חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פיטורין ממקום העבודה

מאת: labor-law-ilדיני עבודה29/11/20101049 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

החוק של פיצויי פיטורין משנת 1963 אומר כי אדם שעבד שנה ומעלה באופן רצוף, אצל אותו מעביד או מקום עבודה אשר פוטר, זכאי לקבלת פיצויים מהמעביד. ישנם מקרים בהם גם התפטרות מסיבות של מחלה, מעבר למגורים במקום אחר ועוד, מזכים בפיצויים. להלן מדריך קצר על פיטורין ממקום העבודה.

 

מה הוא חישוב שיעור הפיצויים בשל פיטורין?

עובד שפוטר צריך לקבל פיצויים בגובה של חודש שכר על כל שנה של עובדה. ישנם רכיבים בשכר שלא נחשבים בשכלול הפיצויים כמו: דמי הבראה, שעות נוספות וכו'. כמו כן, עד לסכום מסוים הפיצויים פטורים ממס.

למה נועדו הפיצויים?

הפיצויים ניתנים על מנת לתת לעובד תקופה של הסתגלות עד שימצא מקור פרנסה אחר.

פיטורים סמוך לסיום שנת עבודה.

במקרה של עובד שפוטר   לאחר 11 חודשים, המעסיק יראה כמי שמנסה להתחמק מתשלום הפיצויים. זוהי ההשקפה של בית הדין לעבודה אלא אם הוכח ההפך.

הודעה מוקדמת על פיטורין

לפי חוק, המעסיק חייב לתת לעובד הודעה מוקדמת טרם הפיטורין.  ההודעה המוקדמת נועדה לספק למפוטר טווח זמן למציאת מקור פרנסה חלופי. את ההודעה המוקדמת המעביד צריך למסור לעובד בכתב. בנוסף, לעובד יש זכות שימוע שנועדה לתת לו הזדמנות להשמיע את הצד שלו בעניין.בנוסף , העובד יכול לשמוע את הטענות נגדו תוך ניסיון לשכנע את הנוגעים בדבר לשנות את החלטתם.  חישוב זמני ההודעה המוקדמת הוא לפי מספר השנים בהם עבד. עובד שסיים שנה ראשונה זכאי להודעה מוקדמת של חודש. מעביד אשר לא סיפק הודעה מוקדמת לעובד יאלץ לשלם לו פיצוי בגובה שכרו למשך הזמן בו לא נמסרה ההודעה.

פיטורין של אישה הרה

לפי חוק עבודת נשים חל איסור לפטר עובדת הרה שהועסקה שעבדה במקום טרם כניסתה להריון. המטרה של החוק היא מניעת מצב בו עובדות מפוטרות על רקע הריונן ומופלות לרעה. המעבידים מפחדים מהיעדרויות מהעבודה או שתפוקתה תרד ולכן העובדת צריכה להיות מוגנת מפיטורין. מעביד שמפטר עובדה בהריון חייב לשלם לה פיצויים על משך ההיריון, חופשת לידה, 75 יום לאחר חופשת הלידה הכוללים 45 יום לגביהם חל איסור פיטורין ו-30 יום של הודעה מוקדמת על פיטורין. הפיטורין יכולים להתבצע רק באישורו של שר העובדה והרווחה ורק אם הוכח שאין כל קשר בין הפיטורין להריון. בנוסף, המעסיק לא יכול לשנות את היקף משרתה של העובדת אלא אם יש לו אישור של שר העבודה והרווחה. חוקים אלה חלים על עובדת קבועה וזמנית בתנאי שעבדה אצל אותו מעסיק לפחות חצי שנה.

העובדת צריכה להודיע למעסיק על הריונה כשהיא בחודש החמישי להריון. לאחר הודעתה אסור למעביד להעסיקה בשעות נוספות או בעבודת לילה, אלא אם היא מעוניינת בכל ומספקת לו אישור רפואי.

פיטורין אסורים.

מעסיק לא יכול על פי חוק לפטר עובדים על רקע מינם, דתם, גזעם ועוד. אסור למעסיק לפטר עובד בתקופת שרות המילואים  ו-30 יום לאחריו. כמו כן אסור לפטרו עקב קריאה למילואים או שירות עתידי במילואים.  רק אם המעביד מקבל אישור מאת ועדת התעסוקה ויוכיח כי הפיטורין הם ללא קשר לשרות המילואים, הוא יוכל להוציאם לפועל.

הפרה של זכויות ופניה לעורך דין.

אם המעביד  לא מקיים את זכויות העובד ומפטרו, על העובד לשכור מיידית פרקליט המתמחה בדיני עבודה,  שייצג אותו בבית דין לדיני עבודה. בסיוע עורך דין מנוסה, העובד יכול להשיג את הפיצויים המגיעים לו או לחזור לעבודה.

לפרטים נוספים בקרו באתר:http://labor-law-il.com
פיצויי פיטורין במרכז || זכויות עובדים בתל אביב || עורך דין עבודה במרכז

 



תגיות המאמר: פיצויים, פיטורין, התפטרות


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בוס-טוב - הכל על דיני עבודה, פיטורין, פיצויי פיטורין, זכויות עובדים, http://labor-law-il.com/index.php

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת labor-law-il

מאת: labor-law-ilדיני עבודה25/10/101180 צפיות
מעבידים חייבים לשלם לעובדיהם את משכורתם בזמן ואם הם אינם עושים כן הם עוברים על החוק של הגנת השכר משנת 1958. הלנת שכר מוגדרת כאי תשלום בזמן של המשכורת לעובד והיא נושאת קנס מנהלי גבוה. עובד ששכרו מולן יכול לתבוע פיצויים ממעבידו בבית דין לענייני עבודה.

מאת: labor-law-ilדיני עבודה03/10/101069 צפיות
כל אדם עובד הוא בעל זכויות בסיסיות המגנות עליו. זכויות העובדים כוללות: תשלום על עבודה בלילות, שעות נוספות, ימי חופשה וכו'. בהמשך פרוט של כמה מהן.

מאמרים נוספים בנושא דיני עבודה

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה10/09/201044 צפיות
עובד המפוטר ממקום עבודתו זכאי לשכר של חודש כנגד כל שנת עבודה (אלא אם כן, הוסכם על שיעור גבוה יותר), בעת פיטוריו או בעת היותו מתפטר כדין מפוטר או כמוסכם בהסכם עבודה. תשלומי פיצויים מגלמים בתוכם את רכיב העמלות (בחישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים), ואת רכיבי השכר הקבועים, גם כאלה שלא נכנסים תחת הקטגוריה "שכר בסיס". עם זאת, פיצויים אינם משולמים עבור פרמיות, מענקים, בונוסים, החזרי הוצאות, משכורת 13 ותוספות מותנות. הכלל הבסיסי הינו (למעט במקרה של מתפטר בדין מפוטר), שעובד מפוטר בלבד, זכאי לפיצויי פיט

מאת: רונית בילרדיני עבודה14/03/181501 צפיות
חוק פיצויי פיטורים קובע, כי עובד אשר פוטר ממקום עבודתו לאחר שנת עבודה זכאי לפיצויי פיטורים מהמעביד. כמו כן, קובע החוק, כי בנסיבות מסוימות זכאי עובד לתשלום פיצויי פיטורים אף לאחר התפטרותו מעבודה. (הרעת תנאים, התפטרות לצורך טיפול בילד, מעבר מגורים לצורך עבודתו של בן הזוג ועוד).

מאת: tiloniדיני עבודה07/09/172046 צפיות
לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965"

מאת: שירה אלהדיני עבודה20/12/161857 צפיות
במסגרת עבודתו, זכאי העובד לזכויות שונות, כגון חופשה שנתית, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ועוד.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה01/08/162787 צפיות
אישור מרופא תעסוקתי המורה כי אין העובד מסוגל לחזור לעבודתו הקודמת, או מצב הזהה לה, וזאת בשל תפקוד לקוי של אחד מאברי הגוף. עובד הסובל מבעיות בריאותיות ומציג מסמכים מרופא מומחה, המציין את הלקות בכושר עבודתו ומגבלותיו הרפואיות בעבודתו. עובד הסובל ממגבלה בריאותית ומבצע עבודה אשר אינה מתאימה ליכולותיו הרפואיות עקב מצב בריאותי לקוי.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה02/06/163443 צפיות
החובה לשלם שכר בחגים לעובדים, עולה מתוקף צו ההרחבה להסכם המסגרת במגזר העסקי. בהתאם לכך, עובד חודשי ועובד שכר (בתנאים הרשומים להלן) זכאים לשכר רגיל, אף בימים אשר לא עבדו בהם בשל היותם ימי מנוחה בחגים.

מאת: אבי דוידידיני עבודה23/05/163573 צפיות
בקצרה על הרעת תנאים בעבודה לאלו המחליטים להתפטר ולאלו המחליטים להישאר במקום העבודה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica