חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הגשמת משאלות והתלות בתת-מודע

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה16/09/20101244 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מוקדש לידידי היקר אסי.

גם אתם מתחילים את השנה הראשונה ברשימת משאלות?

פעמים רבות אנחנו פותחים את השנה  החדשה עם רשימת משאלות ובקשות.  ברשימה זו  אנו מתחייבים בפני עצמנו מה נעשה השנה ומה לא, איך נתנהג לעצמנו ולאחרים, לאן נגיע ומה נשיג. לרוב אנו מגיעים לתחילת השנה שבאה לאחר מכן וכותבים שוב כמעט את אותה רשימת המשאלות.

אנחנו לא מבינים – מה קרה? מדוע לא הגשמנו את אשר התחייבנו לעשות? האם אנחנו חסרי כוח רצון? לא אחראים? התשובה היא חד משמעית – בהחלט לא. חונכנו להתמקד במטרה.

מאז ומתמיד חונכנו שבכדי להשיג דבר מה , עלינו להשתמש בכוח הרצון ולא להרפות עד שנשיג את המטרה. נתנו לנו גם דוגמאות למופת – תראה את הבחור הזה, כשהוא מחליט משהו- אף אחד לא יזיז אותו מדרכו. ואכן קיימים אנשים כאלו, אני מכירה כמה מהם באופן אישי – הבן שלי הוא אחד מהם.

ברגע שהוא מחליט משהו, דבר לא יזיז אותו מהדרך. בנוסף הוא ממש לא סובל, נהפוך הוא, הוא נהנה מכל רגע וגם אם ישנן תקלות או מכשולים בדרך, דבר לא ירפה את ידיו. הוא יעצור, יבדוק מה קרה, יתקן וימשיך הלאה לכיוון הגשמת המטרה. מסר שמתקבל מהסביבה הוא שכמו בני וכמו אחרים, יש להתביית על המטרה מבלי להרפות ולהיות חזקים. אבל האם כולנו מסוגלים לכך וכמה זמן אנחנו יכולים להמשיך ולהיות חזקים?

אם נתמקד לצורך העניין בירידה במשקל, נוכל להיזכר בתקופות מסוימות בהן החלטנו שהפעם אנחנו לא מוותרים לעצמנו בנושא ונכנסנו למשטר אכילה. ירדנו 5 ק"ג ואולי 60 ק"ג, היינו מחוייבים לתהליך וקצת סביב ההגעה ליעד הרפנו וחזרנו להרגלי האכילה הישנים ושוב עלינו במשקל. מדוע?

ההסבר טמון במבנה המוח

לנושא המחויבות לתהליך ולמטרות – הסבר מדעי. החלק המחליט שבמוחינו, יכול להיות ממוקד מטרה מעט מאד זמן. מבלי להיכנס לכל תפקודי המוח- נחלקו למודע ולא מודע. שני הגורמים הללו פועלים בדרך שונה האחד מהשני, אך גם עובדים ותומכים זה בזה.

המוח המודע מגדיר, מנמק וקובע יעדים. כאשר אנו עורכים את רשימת המשאלות שלנו לשנה החדשה אנו משתמשים בחלק הזה של המוח.

המוח הלא מודע מוציא את היעדים לפועל, רק הוא מגשים את היעדים שהצבנו לעצמנו. הוא פועל מכוח ההרגלים, על אוטומט. כך למשל הוא חוסך עבורנו אנרגיה  באופן כזה שלא נצטרך לחשוב על דברים שאנו עושים בעת שגרה כמו למשל צחצוח שיניים.

הוא גם מנהל את האמונות שלנו. מחשבה החוזרת על עצמה שוב ושוב  הופכת בסופו של דבר לאמונה ואנחנו מתייחסים אליה כאל אמת צרופה, אך היא לא באמת כזו. כל אמונה היא למעשה מחשבה הניתנת לשינוי. רבים מאיתנו לא באמת מאמינים שהם יכולים ליצור שינוי ולשנות את חייהם מקצה לקצה, כי לאורך שנות הילדות שלנו שמענו יותר פעמים משפטים בעלי מסר שאנחנו לא יכולים מאשר משפטים בעלי מסר שאנחנו כן יכולים.

הרזיה ללא דיאטה

מדוע התת מודע מנצח את המודע?

* כוח ההרגל והתגובה האוטומטית עליהם אמון תת המודע גדול פי אלף מכוח הרצון עליו אמון המוח המודע.

* המוח המודע שולט רק בכ- 4 אחוזים מהתפיסה וההתנהגות שלנו בעוד המוח הלא מודע שולט בכ- 95 עד 98 אחוזים מהתפיסה וההתנהגות שלנו.

* המוח הלא מודע מהיר פי 800 ביכולת העברת המסרים שלו מהמוח המודע.

* המוח המודע תופס רק את העבר או העתיד. המוח הלא מודע לעומתו,  חי בהווה. אין לו עבר או עתיד, הכול מבחינתו הוא התרחשות ההווה, מה שקורה בחיינו כעת.

* טווח הזיכרון של המוח המודע הוא כ 20 שניות לעומת  טווח הזיכרון של המוח הלא מודע – הוא בלתי מוגבל.

כאשר אתם קוראים את הנתונים הללו, אתם בטח מתחילים להבין למה לרוב אינכם מצליחים להגשים את רשימת המשאלות שלכם.

הרזיה ללא דיאטה

איך בכל זאת מגשימים מטרות?

אנשים שנדמה לנו שמצליחים בזכות כוח הרצון שלהם, בעצם מצליחים בזכות התקשורת שלהם עם תת המודע. כאשר אנו מדברים עם תת המודע בשפתו ומיידעים אותו מה אנו רוצים, הוא עושה את תפקידו ומתחיל להוציא את הדברים לפועל. בין אם מדובר ביצירת המשקל האידיאלי, הגדלת התקציב המשפחתי/פרטי, הצלחת העסק, או מציאת בן זוג לחיים.

זו אחת הסיבות שבגללן דיאטות לא עובדות – אנחנו לא מצליחים להוציא לפועל את הדברים שאנו יודעים שיעשו הבדל בחיים שלנו. פשוט לא דיברנו עם הגורמים הנכונים.

 



תגיות המאמר: הרזיה ללא דיאטה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דלית אביטל

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דלית אביטל

מאת: דלית אביטלהשמנת יתר03/12/101370 צפיות
כבר כמה ימים שאני מהרהרת לגבי הליכתנו על חבל דק בכל הקשור לפער בין מה שאנחנו רוצים שיהיה לבין המציאות. כמובן שהרהוריי סובבים סביב הירידה במשקל והגישה שלנו לנושא. להלך ולמצוא את שיווי המשקל, בין הרצון העז שלנו לרדת מהר במשקל באמצעות דיאטה, המהווה בהקשר זה סיפוק מיידי ונוח; לבין תהליך המצריך אורך רוח וסבלנות – ירידה במשקל דרך מודעות.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה24/11/101353 צפיות
היום הייתה לי שיחה מאד מעניינת בטלפון עם בחורה שאני לא מכירה. היא שאלה אותי על "תוכנית החיים הקלים". למען האמת, השיחה נפתחה ב"את מוכנה להגיד לי איך אפשר לרדת במשקל בלי דיאטה"?, בהתרסה.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה18/11/101346 צפיות
מדי פעם אני פוגשת אנשים הסובלים מעודף משקל ברמה כזו או אחרת, שמספרים לי כי הם בקושי אוכלים ואינם מצליחים לרדת במשקל. הדבר תמיד מעלה חיוך על שפתיי כי זה מזכיר לי נשכחות.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה13/11/101204 צפיות
כבר מגיל צעיר הרגלי האכילה שלנו מושפעים מדפוסי הצרכנות הקפיטליסטיים של העולם המודרני הסובב אותנו, זאת למרות שאנו מודעים להשלכות הלא בריאות שיש לכך על גופנו. מקדונלד'ס היא ללא ספק תאגיד שמתקיים על בסס זה ושם אף טמון כוחו.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה04/11/101231 צפיות
קראתי היום את הכתבה "אמא החליטה : דיאטה לילדתה בת השנתיים" שהתפרסמה באתר MAKO. תוך כדי קריאה חלפו במוחי אלפי מחשבות והציפו אותי מגוון תחושות ורגשות. אין ספק שכתבות מסוג זה עדיין מצליחות לזעזע אותי.

מאת: דלית אביטלדיאטה ותזונה18/10/101240 צפיות
במהלך המפגשים שאני עורכת במסגרת "תוכנית החיים הקלים", שמתי לב שקשה מאד למשתתפים להתחייב ולהתמסר חלקית או לחלוטין לעצמם. אם יבואו ויבקשו מהם משהו, הם יעשו זאת בשמחה, אך אם הם יתבקשו לעשות עבודה עם עצמם – הם ישכחו, ידחו, יוותרו לעצמם.

מאת: דלית אביטלהשמנת יתר06/10/101553 צפיות
לפני מספר חודשים עלה במוחי רעיון להרצאה בנושא התופעה שהופכת להיות יותר ויותר נפוצה בשנים האחרונות – השמנה בקרב ילדים, שתיקרא: "אנחנו "הורגים" את ילדינו במו ידינו". עדיין לא מימשתי את הרעיון והשבוע (4.10.10) הנושא חזר אליי עם פרסומו של הדו"ח, לפיו ילדינו האהובים נמצאים במקום ה-11 מתוך 33 בדירוג הילדים השמנים בעולם ו- 26% מילדינו נמצאים בעודף משקל. מה אתם חושבים על זה? לדעתי זה מזעזע. כמו ההורים, כך גם הילדים

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192115 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181417 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811242 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica