בהתאם להלכות שהיו עד כה הפסיקה העמידה שני תנאים לקיומה של מערכת יחסים של ידועים בציבור האחד- חיי משפחה, חיים אינטימיים כמו בין בעל לאישה המושתתים על אותו יחס של חיבה ואהבה ,מסירות ונאמנות המראה כי קשרו את גורלם זה בזו. השני- ניהול משק בית משותף, שיתוף במקום המגורים ובשאר הצרכים שאדם נזקק אליהם בחיי היום יום, כאשר כל אחד מבני הזוג מקבל את הדרוש לו ותורם אם מכספו ואם מעמלו כפי יכולתו.
עם זאת , עורכת דין אירית רייכמן מציינת כי לאחרונה חל שינוי משמעותי בתנאים שבית המשפט דורש לצורך הגדרת בני זוג כידועים בצבור.
בפסק דין של השופט יעקב כהן מבימ"ש למשפחה בכפר סבא , אשר פסק כי ניתן לקבוע קיומם של "חיי משפחה" ו"משק בית משותף", על אף לינה דרך כלל או אף באופן קבוע בדירות נפרדות, זאת בנסיבות הולמות מיוחדות וחריגות, בהם יוכח כי הצדדים בילו יחדיו כמעט את כל שעות היממה, אף כי פרשו מידי לילה בשעת לילה מאוחרת, ללון איש בביתו, ובכפוף כמובן להוכחת יתר המרכיבים המקופלים.
עו"ד אירית רייכמן מדגישה כי בהתאם לפסק דין זה בית המשפט קבע כי בני הזוג נחשבים כידועים בצבור למרות העובדה שהם חיו בדירות נפרדות אך במשך היום בילו יחד , אכלו יחד והתארחו זה בדירתו של האחר .
לדעתה של עורכת דין אירית רייכמן לידועה בציבור אין זכות חוקית למזונות לא בתקופת החיים המשותפים ולא לאחר ניתוק היחסים בין בני הזוג , זאת כל עוד לא ערכו ביניהם הצדדים הסכם במפורש או בע"פ הקובע כי האיש ישא במזונותיה של האישה. יחד עם זאת מציינת עורכת דין אירית רייכמן הפסיקה כיום לא שוללת מזונות אזרחיים גם בנוגע לידועים בציבור , ובנסיבות בהן עקרון תום הלב יוביל לכך עשויה הידועה בציבור לזכות במזונות אזרחיים - מזונות שיקומיים לתקופה סבירה בסמוך למועד הפירוד.
בנושא צבירת הרכוש בין בני זוג ידועים בציבור חלה חזקת השיתוף. עו"ד אירית רייכמן מדגישה כי להבדיל מבני זוג נשואים שלגביהם בהעדר ראיה לסתור די בקיום התנאים להקמת חזקת שיתוף ,כדי להחיל דין שיתוף בכלל נכסיהם, אצל הידועים בציבור הקמתה של חזקת שיתוף אשר לא הובאו ראיות לסתירתה , מעידה רק על שיתוף בנכסים המשמשים ביום יום את בני הזוג או כאלה שנרכשו על ידם במשותף. ע"מ להחיל דין שיתוף על נכסים אחרים תדרש ראיה נוספת מעבר לזו הנדרשת בקרב בני זוג נשואים אשר תעיד על כוונת שיתוף. נטל השכנוע המוטל על הידוע בציבור הטוען לשיתוף בנכסים אלו כבד פי כמה מזה הנדרש בין בני זוג נשואים.
בנושא הירושה של בני זוג ידועים בצבור חל סעיף 55 לחוק הירושה הקובע 3 תנאים לזכאות לירושה כאשר מדובר בבני זוג אשר אינם נשואים: האחד- חיי משפחה, קיומם של חיי אישות כאשר מרכיב המגורים המשותפים הינו חיוני ביותר. השני- משק בית משותף, ניהול תקציבי של יחידה משפחתית כגוף כלכלי, המהווה פועל יוצא של חיי משפחה משותפים. השלישי- בשעת הפטירה אף אחד מבני הזוג לא היה נשוי לאדם אחר. עורכת דין אירית רייכמן מדגישה כי הפסיקה קבעה כי בהתקיים תנאים אלו אין צורך בתנאים נוספים או בכוונה כלשהי של בן הזוג הנפטר. הבחינה עצמה של הקריטריונים תעשה בהתאם לפסיקה לפי תפיסתם הסובייקטיבית של יחסי בני הזוג בינם לבין עצמם, במידה ובן הזוג השני איננו בין החיים יש להיעזר בעדות ללא דופי התומכת בגרסתו של בן הזוג הנותר בחיים.