הצבא אמנם צועד על קיבתו, אך הספורטאי על מדרסיו - מדרסים לספורטאים, זכות ולא חסד!
המפתח לפעילות ספורטיבית בריאה יותר - מדרסים מתאימים
במה למעשה שונים צרכיו של העוסק בפעילות ספורטיבית מאלו של כל צורך מדרסים אחר? ובכן, הכל עומד על המשקל. לא, הכוונה אינה למשקל הנשקף לכם מן המכשיר הביתי המאוכסן רוב שעות היום תחת המיטה ומציץ להופעת בכורה פעם ביום, בשבוע, או בחודש. הכוונה היא למשקל הפיזיקלי המופעל על כפות רגליו של הספורטאי. מה ההבדל אתם שואלים? ובכן, ההסבר הוא פשוט.
בין מדרסי ספורט למדרסים אחרים
בעת עמידה נכונה משקל הגוף מחולק באופן יחסית מאוזן בין שתי כפות הרגליים. כך שאם נאמר עסקינן באדם שמשקל גופו שבעים קילוגרמים, בערך שלושים וחמישה קילוגרמים מופעלים על כל כף רגל, ועם עומס זה המדרסים צריכים להתמודד. לא כך בהליכה, ובודאי שלא כך בריצה או קפיצה, אז מדרסים רגילים בודאי לא יספיקו.
בהליכה קצבית ישנו רגע נתון ומחזורי בו כל משקל הגוף נמצא על רגל אחת, כאשר הרגל השניה באוויר ובדרכה לעשות את הצעד הבא. כלומר הרגל צריכה לספוג שבעים קילוגרמים. מדרסים מיוחדים להליכה מותאמים לעומסים מסוג זה.
בריצה נוסף למשקל הגוף כולו המופעל על הרגל ישנו גם המומנטום שנוצר מכוח המשיכה. הרגל נוחתת מגובה מסויים, לכן משקל הגוף המופעל על הרגל מוכפל ולעיתים אף משולש על ידי תאוצת הגרביטציה. כנ"ל לגבי קפיצה וניתור. כמובן שפעילות זו כבר מצריכה מדרסים אחרים לגמרי.
אם הדבר עדיין לא נהיר, דמיינו כדור בייסבול הנוחת לתוך ידכם לאחר זריקה ממרחק. הלחץ המופעל על היד גדול בהרבה מזה המופעל עליה כאשר אתם מחזיקים את אותו כדור במצב מנוחה, אתם עשויים אפילו לחוש כאב מן העומס הפתאומי שהכדור בתאוצה מפעיל על ידכם. נוכל לפי מטאפורה זו לדמות את כפפת הבייסבול המקצועית המגנה על היד ל'מדרסים' עבור ידו של שחקן הבייסבול, עליה עליו לשמור מכל משמר. כך קורה גם לכפות רגלינו, כאשר הגוף 'נזרק' עליהן מגובה שוב ושוב, גם אם הגובה אינו גדול במיוחד. האם לא תרצו להגן על רגליכם היקרות מעומס זה על ידי שימוש במדרסים המתאימים ביותר?
אם כן, סבורני כי כבר ברור מדוע מדרסים לספורטאי צריכים להיות שונים ממדרסים שמשמשים אדם בעל לוח פעילויות רגיל.
המדרסים לספורטאים גם מגוונים כאשר אנו מתייחסים לענפי ספורט שונים. נציין מספר ענפי ספורט אשר הותאמו להם מדרסים מיוחדים:
טרקים- בישראל ישנו שוק גדול יחסית של צרכני מדרסים לטרקים, בשל תרבות טיולי הטבע בארץ ובעולם. מדרסים אלו צריכים להתמודד עם הליכה ממושכת, ולעיתים נשיאת משקל מעבר למשקל הגוף הנובעת ממשקלו של תיק המטייל הכבד.
ריצה- מדרסים לריצה דואגים להרמת החלק הקדמי של הרגל לשם חלוקת העומס בין חלק זה לעקב. כמו כן קצות האצבעות מימין ומשמאל מוגנים על ידי הרמה עודפת של המדרסים באזור זה.
אופניים- גודל מדרסים אלו מותאם להכנסה לדוושות האופניים. כמו כן המדרסים מותאמים לפעולת הדיווש על ידי ריפוד אזור האצבעות אשר לעיתים נרדמות או מעקצצות בעת דיווש ממושך.
כדורסל- מדרסים לספורט זה מתחשבים במספר קפיצות וניתורים רב, אשר כאמור מעמיס משקל רב ופתאומי על הרגל בכל ניתור.
כדורגל- משחק זה מאופיין בריצה ממושכת, בשל גודלו של המגרש, וכן בעומס נוסף של בעיטת ותפיסת הכדור באמצעות הרגל כמובן. כמו כן הספורט דורש שליטה רבה בגוף. מדרסים המותאמים לספורט זה מתחשבים בגורמים אלו וכן מותאמים לצורתה הצרה של נעל הכדורגל.
דרושים: מדרסים.
מדרסי ספורט הינם מצרך חיוני לכל ספורטאי, חובבן או מקצועי, והינם שונים עד מאוד ממדרסים אחרים, ומותאמים לספורט הספציפי בו עוסק אדם.