חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הרזיה

מאת: סיון סניורדיאטה ותזונה15/03/20091216 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הרזיה

 

מאת: סיון סניור, מורה ליוגה ולפילאטיס ומטפלת הוליסטית

www.sivansenior.com

 

הרזיה משמעותה הקטנת נפח הקיבה. זה לא למלא את עצמי בסלט במקום בפירה.

המטרה היא שהקיבה לא תגדיל את הנפח שלה בהרבה בין מצב רעב למצב שובע.

אכילה מופרזת מותחת את דפנות הקיבה ומחלישה את יכולת ההתכווצות שלה.

לכן, בכל מצב בחיים בו אנו רוצים להפחית במשקל,

צריך לא רק לשנות תפריט אלא גם לשנות את ההרגלים שלנו לגבי תחושת השובע

ולאט לאט להתרגל לעצור לפני הנקודה בה היינו עוצרים בעבר.

 

זה תהליך הדרגתי שכדאי לשמור עליו והוא הרבה יותר יעיל ומספק נפשית מלהוריד בבת אחת את כל מה שטעים לנו. כי אם אנו מורידים את כל הטעים, זה כאילו אנחנו מקבלים עונש. מעצמנו.

הענשה עצמית תמיד מתקבלת במירמור ומאבק פנימי מצד הגוף וההכרה.

 

בשנה האחרונה ירדתי ששה קילו ואני אוכלת הרבה יותר טעים וכייפי (אוכל שמענג את החושים כמו מתוק ושמן) ממה שאכלתי בעבר.

הכמויות השתנו.

אני צריכה פחות.

אני מקשיבה לעצמי ואף פעם לא אוכלת אם אני לא רעבה, רק כי הגיעה "השעה של הארוחה".

 

השעה של הארוחה

 

אני זוכרת שכשהייתי ילדה, לא תמיד אכלנו כשהייתי רעבה.

לפעמים הייתי רעבה "בין הארוחות" ואז הייתי אוכלת משהו קטן, ואז, בארוחה, כבר לא היה לי תיאבון אבל הייתי אוכלת בכל זאת, כי כולם כבר יושבים לשולחן ולא נעים וככה..

"בין הארוחות"  של מי? מי בכלל תבע את המושג הזה? אנחנו צריכים לאכול רק על פי תחושת הרעב שלנו.

אין דבר כזה, "בין הארוחות". אתה תחליט מתי הארוחות שלך קורות.

נכון, זה לא פשוט במקרה של קבוצה שבה מישהו תלוי במישהו אחר, כמו במשפחה.

 

אמא מכינה וכשזה מוכן צועקת על כולם לבוא כבר. מי שהכי רעב, מגיע הכי מהר...או שמי שהוא הכי "אכלן".

הרגלי אכילה

 

רבות דובר על להרגיל את הגוף לאכול בשעות מסוימות, כדי שהגוף יהיה רגיל לאכול בשעה קבועה.

אך למי מאיתנו יש סדר יום כל-כך קבוע, או כל-כך גמיש, עד שהוא יכול לעשות זאת, באמת?!

 

כשאני מתייחסת למונח "הרגלי-אכילה", אני מתייחסת לעקרונות הרבה יותר כלליים ורחבים.

 

הצעה להרגלי-אכילה חדשים:

 

* לשים לב לאכול רק כשאנו רעבים. להתאמן בזיהוי כל אותם מצבים שהם לא רעב (עייפות, שעמום, בדידות, עצבנות וכו'). הגיעה "השעה של הארוחה" ואתם לא רעבים? אל תאכלו!

 

* בזמן האוכל, לאכול לאט. אם אי-אפשר לאכול לאט, אז לחכות מספר דקות לפני שממשיכם לאכול מהצלחת או לפני שמבקשים תוספת.

 

* לא לשתות בזמן האוכל בכלל. זה מדלל את מיצי העיכול של הקיבה. אם אתם רגילים לשתות עם האוכל, לנסות לשתות מעט לפני הארוחה ובתקופה הראשונה של השינוי לאכול אוכל שמכיל הרבה נוזלים (ירקות טריים, ירקות מאודים, מרק, יוגורט וכו').

 

* לאכול וזהו. לא לבצע שום פעולה במקביל (צפייה בטלוויזיה, עבודה מול מחשב, עישון סיגריה, שיחה בטלפון). האוכל שאנו אוכלים בזמן בו מבצעים עוד פעולה, לא ייתן לנו את כל האנרגיה שניתן לקבל ממנו. וחבל.

 

* לשים לב לכמויות. הקיבה מתכווצת בתוך מספר ימים שבהם נקפיד על הכמויות. וכדאי לשמור על ההישג הזה!!!

 

* תחושת-שובע צריכה להיות תחושת מלאות ונינוחות ולא תחושת לחץ בבטן או תחושת כובד ועייפות.

 

* לגבי המזון עצמו: מי שמעוניין לרדת במשקל, כדאי להוריד מהתפריט כל אוכל מטוגן ומוצרי חלב מעל ל-5%. גם רטבים מסוימים מומלץ להפחית, ומלח. עדיף להיצמד להנחיה כללית מאשר לחשב כל מזון שאנו אוכלים או להיות תלוי בחישובים קלוריים כל היום.

 

* על האוכל להיות טעים ומשביע. אחרת לא נהנים ממנו ומרגישים מתוסכלים.

 

* לכל אדם יש את הנורמה שלו. את מה שטוב לו או לה. יש אנשים שנולדו מלאים או רחבים. צריך להתחשב בזה ולעשות עבודה פנימית ולקבל את עצמנו, בד בבד עם שינוי הרגלי התזונה.

 

* הרזיה היא תהליך. זה לא ביום אחד. צריך להיות עם חזון גבוה לטווח ארוך. לרשום את התאריך שבו התחלנו ביומן. לדעת שאנו לוקחים על עצמנו תהליך שפירותיו העתידיים כרגע אינם בהישג ידינו, ובכל זאת, אנו בוחרים ללכת לשם. להאמין שאנו יכולים.

 

* ניתן לקבל הדרכה לגבי תזונה ובישול ביתי, מתכונים ואוכל טבעי תומך הרזיה.

 

*** נושא התזונה קרוב לליבי, איחולי ההצלחה שלי ילוו אותכם לכל אורך הדרך! ***

* המאמר נועד לספק אינפורמציה בלבד ואינו בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם מומחה.

 

 

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

סיון סניור, מורה ליוגה ולפילאטיס ומטפלת הוליסטית

www.sivansenior.com

sivansenior@gmail.com

 

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת סיון סניור

מאת: סיון סניורדיאטה15/03/111257 צפיות
אני נותנת לך כאן, את הגישה הרחבה והכללית להרזיה, שבה אני והמטופלים שלי משתמשים כבר שנים בהצלחה רבה.

מאת: סיון סניוראימון למערכות יחסים06/03/111674 צפיות
רגישות יתר מוגדרת כאוסף של תופעות, המקשות על חייו של מי שסובל מהרגישות, ברמות שונות של אי-נוחות.

מאת: סיון סניורזוגיות ואהבה06/03/111133 צפיות
ישנן הבעות פנים שלא כדאי לנו לתת להן להיכנס לחיינו...ויותר מזה: הופעתן מסמלת התחלה של משבר סמוי, הידרדרות בתקשורת.

מאת: סיון סניוראימון למערכות יחסים01/03/111897 צפיות
שאלת אימון לצמיחה אישית לפני הכול: מה היית עושה אלמלא פחדת?

מאת: סיון סניוראימון למערכות יחסים01/03/111532 צפיות
המאמר נכתב בלשון נקבה, אך הוא פונה לשני המינים

מאת: סיון סניוראימון למערכות יחסים01/03/111492 צפיות
למה אנו כל-כך סובלות ביחסים רומנטיים מעצם טיבה של האישיות הדרמטית, היא מחפשת חיבור אמיתי. והיא מחפשת אותו דרך זוגיות. קשה לה להיות ב"קשר קליל".

מאת: סיון סניוראימון למערכות יחסים01/03/111576 צפיות
האקס המיתולוגי מפריע לך להשתחרר ולהתקדם הלאה וזה בטח לא הפעם הראשונה שאת שומעת את זה. מה שאני רוצה לחדש כאן, זה לתת לך שיטה לרגל אחריי עצמך ולהבין עוד עלייך.

מאמרים נוספים בנושא דיאטה ותזונה

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: מאיה אהרונוביץדיאטה ותזונה27/10/192115 צפיות
טיפים מסדנת תזונה- כיצד להקפיד על תזונה בריאה בשעות העבודה

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה08/08/181814 צפיות
שורש מאקה הוא שורש מופלא הגדל בהרי האנדים. הוא מכיל את כל אבות המזון ומוגדר כמזון על. מחקרים מראים על סגולות רבות שיש לשורש בתחומים שונים. כיצד מאקה יכול לעזור לכם ולמה כדאי לכם לצרוך אותו.

מאת: דודישדיאטה ותזונה16/03/181418 צפיות
כיום כולנו יודעים שעודף משקל הוא לא בריא. אורח החיים העכשווי הביא לנו את שומן הטראנס, העבודות הסטאטיות וחוסר התזוזה שלנו לאורך היום

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/1811244 צפיות
מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד תקין של גוף האדם, מבדקים בישראל מצאו שהישראלים סובלים מחוסר חמור במגנזיום בערבות הרגלי השתייה בישראל. כיצד מגנזיום משפיע על הגוף והאם כדאי לי לצרוך אותו?

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה22/01/181667 צפיות
תבלין הכורכום הפופולרי משמש את התרבות ההודית כבר אלפי שנים בטיפול בבעיות בריאותיות שונות. מחקרים אחרונים על תבלין הכורכום השאירו את המומחים פעורי פה לנוכח היכולות האנטי דלקתיות שבחומר הפעיל בתבלין הכורכום - הכורכומין. כיצד הכורכומיו עובד וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול בבעיות רפואיות שונות.

מאת: אסף סגלדיאטה ותזונה15/01/181669 צפיות
גרסיניה קמבוג'יה הוא להיט הרזיה שכבש את העולם בעקבות תכניתו של ד"ר אוז מתכנית הבריאות האמריקאית. כיצד גרסיניה קמבוג'יה יכול לסייע לכם לרדת במשקל?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica