מחקר חדש – מוצרי חלב תורמים להורדת לחץ דם
החשיבות של מוצרי החלב והרכיבים התזונתיים המצויים בהם במניעה וטיפול ביתר לחץ דם קיבלה תשומת לב רחבה מאז מחקר הדגל הנקרא DASH, (Dietary Approaches to Stop Hypertension).
אז נמצא כי תזונה עשירה בירקות, פירות ומוצרי חלב דלי שומן יעילה בהורדת לחץ הדם, וכי השפעתה דומה לזו של חלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם.
מחקר חדש מהחודש האחרון נותן חיזוק נוסף:
מחקר הולנדי שהתפרסם באפריל 2009 ב The American Journal of Clinical Nutrition בחן את הקשר בין צריכת מוצרי חלב ויתר לחץ דם. החוקרים עקבו אחר הרגלי התזונה של 2245 אנשים שהשתתפו במחקר רוטרדם. כל המשתתפים היו בעלי לחץ דם נורמאלי בתחילת המחקר והחוקרים עקבו אחר הארעות יתר לחץ דם אצלם.
החוקרים מצאו כי צריכת מוצרי החלב נמצאת בקשר הפוך עם הסיכון לפתח יתר לחץ דם.
משתתפים שצרכו את כמות מוצרי החלב הגדולה ביותר נהנו מירידה של כ 30% בסיכון לפתח יתר לחץ דם. תוצאות מחקר זה תומכות בכך שצריכת חלב ומוצריו תורמת למניעת יתר לחץ דם במבוגרים בריאים.
Inverse association between dairy intake and hypertension: the Rotterdam Study. Marielle F Engberink, Marieke AH Hendriksen, Evert G Schouten, Frank JA van Rooij, Albert Hofman, Jacqueline CM Witteman, and Johanna M Geleijnse. Am J Clin Nutr published 15 April 2009. Link: http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2008.27064v1