שני מחקרים אקראיים, מבוקרים, כפולי-סמיות, רב- מרכזיים נערכו במהלך שתי עונות חיסון בשנים 2005-2006 (פיילוט) ובשנים 2006-2007 (אישור). מקרב המתנדבים הקשישים, 86 ו- 222 צרכו משקה חלב מותסס שהכיל חיידקי פרוביוטי- Lactobacillus casei DN-114 001 ויוגורט מותסס (אקטימל), או מוצרי חלב לא מותססים פעמיים ביום לתקופה של 7 שבועות (במחקר הפיילוט) או 13 שבועות (במחקר האישור). החיסון ניתן לאחר 4 שבועות של צריכת המוצר. טיטר נוגדנים גאומטרי ממוצע כנגד 3 זני הוירוס שהרכיבו את החיסון
( H1N1, H3N2, and B) נמדד מספר פעמים לאחר מתן החיסון.
במחקר הפיילוט, טיטר הנוגדנים הספציפי לשפעת עלה לאחר החיסון, והיה גבוה באופן עקבי בקבוצת הפרוביוטיקה בהשוואה לקבוצת הביקורת. באופן דומה, במחקר האישור, טיטר הנוגדנים כנגד זן B עלה באופן משמעותי יותר בקבוצת הפרוביוטיקה בהשוואה לקבוצת הביקורת, בשבועות 3,6 ו-9 לאחר החיסון (p=0.020). הבדלים סרולוגים משמעותיים נמצאו בין שתי הקבוצות גם לאחר 5 חודשים ממתן החיסון. תוצאות דומות נמצאו עבור הזנים H3N2 ו-H1N1 , מה שמאשר את תוצאות מחקר הפיילוט.
מחקרים אלה מוכיחים כי צריכה יומית של מוצר פרוביוטי מיוחד זה מעלה את תגובת הנוגדנים הספציפית לחיסון שפעת בקרב קשישים מעל גיל 70, ועל כן יכולה לספק תועלת בריאותית לאוכלוסייה זו.
מקור:
Boge T, R?migy M, Vaudaine S, Tanguy J, Bourdet-Sicard R, van der Werf S.
A probiotic fermented dairy drink improves antibody response to influenza vaccination in the elderly in two randomised controlled trials.
Vaccine. 2009;27:5677-84.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19615959