קיים מגוון רחב של מכשירי פילאטיס כמו כסאות, קשתות ומיטות אשר עונים על צרכים רבים ושונים ומרחיבים את אפשרויות התרגול של המתאמנים. במהלך שיעור אחד משלבים בדרך כלל 2 מכשירים שונים. לדוגמא – קאדילאק ורפורמר. להלן הרחבה:
ה"קאדילק" :
בעת ששהה ג'וזף פילאטיס בתקופת מלחמת העולם הראשונה במחנה הסגר, הוא טיפל בחולים שהיו במחנה. מכיוון שרצה לעזור לכמה שיותר חולים נעזר בקפיצי המיטות שלהם ויצר בעזרתם תרגילים, כך שהחולים יוכלו לתרגל גם באופן עצמאי. על בסיס זה הומצא מכשיר הקאדילאק ופילאטיס יצר עבורו יותר מ 80 תרגילים. המכשיר מאפשר תנועתיות רבה, שזהו אחד העקרונות הבסיסיים של השיטה
ה"רפורמר" :
הרפורמר זאת מיטה והיא בעצם המכשיר הידוע ביותר בין כל המכשירים שהומצאו ע"י פילאטיס. ברפורמר ניתן לתרגל כך שיש מעט מאד לחץ על הגב התחתון והאגן ומצב זה מאפשר מתן דגש על העבודה השרירית. למכשיר זה המציא פילאטיס למעלה מ 300 תרגילים והוא מיועד למגוון של אנשים בגילאים שונים ובמצבי כושר שונים.
מטרת העקרונות עליהם מתבססת השיטה היא להגיע למצב בו הגוף, הנפש והמוח מתפקדים בצורה הרמונית ומאוזנת. על המתאמנים להיות מודעים לכל מה שקורה בגופם בזמן התרגול, להיות מרוכזים רק בזה ולשלוט בדיוק מכסימלי בתנועותיהם.
הנשימה – חשיבותה באספקת הדם לשרירים ומניעת התעייפותם. הנשימה גם מסייעת בשמירה על רצף הפעולות שבונות את התנועה.
המרכז – אזור הגוף שבין הסרעפת לאגן. מרכז זה מוקף בשרירים חשובים שאין משתמשים בהם הרבה. חשיבותם היא בשמירת וחיזוק היציבה והאיזון של הגוף. תרגילי פילאטיס מתייחסים אל המרכז כנקודה ממנה יוצאים או שאליה באים.
תנועתיות – זהו עקרון המדגיש את פעולת הגוף כיחידה אחת הוליסטית למרות היותו בנוי מחלקים שונים. ביצוע התרגילים דורש תמיד את הפעלת כל הגוף.
השליטה – היא המודעות של המתעמל לגבי גופו בכל רגע ורגע. השליטה גם מקטינה את כמות הנזקים והפציעות.
הדיוק – הוא עקרון חשוב מאד על מנת לבצע את התנועות באופן תקין ולהגיע לתוצאות טובות ומשמעותיות. הדיוק מחייב להקשיב לגוף, למתחים, לתחושות וליכולת להתאים בין חלקיו השונים.