רופא תעסוקתי תפקידו לבדוק את בריאותם של אנשים שאינם נמצאים בקו הבריאות ובשל כך לא יכולים לצאת לעבוד. הרופא התעסוקתי יכול לאשר היעדרות ממושכת מהעבודה בעקבות מחלה ולקבוע אובדן כושר עבודה.
ישנם מקרים לא מעטים בהם נפגעים אנשים מתאונת דרכים, תאונת עבודה, רשלנות רפואית או מחלת מקצוע ובעקבות זאת הם מאבדים את כושר עבודתם באופן חלקי או מלא. אותם אנשים פונים אל רופאים תעסוקתיים במטרה שיבדקו האם יכולים לשוב לעבוד, לשוב לעבוד באותו המקצוע או שאינם יכולים לשוב לעבוד כלל.
תהליך הבדיקה של רופאים תעסוקתיים
אל רופא תעסוקתי מגיע הפציינט עם כל המסמכים הרפואיים הדרושים, הרופא משוחח איתו ומקבל ממנו אינפורמציה נוספת לגבי מצבו הרפואי, תפקידו ותנאי העבודה במקום עבודתו. במקרים מסוימים בודק הרופא את הפציינט במרפאתו על מנת להחליט באופן סופי על מצבו.
תוצאות הבדיקה של רופאים התעסוקתיים משפיעה ישירות על המשך עבודתו של הפציינט. הרופא מחליט האם יש להגביל את הפציינט לסוג מסוים של עבודה לדוגמא איסור על עבודה הכוללת עמידה ממושכת לתקופה מסוימת או לצמיתות.
רופאים תעסוקתיים ותביעות ביטוח לאומי
סמכות נוספת של רופאים תעסוקתיים הוא החלטה בנוגע לתביעות נפגעי עבודה של ביטוח לאומי. במידה ולאדם מסוים ישנם אחוזי נכות בביטוח לאומי והוא מעוניין להגדיל את אותם אחוזי נכות עקב החמרת המצב עליו להגיע אל רופא תעסוקתי שיאשר זאת.
רופא תעסוקתי הוא היחידי שיכול לקבוע ולאשר לגבי כושר עבודתו של אדם שנפגע גם בתביעה נגד ביטוח לאומי ונגד חברות ביטוח במקרים של תביעות על אובדן כושר עבודה.
רשלנות רופאים תעסוקתיים ושל מעבידים
כאשר מעבידים מתרשלים כלפי עובדיהם ולא מגנים עליהם מפני סיכונים ותאונות שעלולות לקרות - העובדים חשופים לפגיעה. אותם עובדים שנפגעו יכולים לתבוע אחוזי נכות מביטוח לאומי או לתבוע את המעביד על תנאי העסקתו ולהביא את אישור הרופא התעסוקתי שיאשר את הפגיעה בבריאותו.
לעומת זאת רשלנות של רופאים תעסוקתיים היא כאשר הרופא התעסוקתי לא מבצע את תפקידו כראוי, לא מאבחן את מצבו הרפואי של הפציינט כנדרש ומאפשר לו להמשיך לעבוד בעבודה שמסכנת את בריאותו. לפציינט אין אישור רפואי האוסר את העבודה שמסכנת את בריאותו ולכן המעסיק יכול להמשיך לבקש ממנו לבצע אותה. במקרה אחר לא יפוצה הפציינט לאחר תביעה של ביטוח לאומי או חברות הביטוח.
מה עושים במקרים של רשלנות רפואית מצד המעביד או מצד רופאים תעסוקתיים?
במקרים של רשלנות מצד המעביד ורשלנות מצד רופאים תעסוקתיים יש דבר ראשון לאסוף ראיות, הכולל תיעוד מקום העבודה ותנאי העסקה או במקרה של רופא תעסוקתי ושמור את כל האבחונים שנתן, זמני הבדיקות והתורים.
עם ראיות אלו יש לפנות לעורך דין שיעריך את סיכויי התביעה נגדם. ישנם עורכי דין מתמחים בתחום שיכולים להעריך נכונה האם כדאי להגיש את התביעה.
המאמר מוגש על ידי מדריך רשלנות רפואית הגדול בישראל, בו ניתן למצוא אינדקס עורכי דין שמתמחים בתביעות רשלנות רפואית, להנאות ממאמרים מקצועיים בתחום ועוד.