אחת השאלות הפופולריות ביותר ברשת היא מה מותר ומה אסור לעשות באינטרנט בכל הקשור לזכויות יוצרים על יצירות קיימות ברשת. מאמר זה בא להסביר מעט על הנושא ולתת מספר דגשים בעת הקמת וניהול אתר באינטרנט.
חוק זכות יוצרים ברשת
חוק זכות יוצרים, 1911, מגן על היצירות ( יצירה אומנותית, יצירת ספרותית, תמונות, וידאו, מוזיקה וכדומה ) באינטרנט ומתיר הפרה מסויימת של זכות היוצרים במקרים חריגים ( שימוש הוגן בכפוף לתנאים מחמירים ).
חוק זכות יוצרים, 1911, מאפשר לכל שופט בישראל לפצות אדם אשר הפרו את זכותו בפיצוי סטטוטורי של 10,000-20,000 לכל הפרה. פיצוי סטטוטורי נקבע כאשר התובע אשר זכויותיו הופרו לא יכול להוכיח מהו הנזק שנגרם לו כתוצאה מהפרת זכות היוצרים. כאמור, במקרה כזה, הפיצוי הוא כ - 10,000-20,000 לכל הפרה שבוצעה.
דגשים בנושא זכויות יוצרים ברשת
אם אתה עומד בפני הקמת אתר חדש או אם אתה מנהל כבר היום אתר קיים, מומלץ שתקרא את הדגשים הבאים אשר ימנעו ממך לעמוד בפני מצבים משפטיים בעתיד :
|
1. זכויות יוצרים על תמונות ברשת - לכל תמונה ברשת יש זכויות יוצרים ולכן במידה ואתה זקוק לתמונות אשר יתארו את המוצרים או את הטקסטים באתרך, מומלץ להשתמש במאגרי תמונות חינמיות כמו sxc.hu. |
|
2. זכויות יוצרים על טקסטים - מידע טקסטואלי גם הוא מוגן על ידי זכויות יוצרים ולכן אסור להעתיקו ללא רשות מהמחבר. במקרים מסויימים ניתן להשתמש בחלק מהטקסט המקורי ( כחלק משימוש הוגן ) תוך ציון המקור ושם המחבר. בכל מקרה, מומלץ ליצור קשר עם המחבר ולקבל את אישורו בכתב על הנושא. |
|
3. זכויות מוסריות - לעיתים ניתן להפר את זכות המוסרית של יוצר היצירה. למשל, לאחר רכישה של אלמנט ויזואלי ( למשל, תמונה, סרטון וכדומה ) אסור לנכס אותו לגורם אחר וזאת למרות שהוא נרכש בתשלום ( אלא אם הסכם הרכישה מכיל ויתור על זכויות יוצרים ). |
1. זכויות יוצרים על תמונות ברשת - לכל תמונה ברשת יש זכויות יוצרים ולכן במידה ואתה זקוק לתמונות אשר יתארו את המוצרים או את הטקסטים באתרך, מומלץ להשתמש במאגרי תמונות חינמיות כמו sxc.hu.
2. זכויות יוצרים על טקסטים - מידע טקסטואלי גם הוא מוגן על ידי זכויות יוצרים ולכן אסור להעתיקו ללא רשות מהמחבר. במקרים מסויימים ניתן להשתמש בחלק מהטקסט המקורי ( כחלק משימוש הוגן ) תוך ציון המקור ושם המחבר. בכל מקרה, מומלץ ליצור קשר עם המחבר ולקבל את אישורו בכתב על הנושא.
3. זכויות מוסריות - לעיתים ניתן להפר את זכות המוסרית של יוצר היצירה. למשל, לאחר רכישה של אלמנט ויזואלי ( למשל, תמונה, סרטון וכדומה ) אסור לנכס אותו לגורם אחר וזאת למרות שהוא נרכש בתשלום ( אלא אם הסכם הרכישה מכיל ויתור על זכויות יוצרים ).
חברת Guru4rent היא בית תוכנה אשר מציע פתרון כולל אשר מותאם לצרכים שלך. אנחנו מתמחים בבניית אתרי Web 2.0, רשתות קהילתיות ופורטלים לפי דרישה. בנוסף, נשמח לייעץ, ללוות ולעזור לך בכל בעיה או סוגיה משפטית אשר קשורה באופן ישיר לרשת האינטרנט.