באדיבות אולגה רז דיאטנית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי ת"א ("איכילוב"), ראש המחלקה לתזונה ומרצה בכירה במכללת אריאל, מפתחת את דיאטת הלחם המוכחת להרזיה, ירידה במשקל ושיפור התזונה ואורח החיים הבריאותי
חינוך לבריאות ואכילה נכונה ובריאה מתחיל משיעור בכלכלה, הרי האוכל מהווה חלק חשוב של כלכלת המשפחה, וללמד משפחות לקנות את האוכל הנכון והזול והבריא יכול לחסוך למשפחות כסף רב ולספק להן בריאות משופרת, לא משנה אם זאת משפחה עמידה או לאו.
לדעתי, ההבדל המשמעותי בין השכבות הסוציו-אקונומיות השונות הוא בעיקר ביכולת לרכוש את הידע והמידע הדרושים כדי לשמור על בריאותן וגזרתן. בעלי המעמד הסוציו-אקונומי הגבוה מחונכים יותר לפעילות גופנית. הם יכולים להרשות לעצמם מאמן אישי, מכון כושר יוקרתי, דיאטניות מומחיות, הרצאות וקורסים בנושא ומקורות מידע אחרים. תפקידנו כחברה להעביר את המידע הזה גם לאותן שכבות חלשות שחסרות את הידע שבד"כ קיים אצל השכבות המבוססות כלכלית. לדעתי, חינוך לתזונה ואורח חיים בריא צריך להיות חלק מתכנית הלימודים, דרך שיעורי כלכלת בית, חוגים לילדים ולהורים וכדומה, כך שהשוויון החברתי יחול גם על תחום התזונה ואורח החיים הבריא, ואז אולי הילדים ילמדו את ההורים תזונה נכונה...
אי אפשר כאן לא להזכיר את דיאטת הלחם. דיאטת הלחם, שהוכיחה את יעילותה והצלחתה, מבוססת בעיקר על מאכלים פשוטים וזולים, כגון לחם, עוף/הודו, ביצים, ירקות, אורז, גריסים, קטניות וכו', הנחשבים "אוכל של עניים", אך משמשים כמרכיביה של דיאטה יעילה וטעימה, שאפשר ליהנות ממנה בזול ולרזות. מי שרוצה ויכול להשקיע בהכנות מאכלי גורמה מהמרכיבים והכמויות המומלצים יכול לעשות זאת, אבל זה ממש לא הכרחי.
אפשר גם בלי הכנות מיוחדות ובלי לטרוח במטבח. באופן מעשי, אנשים שעושים את דיאטת הלחם מדווחים על חיסכון ענק בתקציב המשפחה, ובזמן המושקע להכנת המזון. נכון שאלה שיורדים במשקל צריכים לקנות בגדים חדשים אבל זה כבר סיפור אחר.