לא מזמן פנתה אלי לקוחה וסיפרה לי על גירושיה הקרובים: "בעלי ואני החלטנו להיפרד, אחרי 20 שנות נישואים בהן אני עבדתי בחצי משרה בקושי וגידלתי את הילדים והוא פיתח לעצמו קריירה לתפארת בחברת היי-טק נחשבת ואחר כך פתח עסק עצמאי. מגיע לי משהו?"
שאלה זו עוסקת בתחום המשפטי שנקרא נכסי קריירה, כלומר בשיפור כושר ההשתכרות של אחד מבני הזוג במשך הנישואין. כושר זה מורכב, על דרך הכלל, פרט לכישוריו של האדם, גם מיסודות נוספים ובעיקר השכלה, ניסיון ומוניטין שנרכשו לאורך תקופת הקשר הזוגי, וכן מרכיב הויתור שעשה כל אחד מבני-הזוג עבור העזר שכנגד. נכסי קריירה יחולקו בין בני זוג במצב בו נוצר פער ממשי וברור ביניהם מבחינת כושר ההשתכרות שלהם, פער שנובע מכך שאחד מבני הזוג נטל על עצמו ויתור משמעותי מבחינת ההתפתחות המקצועית והתמקד במרחב הביתי, ובכך אפשר לבן הזוג האחר להגדיל ולטפח את כושר השתכרותו.
מטרת חלוקת נכסי הקריירה הינה לצמצם את חוסר השוויון שנוצר בין הצדדים ולתת לבן הזוג שדאג לבית אפשרות להגיע לכושר השתכרות זהה לזה של בן הזוג המפרנס.
חלוקת נכסי הקריירה תתייחס לחלק היחסי של ההשכלה, הניסיון והמוניטין שנרכשו במהלך הנישואים תוך ניכוי הפער שהיה לפני ולאחרי הנישואים, הכישרון האישי והידע הקודם מתוך השווי המוערך של האיש ושל הכנסתו.
צורת התשלום תלוית נסיבות ומשתנה ממקרה אחד למשנהו. כאשר מדובר בפער ניכר מבחינת הכנסה ויכולת השתלבות בשוק העבודה, כתוצאה מצבירת נכסי קריירה של צד אחד כאשר הצד השני היה אמון על הבית פנימה, ביהמ"ש יעדיף להורות על תשלום חד פעמי אשר יסיים את הקשר הכלכלי בין הצדדים ויאפשר לצד המקבל וודאות כלכלית. אולם, לעיתים יטה ביהמ"ש להקל על בן הזוג המשלם ויקבע תשלום תקופתי שהוא בעצם תשלום של אותו סכום רק בתשלומים וזאת היות וכך ניתן להתאים את הסכום המשולם למשכורת הנוכחית ולא לכבול את הצד המשלם לעבודה מסוימת.
לאחרונה, הציע השופט סילמן מבית המשפט לענייני משפחה בקריות,[1] לראות את תשלום נכסי הקריירה כמעין פיצוי עבור הנזק שנגרם לצד שלא מימש את יכולותיו המקצועיות וקידומו נעצר בשל ההשקעה בתא המשפחתי, בנישואין או בהורות. בפסק דין זה, שניתן ביום 15.11.09, הוסיף השופט וקבע שיש לפצות את הצד שלא פיתח קריירה גם עבור הפער בהפרשי הצבירה של זכויות הפרישה ותשלומי הפנסיה. במקרה הנידון, ביום הנישואין הבעל השתכר 5,000 ₪ בחודש ואילו ביום הפרידה משכורתו עמדה על 20,000 ₪. עם יציאת הבעל לגמלאות, תעמוד לרשותו קצבה חודשית של 11,500 ₪ בעוד האישה תהיה זכאית ל-2,600 ₪ מתוכה. היות והאישה אינה עובדת כיום והיא כילתה את כספיה על ניהול הבית, קבע אקטואר שמונה מטעם בית המשפט שאיזון כלכלי בין בני הזוג יעשה ע"י העברת 337,582 ₪ לידי האישה. תשלום זה ייעשה בחלקו בתשלום חד פעמי של 116,918 ₪ ובחלקו ע"י העברת 2,600 ₪ כל חודש עד למועד הפרישה של הבעל.
אופן כימות נכסי הקריירה אינו נעשה באופן סדור וקבוע. לאחרונה, ניתנו מספר חוות דעת אקטואריות שהגדירו את נכס הקריירה כפער ההשתכרות לעומת השכר הממוצע במשק. את נכס קריירה זה יש לחלק ל-3 רכיבים: א) כישרון מולד ב) הכשרה שלפני הנישואים ג) במהלך הנישואים. משכך, למעשה החלק שמגיע לבן הזוג הוא מחצית הסעיף השלישי שהוא בעצם שישית מנכס הקריירה. ואולם, הוסיף השופט סילמן כי זהו כלל מתמטי קר המתעלם מנטל גידול הילדים, הפרשי צבירת זכויות הפרישה והפנסיה, מקורות מימון חיצוניים, מצב רפואי וכ'ו.
[1] תמש 9881/07