אם לא תאהבו את הגוף שלכם היום, לא תאהבו אותו גם כשתרדו במשקל. כאשר אנחנו מתחילים לאהוב את הגוף שלנו דימוי הגוף שלנו משתנה.
אנשים בעלי עודף משקל, חושבים שאם נתחיל לאהוב את הגוף שלנו כמו שהוא, לא נרצה לרדת במשקל, כי נחשוב שהכל טוב ואנחנו יכולים להמשיך "כרגיל". שהאהבה לגוף תוביל לתחושת שאננות וכתוצאה מזה נוסיף עוד מספר קילוגרמים למשקל
למעשה קורה בדיוק ההיפך: ברגע שאנחנו מתחילים לאהוב את הגוף שלנו ודימוי הגוף שלנו משתנה, בלי משים נתחיל להתהלך זקופים יותר, בביטחון גדול יותר בשלב הראשון ואח"כ גם נתחיל להוריד גם במשקל.
תת המודע שלנו מוציא לפועל בדיוק את מה שאנחנו אומרים לו. אם אנו אומרים לו השכם והערב שאנחנו שמנים, מכוערים, מגעילים. שאי אפשר להסתכל עלינו בראי. הוא יסכים איתנו וימשיך ליצור שוב מאותו דבר = משקל עודף. עד אשר לא ניתן לו הוראה חדשה לגבי דימוי הגוף שלנו הוא ימשיך ויעשה שוב ושוב את אותו הדבר.
ברגע שאנחנו מתחילים לאהוב ולפרגן לגוף שלנו , באמת, מתוך התכוונות, לאט לאט הוא ישנה את התפיסה שלו.
כאשר אנחנו רוצים לשנות את הדימוי העצמי שלנו, עלינו לזכור שני דברים:
• תת המודע מתרגם כל מערכת אמונות לנכונה.
• תת המודע פועל עפ"י חוק האפקט הדומיננטי: אם אנחנו מאמינים ב- 51% בעובדה שאנחנו שמנים, דוחים, בלתי נסבלים, חסרי כוח רצון ושאין תיקווה שנוריד במשקל ולעומת זאת מאמינים ב 49% ביכולתנו לרדת במשקל, לחיות לנצח במשקל האידיאלי שלנו וכו'. תת המודע יוציא לפועל את המחשבה/אמונה הדומיננטית. במקרה זה – יעזור לנו להישאר בעודף משקל.
עפ"י חוק האפקט הדומיננטי. גם אם נגייס את כל הכוחות שלנו ונרד במשקל, אך מבלי ששינינו את האמונה הקשורה בדימוי הגוף שלנו - ברגע בו נניח לרגע לכוח הרצון וניתן לכוח ההרגל לקחת את המושכות הוא יגרום לנו לחזור למצב ההתחלתי. – עודף משקל
(למאמרים נוספים של דלית אביטל: ירידה במשקל דרך מודעות)
.
איך יוצאים מזה?
עלינו לאהוב את הגוף שלנו, לשפר את הדימוי העצמי שלנו ולהעלות את התפיסה החיובית שלנו לגבי עצמנו לפחות ל- 51% מהתפיסה הכוללת של עצמנו. או אז תת המודע שלנו יתחיל לפעול לכיוון החדש, החיובי.
הדרך הפשוטה לעשות את זה היא התבוננות במראה תוך פרגון ואהבה עצמית. להביט במראה ולומר לעצמך: אני אוהבת את העיניים היפות שלי, הן מאפשרות לי לחוות את היופי שבעולם. אני אוהבת את הידיים שלי בזכותן אני יוצרת, כותבת ומוציאה לפועל את מחשבותיי, איזה כייף שיש לי ידיים נהדרות.
השינוי יתחיל בזה שנצא מנקודת הנחה שלכל חלק בגוף תפקיד משלו ואנחנו ממש שמחים שהוא בריא ומתפקד. כך ניצור לעצמנו דימוי גוף חיובי.
נסו את גישת הפירגון לגוף – ולעצמכם – לאורך זמן, ותראו מה קורה. זה עוד יכול להפתיע...
המאמר התפרסם לראשונה באתר של דלית אביטל - הרזיה ללא דיאטה