האם אפשר למצוא נוסחה מתמטית שתסייע לשופטים להגיע לפיצוי האופטימאלי בהסכמי פשרה? מסתבר שכן. עו"ד אורי דניאל מספר כי שופט בית משפט השלום בתל-אביב, מנחם קליין, מציע כזו. בבואו לגבש את הנוסחה שקל קליין מה הם סיכויי הצדדים, מה הם הסיכונים של כל צד ומה ההשפעה של שיקולי הצדק על המקרה הספציפי.
עו"ד אורי דניאל מסביר כי הכלל המשתנה הראשון בנוסחה של קליין הוא "מקסימום ומינימום". כלומר, סכום מקסימאלי וסכום מינימאלי של פסק הדין שייקבעו על-פי הצעת בית המשפט או על-פי הסכמת הצדדים. המשתנה הבא הוא סיכויי התביעה באחוזים (כלומר, מהו הסיכוי שהתביעה אכן תתקבל). לאחריו משתנה מידת "שנאת הסיכון" של מי שיש לו פחות סיכויים. המשתנה הרביעי הוא מידת אי-ההתחשבות בשיקולי צדק חלוקתי. והמשתנה האחרון, החמישי, הוא "מכפיל חי", כלומר - עיגול הסכומים שיתקבלו לסכומים "עגולים".
עו"ד אורי דניאל כי הצעתו של השופט הגיעה על סמך מקרה ספציפי וניתנה בפסק דין בתביעה שהגיש נהג מיניבוס בשם ישראל יצחק פור נגד חברת הביטוח "שירביט".
עו"ד אורי דניאל מסביר כי "בינואר 2008, כאשר פור עבד כנהג, הוא נפגע מטנדר שהתנגש במיניבוס מאחור. התאונה הוכרה כתאונת עבודה והנהג - שסבל מנזקים רפואיים - הגיש תביעת נזיקין נגד חברת הביטוח שירביט". "במהלך הדיון הציע השופט לסיים את התביעה בפשרה: סכום הפיצויים המינימאלי שיוכל קליין לפסוק לפור עומד על 9,000 שקל, והסכום המקסימאלי הינו 18 אלף שקל".
לבסוף, קליין השתמש בנוסחה המתמטית החדשנית שהציע ופסק פיצויים לנהג הפגוע מחברת הביטוח שירביט בסך 12,060 שקל.