חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בניית ממ"ד

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין04/05/20104221 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בניית ממ"ד פעמים שהיא חלק מפרויקט תמ"א 38, להתייעצות בנוגע לבניית ממ"ד, אמליץ לשאול בפורום תמ"א 38>>

בניית ממ"ד היא ללא ספק אחת מן ההטבות המשמעותיות ביותר שניתן לקבל במסגרת תמ"א 38. הטבה זו מעניקה בראש ובראשונה הגנה הכרחית לביטחונם האישי של בעלי הדירות. מעבר לזאת, בניית ממ"ד מעלה את שווי הנכס באופן משמעותי.

קבלת ההטבה הזו של בניית ממ"ד, כמו גם קבלתן של הטבות נוספות אחרות כדוגמת התקנת מעלית או בניית מרפסת, תלויה בעיקר בגורם אחד והוא הגורם הכלכלי. ככל שהעסקה של תמ"א 38 משתלמת יותר לקבלן, כך הוא נכון יותר להעניק את ההטבות לבעלי הדירות.

מה כוללת תמ"א 38? האם כל אחד רשאי להצטרף? מה משפיע על כדאיות העסקה של תמ"א 38 בעבור הקבלנים?

מהי תוכנית תמ"א 38?

ישראל נמצאת בסיכון ממשי לרעידת אדמה. אחד מן הצעדים הננקטים להיערכות לתרחיש זה הוא חיזוק מבנים אשר אינם עומדים בתקן 413, הוא התקן לעמידות בפני רעידת אדמה. חיזוקם של מבנים אלו פירושו הצלת חיים וזוהי מטרתה הראשית והעיקרית של תמ"א 38.

בשל החשיבות שרואה הממשלה בחיזוק המבנים הללו, הוחלט לתת לבעלי הדירות תמריצים משמעותיים על מנת לעודד אותם לחזק את מבני המגורים:

1. עבודת חיזוק ללא תשלום – במסגרת תמ"א 38 מתבצעת עבודת חיזוק בבניין המגורים ללא עלות מצידם של בעלי הדירות.

2. הטבות נלוות – נוסף על עבודת החיזוק אשר נעשית ללא כל הוצאה מצד בעלי הדירות, ישנן הטבות כדאיות מאוד, גם הן ניתנות לבעלי הדירות ללא כל תשלום. אחת מן ההטבות הללו היא בניית ממ"ד.

3. רווח כלכלי – עבודת החיזוק וכן ההטבות שמקבלים בעלי הדירות מעלים באופן משמעותי את שוויה של כל דירת מגורים בבניין. למותר לציין כי מדובר ברווח כלכלי יוצא מן הכלל אשר מקבלים בעלי הדירות וזאת ללא שהשקיעו מכספם.

מן האמור לעיל, ניתן להבין כי תמ"א 38 היא תוכנית כדאית ביותר עבור בעלי הדירות. נשאלת השאלה, האם תמ"א 38 כדאית באותה מידה בעבור הקבלנים? טרם נענה על שאלה זו, נבדוק מי רשאי להצטרף אל תמ"א 38.

תמ"א 38 - מי זכאי להצטרף?

שוקלים להצטרף אל תמ"א 38? עליכם לבדוק האם תמ"א 38 חלה על מבנה המגורים שלכם. 

מטרתה של תמ"א 38 היא הצלת חיים ועל כן היא חלה אך ורק על מבנים אשר מצויים בסכנת קריסה במקרה של רעידת אדמה. מדובר במבנים אשר נבנו טרם 1980 ואינם עומדים בתקן 413, הוא התקן לעמידות בפני רעידת אדמה.

תנאי שני חשוב הוא כי המבנה מאויש באופן קבוע, קרי מדובר בבניין מגורים. הרציונאל מאחורי הגבלה זו הוא כי תמ"א 38 קמה כדי להגן על חיי אדם ולא בכדי להגן על נזקי רכוש. לפיכך, מבנים אשר אינם מאוישים באופן קבוע אינם זכאים להצטרף לתמ"א 38. 

תנאי שלישי אשר חשוב להכירו הוא גובהו של בניין המגורים. תמ"א 38 חלה על מבנים אשר גובהם הוא 3 קומות לפחות.

בשל הכדאיות הרבה של תמ"א 38, בעלי דירות אשר מעוניינים להצטרף, מוזמנים לבדוק את זכאותם.  

בניית ממ"ד – מתי מקבלים?

כאמור, תמ"א 38 הוא פרויקט משתלם ביותר עבור בעלי הדירות. בתום עבודתו של הקבלן, מקבלים בעלי הדירות מבנה מגורים עמיד, חזק, משופץ ומחודש. כמו כן, ישנן הטבות נוספות שיכולים לקבל בעלי דירות במסגרת תמ"א 38 כמו למשל הוספת מרפסת והתקנת מעלית בבניין. מדובר בהטבות ששוויין הכלכלי רב והן משפרות ללא כל ספק את איכות חיי הדיירים.

בניית ממ"ד היא אחת מן ההטבות שניתן לקבל כאשר מצטרפים אל תמ"א 38. בניגוד להטבות אחרות אשר עניינן בעיקר נוחות, בניית ממ"ד היא בעלת חשיבות בטיחותית עבורנו ועל כן חשוב שלא לוותר עליה. 

קבלת הטבה זו כמו גם קבלת שאר ההטבות בפרויקט, תלויה רבות בנכונותו של הקבלן לתת את ההטבה. ככל שהעסקה המתגבשת משתלמת יותר עבור הקבלן, כך תהיה נכונות גדולה יותר להעניק הטבות לבעלי הדירות.  

מה משפיע על כדאיות העסקה של הקבלן? שוויה של הקרקע.

הקבלן נושא בעלות חיזוק המבנה ובעלות ההטבות הנוספות שהוא בוחר לתת לבעלי הדירות במסגרת החוזה. בתמורה להשקעתו זו מקבל הקבלן זכויות בנייה באמצעותן רשאי הוא לבנות קומת מגורים נוספת על גג הבניין. ככל ששווייה של הקרקע הרלוונטית גבוה יותר, כך יוכל הקבלן למכור את הדירות שיבנה ברווח גדול יותר.

תהא שוויה של הקרקע אשר תהא, אל לבעלי הדירות לוותר על קבלת הטבה של בניית ממ"ד במסגרת תמ"א 38. בניית ממ"ד משמעותה קיומו של חדר ביטחון אליו ניתן יהיה לגשת במקרה הצורך. כמו כן, בניית ממ"ד כשלעצמה מחזקת את מבנה המגורים.

בניית ממ"ד זו הטבה שיש לעמוד על קבלתה בעת המשא ומתן מול הקבלן. היא מעניקה לבעלי הדירות הגנה וביטחון ואינה עניין של נוחות או רווח כלכלי.

 



תגיות המאמר: תמא 38, בניית ממד


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שירה אלה

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי19/07/119677 צפיות
כדאי להכיר! מהם כללי האתיקה החלים על עורכי דין בישראל? מהי מטרתם? מה קורה כאשר עורכי דין מבצעים עבירת משמעת? על כללי האתיקה ועל דין משמעתי.

מאת: שירה אלהקנין רוחני09/06/112613 צפיות
מה קורה עם הפייסבוק?? האם חוק זכויות יוצרים מגן על הסטטוס בפייסבוק? זוהי אחת השאלות המשפטיות המעניינות ביותר בתחום זכויות יוצרים באינטרנט.

מאת: שירה אלהרשלנות רפואית26/05/111397 צפיות
נפגעת מרשלנות רפואית בניתוח? מה ניתן לעשות? מהי עמדת בתי המשפט לגבי רשלנות רפואית בניתוחים? כל המידע החשוב לנפגעי רשלנות רפואית בניתוח.

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין17/05/111703 צפיות
רוצה לחסוך כסף? לפני מכירת דירה, בדוק האם הנך זכאי לפטור מתשלום מס שבח. כמו כן, אין להקל ראש בחשיבותו של חוזה מכירת דירה ועל כן, יש לקבל ייעוץ וייצוג משפטי לעניין זה.

מאת: שירה אלהחוק ומשפט - כללי17/05/111700 צפיות
נתפסת על מהירות מופרזת והוגש נגדך כתב אישום? מהי משמעות של משפט תעבורה? מהם שיקוליו של בית המשפט, במסגרת משפט תעבורה?

מאת: שירה אלהנדל"ן ומקרקעין12/05/112463 צפיות
מה קורה כאשר שוכר אינו מתפנה מדירתכם? מהי הדרך הנכונה ביותר לפינוי שוכר? האם ניתן להגיש תביעת פינוי דייר מדירה? במאמר שלפניכם.

מאת: שירה אלהחקירות23/03/111627 צפיות
תמיד רציתם לדעת! מיהו הנוטריון ומדוע חתימתו כה חשובה? מהי משמעותה? האם נוטריונים בישראל, זקוקים לרישיון בכדי לתת שירותי נוטריון? שאלות ותשובות.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211788 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica