ע"פ חוק ביטוח לאומי קיים ביטוח בשם "ביטוח נכות" המעניק הטבות לכלל האנשים להם נקבעו אחוזי נכות כלשהם. ואולם, התנאי הראשון לקבלת ההטבות הוא עצם הוכחת הנכות, ולאחר מכן הוכחת אי היכולת להשתכר בעבודה או בכלל לתפקד. על מנת להוכיח זאת, עו"ד אורי דניאל טוען שעל כל נכה לעמוד בפני וועדה רפואית אשר קובעת את רמת הנכות וכן יכולת התפקוד.
מבחינת אחוזי הנכות, העניין מעט מסובך אולם עו"ד אורי דניאל מנסה להסביר זאת בצורה מעט יותר בהירה - באופן כללי הוועדה הרפואית נוהגת להכיר בנכים כאלה שנמצא שאחוז נכותם הוא בסך כולל של 60%, או ליקוי יחיד שנמצא אצל האדם שמקנה לו אחוז נכות של 25%. כמו כן, עו"ד אורי דניאל טוען שאחד מהתנאים העיקריים למעבר הישורת האחרונה (קביעת דרגת חוסר כשירות) היא שלאדם אין יכולת להשתכר מעבר לסכום השווה ל25% מהשכר הממוצע במשק – כלומר פחות מ2000 ₪.
עבור עקרת בית, לעומת זאת, נדרשת הוכחה של נכות בשיעור של 50% על מנת לקבל את ההטבות בחוק. אדם שנקבעה לו נכות בגובה 75% ומעלה זכאי לקצבת נכות חודשית מלאה על סך 2,160 ש"ח. לנכים בעלי דרגת אי כשירות בשיעור גבוה מ-74% שאינם שוהים במוסד רפואי ואחוז נכותם הרפואית הוא 50% לפחות, ניתנת קצבה חודשית בסכום שנע בין 232 ל-343 ₪. נכה או עקרת בית נכה שנקבעה להם דרגת אי-כושר בשיעור שבין 60% ל–74% זכאים לקצבת נכות חודשית חלקית בהתאם לדרגת האי כשירות. לדוגמה, נכה שנקבעה לו דרגת אי כשירות בשיעור של 60% יהיה זכאי ל60% מסכום הקצבה המלאה.
ואולם, במידה והוועדה דוחה את בקשתו של הנכה או קובעת לו אחוז נכות נמוך יותר משציפה, ניתן לפנות את עורך דין המתמחה בענייני ביטוח לאומי כמו עו"ד אורי דניאל, ולהגיש ערעור על אחוז הנכות הרפואית או על דרגת אי הכשירות שנקבעה.