חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שימוש בהשלמות תזונתיות לחיזוק מערכות הגוף ולתמיכה בתהליכי הריפוי

מאת: יעקב קובי עזראתוספי מזון14/10/20101723 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שימוש בהשלמות תזונתיות לחיזוק מערכות הגוף ולתמיכה בתהליכי הריפוי

 

 

מבוא

אני מאמין כי שימוש בויטמינים ובמינרלים צריך להיות חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא ולהוות אחת מאבני היסוד של הטיפול ההוליסטי.

ואכן, העובדה כי תזונה איכותית ואספקה נאותה של ויטמינים ומינרלים חשובים לשמירה על הבריאות ולתמיכה בתהליכי הריפוי אינה חדשה. אפשר למצוא לכך איזכור כבר לפני 200 שנה ב"אורגנון". בפרגרף 261 כותב הנמן:

The most appropriate regimen during the employment of medicine in chronic diseases consists in the removal of such obstacles to recovery, and in supplying where necessary the reverse: innocent moral and intellectual recreation, active exercise in the open air in almost all kinds of weather (daily walks, slight manual labor), suitable, nutritious, unmedicinal food & drink, etc.

למרות שבתקופתו של הנמן היה ידוע מעט מאד על נושא התזונה, ניתן לראות ב"אורגנון" כי כשמדובר על הגורמים למחלות מתייחס הנמן בכובד ראש לאורח חייו ולהרגליו של המטופל (פרגרף 5).   

בחלק זה של ההרצאה נתמקד בהצגת העדויות המדעיות המוכיחות, כי להשלמות  תזונתיות – ויטמינים, מינרלים, פרוביוטיקה, סיבים תזונתיים – יש ערך בריאותי רב.

אנשים רבים המשתמשים בתכשירים אלה נהנים מהתועלת הטמונה בהם, הן בטווח הקצר – חיזוק מערכות הגוף השונות והן בטווח הארוך – מניעת התפתחות מחלות כרוניות קשות.

לאורח החיים המודרני ולאיכות הסביבה השפעה עצומה על בריאותנו. ההתפתחות הטכנולוגית הברוכה הביאה יחד עימה גם מפגעים רבים – רמת הקרינה עלתה, האוויר במרבית אזורים עירוניים הפך למזוהם, חלה עלייה בזיהום של מי תהום ומי ים. תיעוש החקלאות גרם לדלדול מאגרי מינרלים חשובים והשיטות השונות לעיבוד ושימור המזון "גזלו" ויטמינים חיוניים מתזונתנו. השימוש בהורמונים ובאנטיביוטיקה בגידול בע"ח חשף אותנו לכימיקלים מזיקים רבים, כאשר התוצאות החמורות של חשיפה זו לטווח ארוך עדיין לא התבררו במלואן.

ככל שעולה מידת ההתערבות של האדם בטבע עולה גם רמת הסטרס הסביבתי והפיזיולוגי.

לא ניתן להתעלם מן העדויות הרבות להשפעת הסביבה על בריאותנו. בשנים אחרונות חלה עלייה במספר חולי אסתמה (Parcker and Puchs Jurgen,Eds,1997;15:279-294.), אלרגיות של דרכי הנשימה, מחלות עור, רגישות יתר לכימיקלים וסרטן.

גם ג'ורג' ויתולקאס מתייחס לנושא בספרו The Science of Homeopathy”" :

“Human violations of laws of nature, resulting in the contamination of the environment, which in turn places increased stress on the ability of the individual to function.”

המחקרים המדעיים מוכיחים, כי נטילה של ויטמינים, מינרלים והשלמות תזונתיות נוספות יכולה לא רק לתרום לקידום הבריאות אלא אף להגן מפני התפתחות של מחלות רבות, כגון: מחלות לב, אוסטאופורוזיס, מומים מולדים, מחלות זיהומיות ואפילו סרטן.

ההשלמות התזונתיות, כשמן כן הן – רכיבים הנמצאים בתזונתנו, ולכן הסיכון שבנטילתן אפילו במינונים גבוהים הינו מועט ביותר. כמו כן, בניגוד לתרופות, תופעות הלוואי  כתוצאה משימוש ברכיבים אלה הינן נדירות.

לאור הנתונים הסטטיסטיים העגומים אודות איכות התזונה בסוף המאה ה20- ותכולת הויטמינים והמינרלים במזוננו, אין זה מפליא לראות כי חלק גדול מהאוכלוסייה בחברה המודרנית המתועשת אינו מגיע לרמות של מה שנקרא "הקצובה היומית המומלצת" - (RDA) Recommended  Dietary Allowance.

מונח זה מתאר כמויות של רכיבים תזונתיים הנחשבות ל"מספיקות לענות על הדרישות המינימליות אצל אנשים בריאים". (RDA 1989). מדד זה אינו מתוכנן לקחת בחשבון צרכים מיוחדים שיכולים להתעורר אצל אנשים הסובלים ממחלות כרוניות, זיהומים, מצבי סטרס ממושכים או כאלה המשתמשים בתרופות, הפוגעות בספיגה או במטבוליזם של ויטמינים ומינרלים. RDA גם אינו מתייחס לצרכים המשתנים מאדם לאדם – צריכה מוגברת של מזון שמן או מעובד, רמת חלבון גבוהה בדיאטה, עישון ושתיית אלכוהול. ואמנם מדד זה אינו מייצג את הצריכה האופטימלית של רכיבים תזונתיים, אבל הוא מהווה המינימום שיש לשאוף אליו.

מועצת המזון והתזונה של מכון הרפואה האמריקאי (The Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine ) עוסקת היום בבחינה מחדש של RDAs במטרה להתאימה לצרכים האמיתיים של האוכלוסייה. הגישה העומדת בבסיס גיבוש ההמלצות החדשות מתייחסת גם למניעת מחלות בנוסף לתפקידיהם המקובלים של הויטמינים והמינרלים.

אחת הדוגמאות הבולטות שהיוותה פריצת דרך מבחינת הגישה המניעתית הינו המחקר שערך ד"ר צ'נדרה, שהתפרסם בשנת 1992 ב"לנסט". במחקר מבוקר כפול סמיות (double-blind) קיבלו 96 אנשים מעל גיל 65 השלמה של מולטי-ויטמין או פלסבו במשך שנה. במשך שנה זו נמצא שבקבוצה שקיבלה ויטמינים ומינרלים מספר ימי המחלה היה כמחצית מהימים שעליהם דיווחו בקבוצת הפלסבו. בנוסף לכך, חל גם שיפור בתפקודה של מערכת החיסון. בסכמו את המחקר ציין ד"ר צ'נדרה : "תוצאות המחקר תומכות בגישה כי המצב התזונתי הינו פקטור חשוב לפעילות מערכת החיסון בגיל המבוגר ושאספקה אופטימלית של ויטמינים ומינרלים חיונית לחיזוק התגובה החיסונית. "התערבות תזונתית" מסוג זה הביאה להפחתה ניכרת של תחלואה, ממצא בעל חשיבות קלינית עצומה."Chandra RK. Effect of vitamin an trace-element supplementation on immune responses and infection in elderly subjects. Lancet 1992; 340:1124-1127.

בעבודה מאוחרת יותר שהתפרסמה בשנת 1997 מדגיש ד"ר צ'נדרה כי חסרים תזונתיים יכולים לפגום בתפקוד התקין של מערכת החיסון והם אינם נדירים כפי שחושבים. נמצא שלפחות שליש מהאוכלוסייה המבוגרת במדינות המתועשות סובלים ממחסור ברכיבי תזונה חיוניים.

על מנת לקבל מושג לגבי נפיצות חסרים של רכיבי תזונה חיוניים מספיק לבחון את תוצאות המעקב שנערך בשנים 1987-1988 בארה"ב. החוקרים גילו כי יותר מ70%- מהגברים ויותר מ80%- מהנשים לא הצליחו להגיע אפילו לרמת צריכה של 2/3 מהקצובה היומית המומלצת של רכיב תזונתי מסוים.

Murphy SP. Demographic and economic factors associated with dietary quality for adults in the 1987-1988 Nationwide Food Consumption Survey.  J Am Diet Assn 1992; 92:1352-1357.

% of Population Ages 25-50 with Nutrient Intakes Under 70% of the RDA (USDA DATA)

Nutrient

Men

Women

Vitamin A

45%

42%

Vitamin C

19%

30%

Vitamin E

34%

41%

Vitamin B6

34%

42%

Calcium

32%

49%

Magnesium

44%

49%

Iron         

5%

56%

Zinc

39%

50%

גם אם נבחר את המזונות הנכונים, לא ניתן לסמוך על כך שיכילו את כל הויטמינים והמינרלים. הסיבות לכך שישנם הבדלים בין הטבלאות בספרים לבין מה שקורה בפועל הינן רבות:

1.        סוגי פרי/ירק שונים -  סוגי שעועית שונים יכולים להגיע לפערים של 2000% בתכולת ויטמין 2B, בנבטי חיטה נמצאו הבדלים של 500% ברמות ויטמין 1B.

2.       דלדול מאגרים באדמה  -  דישון כימי, הנהוג היום בחקלאות, אינו מפצה על איבוד המינרלים מהקרקע. השינוי במאזן העדין של המינרלים ישפיע בצורה ניכרת על יכולת גידולי השדה לקלוט את המינרלים מהקרקע. תכולת גופרית נמוכה באדמה תפריע לקליטת ברזל ומנגן, אך אם רמת הגופרית באדמה תהיה גבוהה מדי, בשל גשמים חומציים, תפחת ספיגת הסלניום בשורשי הגידולים.

3.       איסוף הפירות/הירקות לפני הבשלתם

4.       איבוד רכיבים תזונתיים במהלך האחסון והעברה  -  אין זה סוד כי יכולים לעבור חודשים בין איסוף הפרי או הירק עד שהוא מגיע בסופו של דבר לצלחת. כך שגם אם מקפידים על תנאי אחסון נאותים חלה ירידה בערכם התזונתי. לדוגמא, התרד מאבד מחצית מתכולת ויטמין C שלו אם הוא מאוחסן בטמפ' החדר 3 ימים בלבד. החסה מאבדת רבע מתכולת ויטמין A ו-C תוך מספר ימים, גם אם היא מאוחסנת בקירור.

5.        ירידה בערך התזונתי בזמן בישול/עיבוד המזון  -  במהלך אנליזה, שבדקה  איבוד רכיבים תזונתיים בעת עיבוד המזון, נבחנו 723 סוגי שימורים, הסתבר שתהליך השימור הרס למעלה מ75%- מתכולת ויטמין 6B, 5B, ביוטין וחומצה פולית. נמצא שאפילו תכולת המינרלים נפגעה כתוצאה מהעיבוד – רמת האבץ ירדה בשיעור של 40%-80%, תלוי בסוג הירק המדובר. Schroeder, Henry A.; Am J Clin Nutr (May 1971)

Canning Destroys Vitamins (“The New Supernutrition.” Richard A. Passwater, Ph.D.)

Vitamin

% Destroyed

Vitamin A

39

Vitamin B1

69

Vitamin B2

55

Vitamin B3

46

Vitamin B6

54

Folic acid

61

Pantothenic acid

61

Biotin

51

Vitamin C

64

סיבה נוספת לפער זה הינה העובדה שהטבלאות מציינות את הכמות  במזון מבלי לקחת בחשבון את הזמינות הביולוגית (bioavailability) של הרכיבים התזונתיים. לדוגמא, הסידן שבתרד נמצא ברובו בצורת מלח בלתי מסיס סידן אוקסלאט (calcium oxalate), שכמעט ואינו נספג.

  הקשר בין מחסור תזונתי להתפתחות מחלות

סידן (calcium) - רמת צריכה נמוכה של סידן מעודדת התפתחות של אוסטאופורוזיס.

קצובה יומית מומלצת: 1000-1200 מ"ג לנשים וגברים; 1500 מ"ג לנשים בגיל המעבר.

כרום (chromium) -  רמת כרום נמוכה בגוף עלולה להוביל להתפתחות  סוכרת מסוג 2 או להחמיר מצב קיים. קצובה יומית מומלצת: 50-200 מק"ג לנשים ולגברים.

מגנזיום (magnesium) - העדר רמה מספקת של מגנזיום יכול להתבטא בחולשה, שינויים בשריר, לחץ דם גבוה, עצבנות ואף הפרעות נפשיות. חשוב לזכור את השפעת המגנזיום על לחץ הדם – מחקרים הוכיחו שמינרל זה מסוגל להפחית הן לחץ דם סיסטולי והן הדיאסטולי.

קצובה יומית מומלצת: 300 מ"ג לנשים;  350 מ"ג לגברים.

סלניום (selenium) - בשנים האחרונות הולך ומתגבר המחסור במינרל חשוב זה, בעיקר, בשל הדלדול במאגריו באדמות החקלאיות (גם בישראל, במידה ניכרת). נמצא כי קיים יחס הפוך בין צריכת סלניום לבין תמותה מסרטן. Schrauzer ; Bioinorganic Chem.; 1977, 7:3

אבץ (zinc) - חוסר בויטמין זה יתבטא באיבוד תיאבון, נשירת שיער, שינויים בעור וירידה בתגובה החיסונית. אצל ילדים, עלול להופיע  פיגור בהתפתחות ובגדילה וכן, הפרעות בתפקוד הקוגניטיבי וירידה ביכולת הלמידה. מינרל זה חיוני לייצור והפרשת חומצה הידרוכלורית (HCl) בקיבה, הדרושה לעיכול נאות של המזון, ניטרול מיקרואורגניזמים פתוגניים וספיגת רכיבים תזונתיים רבים. עם הגיל חלה ירידה בייצור חומצת הקיבה ופוחתת גם ספיגת האבץ. מסתבר, כי אצל גברים הסובלים מהגדלת פרוסטטה  נמצאה רמת אבץ נמוכה בדם.

ויטמין 6B – חוסר בויטמין זה קשור להופעת דרמטיטיס, אנמיה והפרעות נוירולוגיות, כגון: עצבנות, היפר-אקטיביות ודיכאון. חשוב לציין, כי מספר תרופות, אלכוהול וצבעי מאכל מסוימים, המשמשים רבות בתעשיית המזון, פוגעים בספיגה ובמטבוליזם של 6B.

ויטמין 12B – החוסר ב12-B  מתבטא באנמיה (Pernicious anemia), נזקים נוירולוגיים כתוצאה מפגיעה בשכבת המיילין, העוטפת את סיבי העצב, בחולשה ודיכאון. יעילות ספיגת 12B, שהינו תהליך מורכב, הולכת ופוחתת עם הגיל. לפיכך, אפילו מחסור חלקי עלול לגרום להפרעות נוירולוגיות דמויות מחלת אלצהיימר, במיוחד באוכלוסייה הקשישה, עוד לפני הופעת אנמיה. יש לקחת בחשבון, כי הבדיקות הנהוגות היום לקביעת רמת 12B בגוף, אינן מהימנות, לצערנו.

חומצה פולית – אחד החסרים השכיחים באוכלוסיה, שמתבטא בהופעת דיכאון. בנוסף, חוסר של פולאט בנשים בגיל הפריון קשור לעלייה של פי 4 בשכיחות מומים מולדים – Neural tube deffect.

רמה נמוכה של שלושת הויטמינים הנ"ל קשורה לעלייה ברמת הומוציסטאין (homocysteine) בגוף. מסתבר, שלחומר זה, הנוצר כשלב ביניים בסינתזת חומצת אמינו מתיונין מציסטאין בגוף, יש השפעה רעילה. נמצא כי הומוציסטאין מעודד התפתחות של מחלות ניווניות רבות, ביניהן – מחלות קרדיו-וסקולריות, טרשת עורקים, אוסטאופורוזיס, אלצהיימר ואף סרטן.

NUTRIENTS ASSOCIATED WITH DISEASE PREVENTION

Nutrient                      Helps Protect Against:                       Protective Daily Intake:

Calcium                       Osteoporosis                            1000 to 1500 mg

Vitamin D                    Osteoporosis                            400 to 800 IU

Folic acid                     Birth defects                            0.4 to 0.8 mg

Folic acid                     Heart disease and stroke                      0.4 to 0.8 mg

Vitamin E                    Heart disease                           100 to 400 IU

Multivitamins               Infectious disease                    RDA or greater

Antioxidants                Cataracts                                             *

Lutein/Zeaxanthin        Macular degeneration                         *

Vitamin C                    Stomach cancer                                   250 mg or more

Selenium                      Some cancers                           200 mcg

Carotenoids                 Some cancers                                      *

Dietary fiber                Some cancers                           20 to 25 grams

Soluble fiber                Heart disease                           6 grams           

Omega-3 PUFAs          Heart disease                           1 to 3 grams

* Protective intake not yet determined.

יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140 www.HealthNFit.org   www.Diet2all.org    www.Diet2all.net  

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201658 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191632 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/131915 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/131606 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה01/08/131676 צפיות
דיאטת אטקינס: ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום. דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטת אטקינס. התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/04/131859 צפיות
מחקר על השפעות של דיאטה ללא פחמימות על פי מחקרים תצפיתיים תוכננו רופאים ומדעני תזונה, נמצאו ביצועים גופניים בלתי תקינים הם נפוצה אך אינם מחייבים תוצאה של דיאטת דלת פחמימות או דיאטה ללא פחמימות. אך יחד עם זאת, שימוש טיפולי בדיאטות קטוגניות לא צריך לחייב הגבלה מכל עבודה פיזית או פעילות גופנית, עם הייחודיות שהיכולת האנאירובית היחידה היא מוגבלת, כגון הרמת משקולות. במקרה זה, בשל רמות הגליקוגן הנמוכים בדיאטה קטוגנית, ספורטאים תחרותיים קשה עד כדי שאינם מסוגלים לעקוב אחרי זה סוג של דיאטה. בשנת 1939 שני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה03/04/131650 צפיות
מיץ טהור מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, מיץ צם לעתים קרובות להשתמש בחוקן או משלשלי צמחים או מים מלוחים בתקופת צום יעילים לסלק פסולת מהמעיים והמעי הגס. שיטה נוספת להשגת אפקט זה כרוך קליפות פסיליום בערבוב עם המיץ הטבעי. בגלל שפסיליום אינו נספג לגוף, אך הוא סופח נוזלים באופן משמעות, כך הוא יוצר את העיקר הנחוץ כדי להקל על פינוי.

מאמרים נוספים בנושא תוספי מזון

מאת: רונןתוספי מזון25/06/172823 צפיות
היום בעידן חיים מודרניים, לחץ וסטרס בלתי פוסקים, ולא תמיד אנשים מוצאים זמן וכוח לתזונה מאוזנת. זה גרם לאנשי רפואה המודרנית לחפש פתרונות להשלמת החיסורים. אבל לפעמים לא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אלא מספיק רק להתעדכן ולעשות כמה שינויים קטנים. סיפורים על מולטי ויטמין אפשר לפגוש עוד מתקופת מלחמת העולם, שהיו בשימוש, כדאי לעזור להתמודד לאותם אנשים שהגיעו לתת תזונה. עם השנים הרכב ומינון של ויטמינים התעדכן והשתנה. וכיום מולטי ויטמין ותוספי מזון בהחלט יכולים להיות מקור תמיכה והשלמה לתזונה בלתי מאוזנת

מאת: רונןתוספי מזון25/06/172448 צפיות
ויטמין D, אחד הויטמינים החשובים. נוא משתתף ברב התהליכים, שמתרחשים בגוף של אדם. תמיד היה נהוג לחשוב, שבארץ שלנו, מלאת שמש, אין צורך בתוספת ויטמין. אבל עם השנים, ועם מחקרים שמראים ומוכיחים, חשיפה ממשוכת לשמש, גורמת נזק רב בכל מיני הבטים. יותר ויותר רופאים ממליצים על תוספת של ויטמיםן D , באופן מבוקר. תוסף הזה, עוזר להתמודד עם עייפות מוגברת, חיזוק שיניים, למנוע דלדול מסת השריר, משםיעה על תהליך יוצר זרע אצל גברים, מסייע בהתמודדות עם מחלות לב, סרטן, טרשת נפוצה,לחץ דם גבוה ועוד. טבלת המינון תראו בהמשך

מאת: רונןתוספי מזון12/05/171699 צפיות
במהלך תקופת ההריון הגוף משתנה ולעיתים יש חוסרים תזונתיים שונים. אפשר להשלים חוסרים אלה על ידי אכילה נכונה וגם השלמה בעזרת תוספי תזונה

מאת: שרון צרפתיתוספי מזון08/10/152591 צפיות
אחד מאותם צמחי מרפא פלאיים בהם ישנו שימוש רב בארצות כמו סין הינו שורש רדיולה אשר מספק סגולות רבות לבריאות הנפשית והפיזית של האדם שצורך אותו, עד כי החלו לייצר כמוסות טבעיות ממנו על מנת לקבל את היתרונות הללו בצורה מהירה ופשוטה.

מאת: רוני הכהןתוספי מזון23/07/152012 צפיות
קרוב לוודאי שרק חלק זעיר מצליח לאזן את צריכה היומית ללא שימוש בתוספי תזונה כמו דנסיטי, אקסום ואחרים שמצליחים לספק את הכמות הנדרשת בצורה יעילה ביותר.

מאת: אמירתוספי מזון06/03/151830 צפיות
כל אחד מאיתנו אוהב לאכול אוכל שונה אבל כולנו בסופו של יום צריכים את אותם החומרים התזונתיים המסייעים לגוף. בדיוק לשם כך נוצרו תוספי תזונה המאפשרים לנו לא לאכול את כל החומרים שהגוף צריך אך עדיין כן לספק לו אותם בעזרת תוספי תזונה. א מי צריך תוספי תזונה? מה הכמות הנדרשת? ומתי כדאי לצרוך אותם? הכל במאמר הבא

מאת: יונתן קדםתוספי מזון09/03/148709 צפיות
בניגוד למה שרבים סבורים, התפתחות הטכנולוגיה לא הפכה את ניתוח שאיבת השומן לאקט פשוט וקליל.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica