בכל מקרה בו נעשה נזק לרכוש בו אשם אדם אחר, יכול הנפגע לבדוק אפשרות להגיש תביע לקבלת פיצוי עקב הנזקים שהתרחשו. המשיכו לקרוא בכדי ללמוד יותר אודות זכויותיכם בנושא.
נזקי רכוש – מהן זכויותיכם בעניין?
תרצו בוודאי לדעת כי בחלק ניכר מהמקרים, גם אם הנזק נגרם באשמת צד שלישי, הרי שהחייב באחריות זוהי חברת הביטוח שהוציאה פוליסה לרכוש הניזוק – או פוליסה המכסה נזקים שנעשו באחריות אותו מזיק.
ננסה להדגים זאת. דמיינו מקרה (מציאותי) בו נגרמו לאדם נזקים לדירה ולתכולתו, עקב נזילת מים מהדירה שמעל. במידה שהאדם מבוטח בביטוח דירה, הוא יוכל להפעיל אותו ולתבוע את חברת הביטוח המבטחת אותו. עם זאת, גם אם הוא מבוטח וגם אם לא, הרי שאין הוא מחויב לעשות זאת. במצב הדברים הקיים, יוכל אותו אדם להגיש תביעת נזיקין לקבלת פיצוי.
על כן, לא מספיק שעורך דין המטפל בעניין יהיה בקיא דיו בדיני נזיקין רלוונטיים – רצוי שיהיה בעל התמחות בתחום דיני ביטוח ובפרקטיקה הנהוגה בתחומים אלו. חשוב לעבוד מול עורך דין עם התמחות וניסיון מתאים בניהול תביעות נזיקין וביטוח – עורך דין נזקי רכוש שיוכל להוציא את ידכם על העליונה.
ככל שמדובר בסכומי פיצויים בתביעות לנזקי רכוש, יודגש כי חישוב והערכה של נזקי רכוש זהו תחום מקצועי, כאשר לעתים קיימת חשיבות רבה לבצע בירור מעמיק דיו אודות נזקים עקיפים וישירים אחרים שנובעים מאותו נזק רכוש שנגרם.
כדי להגן על הרכוש שלנו (רכב, עסק, בית ועוד), אנו משקיעים לחברת הביטוח כספים רבים מדי חודש, בידיעה שביום צרה, נקבל את ההגנה הכספית הדרושה מחברת הביטוח, על מנת שלא נקרוס כלכלית.
ישנם סוגי נזקים שונים שעשויים להתרחש, כדוגמת – שריפה, נזקי צנרת, גניבה, פריצה, הצפה ואחרים. מלבד זאת, יש חברות ביטוח המנסות להתנער מאחריותן לכיסוי הנזק, תוך שהן מעלות טענות לדחיית הכיסוי הביטוחי – ללא בסיס עובדתי או משפטי מספק.
על-מנת לא להגיע למצב שחברת הביטוח אינה מטפלת בתביעה שלכם כמבוטחים, ובמקום זאת מבצעות תיקונים ליקויים הנעשים על-ידי בעלי מקצוע שאינם מקצועיים ו/או עובדים ללא ציוד נדרש לאיתור הנזקים? לצערנו הרב, ביצוע תיקונים ליקויים הוא דבר המתרחש לעתים קרובות למדי בארץ הישראלים. בנוסף, ישנן חברות ביטוח לא מעטות המסרבות לשלם פיצוי ומטרטרות מבוטחים עד לעייפה. עם זאת – אין להתייאש, אלא להסתייע בעורך דין נזקי רכוש שיוכל להוציא אתכם מהבוץ הטובעני אליו נכנסתם בחוסר רצון בולט.