עם הופעת תסמיני עצירות תרופות שונות וכן שינויים בהרגלי החיים עשויים להקל על הסובלים מהבעיה. הצואה הקשה שמצטברת בחלקו התחתון של מעי הגס גורמת להופעת העצירות, ומבין תופעות הלוואי השונות ניתן למנות תחושות אי נוחות וכן כאבים עזים. בכל הקשור לתהליך טיפול בעצירות כרונית מומלץ לנטול תרופות, אולם אנשים הסובלים מעצירות לא כרונית יוכלו לשנות מספר הרגלי תזונה ואורח חיים שאמורים לעזור בטיפול נגד עצירות.
כל האמור לעיל מופנה לסובלים מתסמיני עצירות לא כרונית, כלומר אנשים שסובלים מקושי בהתרוקנות הנמשך פחות משלושה חודשים. אנשים הסובלים מתסמיני עצירות כרונית יוכלו להתחיל טיפול בעצירות דרך מגוון תרופות הקיימות ללא דרישה של מרשם רפואי – עם הופעת עצירות תרופות שונות אמורות לעזור להקלה בתופעה ואף לעצירתה.
ההמלצה החמה ביותר היא לצרוך מזונות עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים לפעילות תקינה של המעיים. עבור טיפול נגד עצירות ניתן לצרוך מזונות עשירים בסיבים כגון ירקות ופירות עם הקליפה שלהם, וכן לחמים ודגני בוקר מלאים.
שימוש נכון בשמן בארוחות עשוי גם הוא לעזור ביצירה של צואה רכה יותר. צריכה מספקת של שמן עבור טיפול בעצירות יכולה להיעשות דרך שקדים ובעיקר שימוש בשמן זית, בהם נוכחים שמנים שעוזרים לתפקוד של מערכת העיכול. כמו כן, שתיית קפה במינון נכון עשויה להיות פיתרון נוסף שניתן לבצע אותו. עם הופעת תסמיני עצירות תרופות שונות עשויות לעזור, וכן 2-3 כוסות קפה או תה ביום אמורות להמריץ את פעולת המעיים. לעומת זאת, שתייה מופרזת רק תגרום נזק ועשויה לגרום לנפיחות.
כמו קפה, גם שימוש נבון בתבלינים חריפים עשוי לעזור נגד עצירות. תבליני בישול כגון פלפל חריף, ג'ינג'ר או שום אמורים לתת תמיכה גדולה לרקמות השונות במערכת העיכול. אך גם כאן שימוש מוגבר בתבלינים עשוי לגרום לכאבי בטן עזים ולגירויים במערכת העיכול.
אחד הדברים החשובים ביותר במלחמה נגד עצירות הוא אכילה מסודרת של ארוחות. טיפול בעצירות יכול להתבצע דרך אכילה בזמנים קבועים מדי יום ללא העמסה על הבטן. עם הופעת עצירות תרופות שונות יכולות להינתן וכן רוב הרופאים ממליצים על אכילה של מספר ארוחות קטנות במהלך היום, במקום אחת או שתיים גדולות.