי

מאת: בנימין קלינגרייעוץ משפטי22/07/222932 צפיות
בקשה לשינויים בהיתר - בסמכות מהנדס העיר לאחר קבלת ההיתר, מבוצעים לעתים שינויים מזעריים במהלך הבנייה, או שנולד צורך בשינויים אלה לעומת המאושר בהיתר, עוד בטרם תחילת ביצוע הבנייה. מהנדס העיר רשאי לאשר, בעצמו או מי מטעמו, חלק מהשינויים (ראו רשימה בהמשך), ללא צורך בדיון או באישור של ועדת המשנה או רשות הרישוי. זאת, על פי תקנות התכנון והבנייה (התרת שינויים בהיתר על ידי מהנדס ועדה מקומית), תשנ"ב-1992. לבקשה בהליך זה לא נדרש תיק מידע. ההיתר נמסר לאחר בדיקת תכנית השינויים, במידה שהם עומדים בדרישות המפורטות בתקנות.

מאת: בנימין קלינגרייעוץ משפטי13/07/201269 צפיות
בית המשפט זיכה בעל חברה אשר אשר השכירה נכס למכון קוסמטיקה ללא היתר. אף שיש לה כמה בעלי מניות, רק נגד אחד מהם נפתחו הליכים. בבית המשפט נחשף קשר חברי בין מפקח בעירייה לבין אחד מבעלי המניות. באשר לאכיפה בררנית והגנה מן הצדק קבע השופט כי מדובר באחד מאותם מקרים חריגים ונדירים המצדיקים את קבלת הטענה.

מאת: עו"ד אברהם זאדה הרפזייעוץ משפטי11/04/201305 צפיות
הגשתם בקשה להיתר בניה וקיבלתם סירוב? התקבלה החלטה בעניינכם ללא שנתנה לכם האפשרות לטעון את טענתכם? לא העניקו לכם הזדמנות לטעון את טענותיכם? מה ניתן לעשות במקרים כאלה ומהם זכויותיו של האזרח בפני הרשות ומהם חובותיה של הרשות?

מאת: tiloniייעוץ משפטי11/06/191325 צפיות
ישנם מקרים רבים בהם נגרמים לאנשים תמימים נזקי רכוש עקב רשלנות או אשמת צד שלישי. אלו נזקים שביכולתם להיגרם לדירה, לרכב, לעסק ולרכוש אחר, בדרכים שונות. אלו נזקים שעשויים להתרחש עקב אירועי שריפה, שיטפון, נזילות, שריפה, פריצה, אסונות טבע, ליקוי בניה ואחרים.

מאת: רוי ורלייעוץ משפטי25/01/191414 צפיות
זו הסיבה מדוע יש צורך ייתכן שתצטרך עזרה. המאמר להלן מספק עצות מצוינות כדי לעזור לך לנצח במקרה שלך פגיעה אישית.

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןייעוץ משפטי24/06/173776 צפיות
רלה הגישה לתיק ההוצאה לפועל בקשה בטענת פרעתי וטענה בין היתר שנגבו ממנה סכומים עודפים ומופרזים שכלל לא היו צריכים להיגבות ובאופן מפתיע (או שלא) טענתה התקבלה ולאחר חישוב הסכומים שנגבו ביתר במהלך השנים, יצא דווקא שהבנק פתאום חייב לה מיליונים של שקלים.

מאת: אופירייעוץ משפטי02/09/162118 צפיות
לנוטריון יש מגוון תפקידים. בין היתר הוא צריך לאשר ולאמת מגוון מסמכים, ולו על מנת שאלו יהיו קבילים להוות ראיות בבית המשפט- אם בארץ ואם בחו"ל.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica