שיעור הגירושין הגבוה בישראל אינו פוסח על ענף ההיי-טק. בניתוח שיעור הגירושין של הלמ"ס ניתן לראות כי אחוז המתגרשים גבוה יותר ביישובים המאופיינים בתושבים העובדים בענף היי-טק דוגמת מודיעין ( שבה חלה עלייה של 24% במספר הזוגות המתגרשים בשנת 2008 ביחס לאשתקד).
על אף הטלטלה העזה שפקדה את ענף ההיי טק, עדיין, עובדי ועובדות חברות היי טק נהנים בד"כ ממשכורות נדיבות יחסית ורמת חיים גבוהה. אלא שדווקא תנאים אלו עלולים להיות בעוכריהם במקרה של גירושין שכן, מלבד חלוקת הרכוש בין בני הזוג, נדרש עובד ההיי- טק להתמודד עם הדרישה של בת הזוג לקבל חלק מנכסי הקריירה שזה צבר במהלך עבודתו.
עו"ד אירית רייכמן, מומחית בדיני משפחה, מציינת, כי באשר לרכוש שנצבר במהלך חיי הנישואין, הרי שבהתאם להלכה המשפטית, לבן הזוג או בת הזוג של אנשי היי טק, מגיעים מחצית מהזכויות שצברו בתקופת הנישואין ובכלל זה גם מאופציות ו/או המניות המוענקות לאנשי היי טק במסגרת הסכם העבודה.
באשר לנכסי הקריירה, מקובל כיום לבצע את חלוקתם במטרה לצמצם את חוסר השוויון שנוצר בין הצדדים ולתת לבן הזוג שדאג לתפעול משק הבית, אפשרות להגיע לכושר השתכרות זהה לזה של בן הזוג המפרנס.
עו"ד אירית רייכמן טוענת כי במקרה בו . במהלך שנות הנישואין האישה עבדה בחצי משרה וגידלה את הילדים בעוד בעלה פיתח לעצמו קריירה בחברת היי-טק . בתי המשפט כיום מודעים לבעיה שהאישה שהקדישה חלק ניכר מזמנה לגידול הילדים, נותרת למעשה מאחור מבחינת קידום הקריירה שלה ואנו עדים ליותר ויותר פסיקות הקובעות כי תשלום כספי לאשה בגין כאשר נוצר פער משמעותי בין כושר השתכרותה לכושר ההשתכרות של הבעל, שמורכב, על דרך הכלל, פרט לכישוריו של האדם, גם מיסודות נוספים ובעיקר השכלה, ניסיון ומוניטין שנרכשו לאורך תקופת הקשר הזוגי, וכן מרכיב הויתור שעשה כל אחד מבני-הזוג עבור העזר שכנגד.
עו"ד אירית רייכמן מסבירה, כי נכסי קריירה יחולקו בין בני זוג במצב בו נוצר פער ממשי וברור ביניהם מבחינת כושר ההשתכרות שלהם, פער שנובע מכך שאחד מבני הזוג נטל על עצמו ויתור משמעותי מבחינת ההתפתחות המקצועית והתמקד במרחב הביתי, ובכך אפשר לבן הזוג האחר להגדיל ולטפח את כושר השתכרותו.
לאחרונה, הציע השופט סילמן מבית המשפט לענייני משפחה בקריות, לראות את תשלום נכסי הקריירה כמעין פיצוי עבור הנזק שנגרם לצד שלא מימש את יכולותיו המקצועיות וקידומו נעצר בשל ההשקעה בתא המשפחתי, בנישואין או בהורות. בפסק דין זה, שניתן ביום 15.11.09, הוסיף השופט וקבע שיש לפצות את הצד שלא פיתח קריירה גם עבור הפער בהפרשי הצבירה של זכויות הפרישה ותשלומי הפנסיה. אופן כימות נכסי הקריירה אינו נעשה באופן סדור וקבוע.